<   12345678910111213141516171819202122232434445464748494104114124134144154164174184194204214224234244254   >

Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 stycznia 2019 - 14:48

W sobotę 12 stycznia 2019 r. w Centrum Pastoralno-Administracyjnym Ełckiej Kurii Biskupiej odbyło się spotkanie opłatkowe pracowników Caritas, przybyłych zarówno z centrali w Ełku, jak i z placówek terenowych. Spotkaniu przewodniczył biskup ełcki Jerzy Mazur, który podkreślał, że Chrystus ma się nieustannie rodzić przez posługę miłości miłosiernej pracowników i wolontariuszy Caritas.

74 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej' (1962 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ełcki Orszak Trzech Króli i pomoc wolontariuszy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 stycznia 2019 - 18:50

6 stycznia 2019 r., w uroczystość Objawienia Pańskiego, ulicami Ełku po raz kolejny przeszedł Orszak Trzech Króli. Jego trasa wiodła od placu św. Jana Pawła II do kościoła św. Jana Apostoła i Ewangelisty. Swoją pomoc, jak co roku, zaoferowali wolontariusze Caritas.

72 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ełcki Orszak Trzech Króli i pomoc wolontariuszy' (447 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jasełka w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 stycznia 2019 - 16:10

W Uroczystość Objawienia Pańskiego 6 stycznia 2019 r. wolontariusze ze Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół Sportowych w Ełku odwiedzili mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Młodzież zaprezentowała przygotowane przez nich jasełka wcielając się w poszczególne postacie szopki betlejemskiej.

95 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jasełka w DPS „Misericordia”' (1807 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Schronisko im. Św. Ojca Pio

Autor: Admin Dodano: piątek, 21 grudnia 2018 - 14:50

Schronisko im. Św. Ojca Pio w Ełku świadczy pomoc osobom bezdomnym z terenu miasta Ełku oraz województwa warmińsko – mazurskiego. Z usług świadczonych w placówce korzysta średnio ok. 30 osób miesięcznie. Oferta pomocowa obejmuje: zapewnienie miejsca do spania, całodzienne wyżywienie (śniadanie, obiad, kolacja), dostęp do węzła sanitarnego, niezbędnych artykułów medycznych, środków higieny osobistej, odzieży.

65 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Schronisko im. Św. Ojca Pio ' (1754 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oferta dla seniora

Autor: Admin Dodano: środa, 19 grudnia 2018 - 18:30

Spotkanie opłatkowe, które odbyło się 19 grudnia w siedzibie Caritas, było ostatnim w tym roku. Tego dnia zaproszeni seniorzy podzielili się opłatkiem, złożyli sobie życzenia. Nie zabrakło także drobnych upominków. Po modlitwie i życzeniach przyszedł czas na drobny poczęstunek. Kolejnym punktem programu był występ artystyczny – śpiewanie kolęd. Na zakończenie każdy mógł zrobić sobie pamiątkowe zdjęcia w fotobudce.

88 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oferta dla seniora ' (2690 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku