Festyn już za nami!

<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990100110120130140150160170180190200210220230240250   >

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 grudnia 2015 - 14:36

W niedziele 6 grudnia odwiedził nas pan Karol Strasburger, który od wielu lat prowadzi słynny program: "FAMILIADA". Towarzyszyła mu ekipa TVP S.A.
Jaki był powód wizyty ? A oto odpowiedź pana Karola:
"Na pewno zauważyliście, że w odcinkach specjalnych pieniążki z wygranych przeznaczane są na różne cele charytatywne. Jedną z organizacji dla których gramy od wielu lat jest CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ. Z wielką radością zobaczyłem dziś na własne oczy jak, m.in. dzięki Familiadzie dzielnie i prężnie działają takie placówki, jak Dom Samotnej Matki czy Dom Dziecka. Niebawem powstanie tu także nowe miejsce dla samotnych osób starszych, ale to nie wszystkie placówki, jakie ma pod swoimi skrzydłami Caritas.

365 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '08' (419 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
FAMILIADA - CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ

Autor: Admin Dodano: wtorek, 08 grudnia 2015 - 14:31

Jaki był powód wizyty ? A oto odpowiedź pana Karola:

911 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'FAMILIADA - CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ' (419 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Opieka medyczna i rehabilitacyjna”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 07 grudnia 2015 - 21:51

Caritas Diecezji Ełckiej kończy realizację projektu „Opieka medyczna i rehabilitacyjna”. W ramach zaplanowanych działań dwie pielęgniarki Caritas świadczyły usługi w domach osób chorych oraz w Stacji Opieki Caritas w Białej Piskiej.

435 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Opieka medyczna i rehabilitacyjna”' (1127 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc potrzebującym

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 grudnia 2015 - 13:54

Szybkimi krokami nadeszła jesień, zaczęły się chłodne dni i pierwsze noce z przymrozkami już za chwilę zima zapuka do drzwi a wraz z nią trudniejszy czas dla osób bezdomnych, oraz tych w trudnej sytuacji bytowej. Wszyscy Ci, którzy przyjdą do noclegowni, otrzymują miejsce do spania, dostęp do węzła sanitarnego i przed wszystkim całodzienne wyżywienie( śniadanie, obiad, kolację).

204 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc potrzebującym ' (824 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z życia Domu im. św. Ojca Pio w Ełku…

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 grudnia 2015 - 13:53

W listopadzie zakończyło się szkolenie komputerowe dla osób bezdomnych przebywających w Domu im. św. Ojca Pio w Ełku. Wzięło w nim udział 10 osób. Program szkolenia obejmował m.in. podstawowe zagadnienia dotyczące budowy komputera, obsługi pakietu MS Word (niezbędnego do pisania CV, listu motywacyjnego). Największy nacisk został położony na obsługę Internetu, w tym wyszukiwanie ofert pracy.

255 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z życia Domu im. św. Ojca Pio w Ełku…' (648 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku