Festyn już za nami!

<   111213141516162636465666768697071727374757677787980818283848586878898108118128138148158168178188198208218228238248   >

Grudzień - Wigilijny czas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 grudnia 2015 - 22:21

Święta Bożego Narodzenia za nami, ale w tym szczególnym okresie staraliśmy się nie zapomnieć o tym, co nas wszystkich łączy – pamięć o bliskich i obcych oraz o miłości duchowej i bezinteresownej człowieka do człowieka. W dniu Wigilii 24 grudnia, dla dzieci z rodzin ubogich przygotowany był poczęstunek w Domu Dziennego Pobytu im. Św. Ojca Pio, oczywiście słodycze i owoce, jak również prezenty gwiazdkowe.

342 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Grudzień - Wigilijny czas' (742 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilia z Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:04

Podobnie jak w latach ubiegłych, 24 grudnia zostaną zorganizowane dwa spotkania wigilijne. O godz. 14.00 w Domu im. Św. Ojca Pio Ełku przy ul. Kościuszki 17 rozpocznie się wigilia dla dzieci z rodzin ubogich. Natomiast o godz. 16.00 w Ełckiej Kurii Diecezjalnej odbędzie się wieczerza wigilijna dla mieszkańców noclegowni, ludzi chorych, cierpiących, bezrobotnych, niepełnosprawnych - tych, którzy nie mają możliwości spędzenia tego czasu z rodziną, czy też z powodu trudnej sytuacji materialnej nie mogą przygotować sami świątecznego stołu.

jd

326 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilijnie wśród wolontariuszy Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:03

Okres przedświąteczny to czas radości i najlepszych życzeń. Dlatego też wolontariusze Caritas w dniu 21 grudnia zorganizowali opłatek. Spotkanie odbyło się w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej. Każdy z przybyłych gości miał za zadanie przynieść „coś pysznego i wigilijnego”, aby podzielić się z innymi. Po Słowie Bożym, którym rozpoczęliśmy spotkanie, złożyliśmy sobie nawzajem życzenia.

443 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilijnie wśród wolontariuszy Caritas' (769 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pod Wesołą Chmurką dzieje się wiele

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:03

Święty Mikołaj chętnie odwiedza dzieci na całym świecie, więc 4 grudnia zajrzał z prezentami do Punktu Przedszkolnego „Pod Wesołą Chmurką”. Dzieci od samego rana z niecierpliwością czekały na gościa. Były bardzo szczęśliwe, ale i troszkę zawstydzone. W ramach podziękowania za podarunki zaśpiewały piosenkę i z radością zaprosiły Świętego Mikołaja za rok, obiecując, że będą bardzo grzeczne.

599 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pod Wesołą Chmurką dzieje się wiele' (3238 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Caritas to MY

Autor: Admin Dodano: sobota, 19 grudnia 2015 - 21:56

Dzisiaj, 19 grudnia 2015 roku, był szczególny dzień dla wszystkich pracowników Caritas, ponieważ mieliśmy wspólny opłatek. Miejscem naszego uroczystego spotkania była Kuria diecezjalna. Tam właśnie przeżyliśmy wszyscy chwile radości, powagi i łzy wzruszenia. Obejrzeliśmy przedstawienie pt: „Narodzenie Chrystusa”, które przygotowali uczniowie Szkoły Podstawowej nr 2 w Ełku. Następnie złożyliśmy życzenia imieninowe naszemu ks. Dyrektorowi Dariuszowi Kruczyńskiemu. Zapaliliśmy Światełko Betlejemskie i wysłuchaliśmy fragment Pisma Świętego o Narodzeniu Jezusa, który przeczytał nam ks. Jacek Uchan – dyrektor Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego.

682 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas to MY' (2051 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku