<   111213141516171727374757677787980818283848586878889909192939495105115125135145155165175185195205215225235245255   >

Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2015 - 14:35

Tylko do końca grudnia br. prowadzone będą konsultacje dla mieszkańców powiatu ełckiego: dzieci, kobiet, mężczyzn – ofiar przemocy domowej oraz kobiet samotnie wychowujących dzieci, będących w ciąży. Oferta pomocowa obejmuje porady z psychologiem, pedagogiem, pracownikiem socjalnym.

314 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ostatnia szansa na skorzystanie z bezpłatnych konsultacji' (552 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pisz. Świetlica z kulturą, cz. II

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

26 listopada w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" odbyło się drugie spotkanie podsumowujące działania w ramach projektu „Różne oblicza teatru i nie tylko”, finansowanego ze środków Fundacji PZU w ramach konkursu „PZU z kulturą”.

381 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pisz. Świetlica z kulturą, cz. II' (1332 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 14:44

W październiku w Szkole Podstawowej nr 1 w Olecku została zorganizowana zbiórka pluszaków z przeznaczenie dla dzieci mieszkających w Boliwii. W dniu 30 października szkoła wysłała 6 paczek pełnych zabawek.

429 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA SZKOLNYCH KÓŁ CARITAS' (384 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Straż Miejska i Policja odwiedziła przedszkolaki

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 13:09

24 listopada br. w ełckim Punkcie Przedszkolnym „Pod Wesołą Chmurką” odbyło się spotkanie przedszkolaków z panią policjantką Powiatowej Komendy Policji w Ełku – st. post. Agatą Kulikowską. Celem wizyty było przypomnienie podstawowych zasad bezpieczeństwa oraz zapoznanie z codzienną pracą Policji. Pani Agata przybliżyła dzieciom podstawowe zasady bezpiecznego poruszania się po drogach, przypomniała numery alarmowe oraz o konieczności noszenia ubrań i obuwia posiadającego elementy odblaskowe.

742 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Straż Miejska i Policja odwiedziła przedszkolaki ' (2198 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Punkt Przedszkolny Caritas w Ełku funkcjonuje ponad rok

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 listopada 2015 - 12:20

Minął rok funkcjonowania Niepublicznego Punktu Przedszkolnego im. Bł. Hiacynty z Fatimy Caritas Diecezji Ełckiej. Z tej okazji placówka otrzymała nazwę „Pod Wesołą Chmurką”, łatwą do zapamiętania dla naszych dzieci i odzwierciedlającą jej charakter. Dwanaście miesięcy było wypełnionych codziennymi zajęciami dydaktyczno –wychowawczymi oraz licznymi uroczystościami i wydarzeniami. Dziękujemy wszystkim za ten pierwszy wspólny rok, za współpracę, zapał i zaangażowanie i za wszystkie przyjazne słowa i gesty, których doświadczyliśmy.

386 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Punkt Przedszkolny Caritas w Ełku funkcjonuje ponad rok' (405 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku