<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828393103113123133143153163173183193203213223233243253   >

Pierwsze szkolenie już się rozpoczęło, kolejne niedługo zaczynamy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 12 kwietnia 2016 - 14:05

W kwietniu pierwszy pracownik Caritas Diecezji Ełckiej rozpoczął szkolenie w zakresie terapii manualnej wg metody Ackermanna. Kolejne szkolenia dla rehabilitantów ełckiej Caritas oraz Stowarzyszenia Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza z siedzibą w Ełku rozpoczną się już niebawem (terapia manualna, PNF). Szkolenia prowadzone są w ramach projektu „Razem na rzecz seniorów”, który jest dofinansowany ze środków Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

409 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pierwsze szkolenie już się rozpoczęło, kolejne niedługo zaczynamy' (445 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XIII PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW I WOLONTARIUSZY CARITAS

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 kwietnia 2016 - 14:06

Pracownicy i wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej w dniu 9 kwietnia uczestniczyli w Pielgrzymce do Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie Łagiewnikach. W uroczystościach uczestniczyło ponad 2500 osób z 26 Caritas diecezjalnych. Tegoroczna Pielgrzymka przebiegała pod hasłem: „Słudzy miłosierdzia” i miała miejsce w Centrum Jana Pawła II, gdzie uroczystą Mszę św. odprawił J. E. Ksiądz Biskup Wiesław Szlachetka, Przewodniczący Komisji Charytatywnej Konferencji Episkopatu Polski. Wszystkich przybyłych powitano takimi o to słowami: „kto czyni uczynki miłosierdzia, niech czyni to ochoczo”.

686 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XIII PIELGRZYMKA PRACOWNIKÓW I WOLONTARIUSZY CARITAS ' (2280 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Teatr połączył nas w Kalinowie i Starych Juchach!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 kwietnia 2016 - 13:18

W ubiegły weekend (1,2 kwietnia) wolontariusze Szkolnych Kół Caritas biorący udział w projekcie „Połączy nas teatr” odwiedzili Gminne Ośrodki Kultury w Kalinowie i Starych Juchach. Powodem tych wizyt był pokaz wcześniej przygotowanego przedstawienia teatralnego dla dzieci o wymownym tytule „RAZEM zbudujemy lepszy świat”. Pod okiem Marty Lewonowskiej - Tolsdorf młodzież odbyła warsztaty teatralne, których efektem jest przedstawienie dotyczące tolerancji wobec rówieśników z dalekich krajów i kultur.

422 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Teatr połączył nas w Kalinowie i Starych Juchach!' (3082 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Skupienia wspólnot Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 01 kwietnia 2016 - 12:05

W dniu 29 marca 2016 odbył się kolejny Dzień Skupienia członków Parafialnych Zespołów Caritas oraz Szkolnych Kół Caritas. Spotkanie tradycyjnie wpisało się w oktawę świąt Wielkiej Nocy, podczas której w Diecezjalnym Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Ełku spotykają się grupy takie jak nasza, aby wspólnie modlić się o umocnienie i owocne działanie w oparciu o Boże Miłosierdzie. Jest to czas Nowenny przed Świętem Miłosierdzia, przypadającym zawsze w II Niedzielę Wielkanocy – tydzień po Niedzieli Zmartwychwstania Pańskiego.

529 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Skupienia wspólnot Caritas ' (1329 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WYCIECZKA DO WŁOCH

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 marca 2016 - 12:39

22.05 – 1.06.2016