Kolonie 2017

<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293103113123133143153163173183193203213223233   >

Wspólnie na rzecz ofiar przemocy domowej

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 marca 2015 - 11:40

Wraz z końcem lutego zakończyła się realizacja projektu „Mały gest - wielka radość” realizowanego przez Caritas Diecezji Ełckiej przy wsparciu finansowym Fundacji PGE – Energia z Serca. Dzięki środkom finansowym przyznanym przez Zarząd Fundacji możliwe było pokrycie bieżących kosztów funkcjonowania Domu Samotnej Matki w Ełku, w tym zakup brakujących artykułów spożywczych oraz środków higieny osobistej. Odbiorcami pomocy byli podopieczni placówki – samotne matki oraz ich dzieci.

493 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wspólnie na rzecz ofiar przemocy domowej' (506 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 marca 2015 - 10:57

Bal karnawałowy dla przedszkolaków to dzień niezwykły, wyczekiwany przez wiele tygodni. Jest atrakcją dla dzieci, dostarczającą im wielu przeżyć i radości. Tak też było u nas. 12 lutego, czyli w „tłusty czwartek” w giżyckim Punkcie Przedszkolnym odbył się bal karnawałowy. Nauczycielki wraz z dziećmi przystroiły sale kolorowymi balonami i pięknymi serpentynami. W dniu „imprezy” od rana w przedszkolu pojawiały się kolorowe postacie.

341 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Karnawałowe szaleństwo w Punkcie Przedszkolnym Bł. Franciszka z Fatimy w Giżycku ' (1475 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPROSZENIE

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 lutego 2015 - 11:28

Serdecznie zapraszamy na bezpłatne spotkanie i wykład na temat ziołolecznictwa Zakonu Bonifratrów, które odbędzie się w najbliższy czwartek, 26 lutego o godzinie 15:00, w Ełckim Centrum Kultury.

416 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z ŻYCIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 lutego 2015 - 07:30

Już po raz drugi Parafialny Zespół Caritas z Kalinowa wraz z księdzem proboszczem Albertem Interewicz, zorganizował 15 lutego 2015 r. Bal Seniora. Odbył się on w Gminnym Ośrodku Kultury w Kalinowie. Bal okazał się doskonałym pomysłem na integrację seniorów, którzy bawili się przy dźwiękach muzyki z lat swojej młodości.

607 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z ŻYCIA PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS' (1187 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jałmużna Wielkopostna 2015

Autor: Admin Dodano: czwartek, 12 lutego 2015 - 17:04

Jałmużna Wielkopostna, to ogólnopolska kampania, w której uczestniczą diecezjalne Caritas, Diakonia Kościoła Ewangelicko – Augsburskiego oraz Prawosławny Ośrodek Miłosierdzia Eleos. Tegorocznej kampanii towarzyszy hasło „Wiara i miłosierdzie”.

514 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna 2015' (664 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU