<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293103113123133143153163173183193203213223233   >

X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 maja 2015 - 07:07

Zapraszamy wszystkich do uczestnictwa w festynie rodzinnym z Caritas Diecezji Ełckiej oraz zachęcamy do korzystania z przygotowanych atrakcji i rodzinnego spędzenia 30 maja na Placu Jana Pawła II w Ełku. Mamy nadzieję, że każdy uczestnik pikniku niezależnie od wieku znajdzie w programie coś dla siebie.

1470 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'X Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Caritas w Ełku już jutro!' (1600 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 28 maja 2015 - 17:37

Już w sobotę, podczas Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka na Placu Jana Pawła II w Ełku, zostaną wręczone nagrody zwycięzcom i wyróżnionym w konkursie plastycznym „Działalność misyjna w Kościele”.

622 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozstrzygnięcie konkursu plastycznego „Działalność misyjna w Kościele” tuż, tuż…' (1785 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzieci i młodzież w Studzienicznej

Autor: Admin Dodano: środa, 27 maja 2015 - 09:03

W Wigilię Uroczystości Zesłania Ducha Świętego 23 maja br. w Sanktuarium Matki Bożej w Studzienicznej odbyło się kolejne spotkanie Podwórkowych Kółek Różańcowych Dzieci, dzieci pierwszokomunijnych i rocznicowych oraz dzieci ze Szkolnych Kół Caritas, a także uczniów Szkół im. Jana Pawła II i Kard. Stefana Wyszyńskiego.

302 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci i młodzież w Studzienicznej' (1798 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenia dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas – podsumowanie

Autor: Admin Dodano: środa, 27 maja 2015 - 08:55

Ponad 320 uczestników szkolenia, 6 spotkań szkoleniowych po 2 godziny każda, dwa tygodnie intensywnej pracy w różnych miastach naszej diecezji – tak podsumować można zakończony właśnie cykl szkoleń dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas.

302 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenia dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas – podsumowanie' (2040 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mamo, przebadaj się!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 maja 2015 - 09:26

26 maja obchodzimy jedno z najwspanialszych świąt w roku – Dzień Matki. Przy tej okazji warto oprócz kwiatów i prezentów, zachęcić panie do dbania o zdrowie i profilaktyki. W Polsce rak piersi jest najczęściej występującym nowotworem złośliwym u kobiet. Co roku zapada na tę chorobę 12 tys. Polek. Na raka szyjki macicy choruje co roku aż 4 tys. kobiet (10 dziennie). Połowa z nich umiera tylko dlatego, że późno zgłosiły się do lekarza. Na badania profilaktyczne zgłasza się niestety niewiele Pań. W Powiecie Ełckim badanie mammograficzne powinno wykonać jeszcze 7 616 kobiet w wieku 50-69 lat, a profilaktyczne badanie cytologiczne 17 285 kobiet w wieku 25-59 lat.

464 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mamo, przebadaj się!' (2477 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku