<   111213141516171727374757677787980818283848586878889909192939495105115125135145155165175185195205215225235245255265   >

II Diecezjalne Zawody Sportowe SKC

Autor: Admin Dodano: czwartek, 03 marca 2016 - 08:33

Dzień 1 marca jest wyjątkowy z wielu powodów – to Narodowy Dzień Pamięci Żołnierzy Wyklętych, rocznica urodzin Fryderyka Chopina i Światowy Dzień Puszystych. Na ten dzień przypadło również ważne wydarzenie na skalę naszej diecezji – II Zawody Sportowe Wolontariuszy SKC.

171 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'II Diecezjalne Zawody Sportowe SKC' (1353 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
POŁĄCZY NAS TEATR

Autor: Admin Dodano: środa, 17 lutego 2016 - 14:10

Już w najbliższy weekend wolontariusze Szkolnych Kół Caritas, pochodzący z wiejskich gmin powiatu ełckiego, spotkają się na wyjazdowych warsztatach teatralnych w Orzyszu. Przez dwa weekendy młodzi aktorzy-amatorzy będą przygotowywać przedstawienie teatralne pod okiem aktorki i instruktorki teatralnej, Marty Lewonowskiej-Tolsdorf. Efektem wspólnego wysiłku uczestników ma być przedstawienie teatralne dotyczące tolerancji wobec rówieśników z dalekich krajów i kultur. Tematyka spektaklu wpisuje się w ideę Światowych Dni Młodzieży, które odbędą się w lipcu w Krakowie.

441 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'POŁĄCZY NAS TEATR ' (627 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Będziemy samodzielni!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 lutego 2016 - 14:08

Pod takim hasłem 22 lutego ełcka Caritas rozpocznie pięciodniowy warsztat wyjazdowy dla 15 osób z zaburzeniami psychicznymi, mieszkańców powiatu ełckiego.

837 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Będziemy samodzielni!' (378 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pod Wesołą Chmurka zimą dzieje się wiele

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 lutego 2016 - 14:07

Zima w przedszkolu nie musi być nudna. Nauczyciele Punktu Przedszkolnego Caritas w Ełku oprócz świątecznego spotkania przygotowali różnorodny repertuar spotkań, zabaw oraz uroczystości, inspirowanych kalendarzem zimowych świąt.

679 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pod Wesołą Chmurka zimą dzieje się wiele' (6052 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
AMBASADORZY NADZIEI

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 lutego 2016 - 08:52

Dzień 11 lutego to Wspomnienie Matki Boskiej z Lourdes, a jednocześnie Światowy Dzień Chorego. Pamiętali o tym wolontariusze Szkolnych Kół Caritas, którzy już nie po raz pierwszy odwiedzili chorych w szpitalu miejskim w Ełku. Tegoroczne odwiedziny to czas wielu uśmiechów i bezinteresownych gestów w stronę drugiego człowieka. Dla większości chorych nasza wizyta była sporym zaskoczeniem, głównie dlatego, że nie wiedzieli o święcie swojej patronki i o Międzynarodowym Dniu Chorego, ale również z powodu bezinteresowności, jaka kierowała młodzieżą odwiedzającą szpital.

437 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'AMBASADORZY NADZIEI' (2145 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku