<   11121314151616263646566676869707172737475767778798081828384858687888999109119129139149159169179189199209219229239249259   >

Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lutego 2016 - 06:01

Ornitologia podczas ferii w Orłowie

Co tym razem robiły dzieciaki ze świetlicy w Orłowie, kiedy na dworze pogoda nie rozpieszcza? Nie siedziały z założonymi rękami, oj nie.

Oto katalog czynności wykonywanych w świetlicy podczas ferii zimowych: rozpalanie ogniska, pieczenie kiełbasek, przygotowywanie posiłków, wycinanie, klejenie oraz budowanie samochodów i samolotów z papieru, rozgrywanie partii szachów, granie w warcaby oraz w inne gry planszowe.

299 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1566 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
RELACJA Z WYMIANY MŁODZIEŻOWEJ

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 stycznia 2016 - 14:52

Dzisiaj upływa siódmy dzień wymiany młodzieżowej w Orzyszu. Młodzi ludzie kontynuują spotkania kulturowe oraz zajęcia manualne, gdzie uczą się różnego rodzaju rękodzieła. Cały program przygotowany jest z myślą o uczestnictwie w Światowych Dniach Młodzieży, gdzie uczestnicy projektu będą mieli możliwość poznać rówieśników z całego świata.

465 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'RELACJA Z WYMIANY MŁODZIEŻOWEJ' (753 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Łączymy przyjemnie z pożytecznym

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 stycznia 2016 - 10:22

W sobotę, 23 stycznia rozpoczęły się w diecezji ełckiej ferie zimowe. Caritas Diecezji z myślą o zagospodarowaniu wolnego czasu młodym ludziom, wolontariuszom, zorganizowała warsztaty międzykulturowe połączone z zimowym wypoczynkiem w Ośrodku w Orzyszu, w ramach projektu „Łączy nas kultura i wolontariat", sfinansowanego ze środków Fundacji PZU.

309 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Łączymy przyjemnie z pożytecznym ' (1755 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ferie z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 stycznia 2016 - 14:50

Z myślą o tych, którzy pozostają w swoim miejscu zamieszkania, ełcka Caritas - w świetlicach w Orłowie, Ełku i Piszu - przygotowała dodatkowe zajęcia. Każdy znajdzie coś dla siebie. Oferta, w zależności od placówki, obejmować będzie zajęcia plastyczne, techniczne, zabawy na świeżym powietrzu czy wyjścia na basen. Nie zabraknie także niespodzianek. Ponadto, w każdej świetlicy czekać będzie drobna przekąska i ciepła herbata.

419 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ferie z ełcką Caritas' (468 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
CZEKAJĄC NA FERIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 stycznia 2016 - 14:12

Kolejni goście zza wschodniej granicy przyjeżdżają, aby spędzić czas z polską młodzieżą. Już w sobotę, 23 stycznia, pojawią się w Domu Św. Rodziny w Orzyszu. Tym razem zimową aurą młodzi Białorusini i Polacy wezmą udział w projekcie „Połączy nas kultura i wolontariat” współfinansowanego ze środków fundacji PZU.

314 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CZEKAJĄC NA FERIE' (399 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku