Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293103113123133143153163173183193203213223   >

Orłowo na mapie św. Mikołaja!

Autor: Admin Dodano: sobota, 06 grudnia 2014 - 16:11

W sobotnie przedpołudnie, w świetlicy w Orłowie zjawił się osobliwy gość….Jakież było zaskoczenie dzieci, kiedy się okazało, że to nikt inny tylko św. Mikołaj we własnej osobie! Pamiętał o wszystkich dzieciach, które na co dzień przychodzą do świetlicy Caritas.

495 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Orłowo na mapie św. Mikołaja!' (1100 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
I jaka jest Caritas w oczach dziecka?

Autor: Admin Dodano: piątek, 05 grudnia 2014 - 15:59

W dniu dzisiejszym, podczas Gali z okazji obchodów Międzynarodowego Dnia Wolontariusza poznaliśmy nagrodzonych w konkursie plastycznym. Podziękowania należą się wszystkim małym i dużym artystom, zarówno nagrodzonym i tym, którzy znaleźli się poza podium.

935 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I jaka jest Caritas w oczach dziecka?' (2940 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywizacji ciąg dalszy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 grudnia 2014 - 18:15

Pensjonariusze z Domu im. św. Ojca Pio w Ełku dowiedzieli się już kim jest wolontariusz, co może wykonywać, jaki charakter ma ta praca. Dodatkowo na przełomie października i listopada 10 osób uczestniczyło w szkoleniu z podstaw obsługi komputera. Szkolenie trwało 32 godziny. Uczestnicy poza obsługą środowiska MS Office uczyli się obsługi Internetu, poszukiwania ofert pracy. Na zakończenie zajęć każda osoba bezdomna musiała przygotować swoje CV.

482 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywizacji ciąg dalszy' (633 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Różne oblicza Caritas….które najlepsze?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 grudnia 2014 - 13:41

30 listopada minął termin przyjmowania prac na konkurs plastyczny. Zainteresowanie konkursem przerosło nasze najśmielsze oczekiwania. Do siedziby Caritas wpłynęło ponad pół tysiąca prac plastycznych (wykonanych różną techniką i w różnym formacie) z 74 szkół w diecezji ełckiej. Niestety z przyczyn formalnych należało odrzucić 10 prac.

660 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Różne oblicza Caritas….które najlepsze?' (271 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom

Autor: Admin Dodano: sobota, 29 listopada 2014 - 18:00

„Dziecko sercem rodziny” - pod takim hasłem odbywa się tegoroczna akcja charytatywna Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom. Inicjatywa tego przedsięwzięcia zrodziła się 1993 roku a od roku 2000 akcja ma charakter ekumeniczny, ponieważ uczestniczy w niej nie tylko Caritas, ale również Diakonia Kościoła Ewangelicko – Augsburskiego, Diakonia Kościoła Ewangelicko – Reformowanego oraz Eleos.

469 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilijne Dzieło Pomocy Dzieciom' (1212 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 2,221917 Seconds