Podaruj swój 1% podatku

<   1112131415161626364656667686970717273747576777879808182838494104114124134144154164174184194204214224234244254264   >

Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 października 2016 - 10:32

Działajmy tam, gdzie jesteśmy

Za kilka dni - 17 października będziemy obchodzić ustanowiony w 1992 r. przez ONZ Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem. Pierwowzorem tej inicjatywy był Światowy Dzień Sprzeciwu Wobec Nędzy zainicjowany w 1987 r. przez Ruch ATD Czwarty Świat. Dzień ten w sposób szczególny zwraca uwagę na sytuację osób ubogich i konieczność uznania walki z ubóstwem za priorytet w budowaniu zrównoważonej przyszłości.

337 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem' (1372 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA - 17 PAŹDIERNIKA - PONIEDZIAŁEK - ZAPRASZAMY

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 października 2016 - 10:31

17 października, właśnie w tym dniu - Dniu Walki z Ubóstwem – pracownicy Caritas, wolontariusze i podopieczni Noclegowni św. Ojca Pio zapraszają wszystkich do Parku Solidarności, pod Pomnik Michała Kajki w godzinach od 11.00 do 14.00, gdzie będzie stał charakterystyczny czerwony namiot Caritas. Na wszystkich będzie czekała gorąca grochówka, herbata i kanapki. W ten oto sposób przypominamy, że jesteśmy dla Państwa, dla tych, którzy potrzebują naszego wsparcia i pomocy każdego dnia, nie tylko 17 października. Chcemy pokazać, a przede wszystkim uczulić ludzi, że tak niewiele potrzeba, aby pomóc drugiemu człowiekowi i dać mu odczuć, że nie jest sam na tej jakże trudnej drodze swojego życia.

Anna Rudzińska

448 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
OŚWIADCZENIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 października 2016 - 14:42

W związku z telefonami kierowanymi do ełckiej Caritas informuję, że Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk) nie prowadziła zbiórki SMS na rzecz Pani Karoliny Dzienniak. Nasza organizacja nie prowadzi, ani nie prowadziła żadnych zbiórek SMS. Zamieszczone w Internecie treści zawierają zbiór pomówień i powstały w oparciu o fałszywe informacje. Publikowanie oraz rozpowszechnianie obraźliwych i oszczerczych treści skierowanych pod adresem Caritas oraz mojej osoby skutkuje skierowaniem sprawy na drogę prawną.

ks. Dariusz Kruczyński
Dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej

1766 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkania w środowisku otwartym

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 września 2016 - 14:00

29 września był datą, na którą 15 uczestników projektu „Krok ku samodzielności II” czekało z niecierpliwością. A dlaczego? Na ten dzień zaplanowano jednodniowe spotkanie Beneficjentów projektu, którzy poznali się miesiąc wcześniej podczas wyjazdowych warsztatów w Orzyszu.

610 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkania w środowisku otwartym' (1190 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nauka i zabawa „Pod Wesołą Chmurką”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 września 2016 - 09:43

W kalendarzu roku przedszkolnego jest wiele okazji do radosnego świętowania a Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka, obchodzony 20 września jest jednym z nich. Tego dnia w Punkcie Przedszkolnym Caritas „Pod Wesołą Chmurką” odbyły się zabawy o charakterze integracyjnym, w których uczestniczyły wychowankowie grup „Biedronki" i „Motylki". Były tańce, zabawy z chustą animacyjną i kolorowe balony. Po tych szaleństwach każdy przedszkolak otrzymał medal, który z dumą nosił na szyi przez cały dzień.

401 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nauka i zabawa „Pod Wesołą Chmurką” ' (1480 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku