<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828393103113123133143153163173183193203213223233   >

Potrzebujesz porady? Zgłoś się do nas!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 października 2015 - 13:57

Październik to drugi miesiąc, w którym mieszkańcy powiatu ełckiego – doświadczający przemocy domowej oraz samotnie wychowujący dzieci – mogą skorzystać m.in. z bezpłatnych konsultacji psychologicznych czy pedagogicznych. Zakres, częstotliwość konsultacji będą dostosowywane do rzeczywistych potrzeb Beneficjentów.

239 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Potrzebujesz porady? Zgłoś się do nas!' (654 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pierwsze działanie na rzecz osób z upośledzeniem umysłowym za nami

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 października 2015 - 14:24

We wrześniu zakończyło się pierwsze działanie w ramach projektu „Krok ku samodzielności”, którego beneficjentami są osoby z upośledzeniem umysłowym. 15 osób, w dniach 25-29 września, wzięło udział w wyjazdowych warsztatach.

544 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pierwsze działanie na rzecz osób z upośledzeniem umysłowym za nami' (2604 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywni seniorzy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 października 2015 - 14:20

We wrześniu odbyły się pierwsze zajęcia sportowo – ruchowe dla seniorów w ramach projektu „Zdrowe ciało, zdrowy duch”. Udział w nim bierze 40 osób po 60 roku życia. Są wśród nich zarówno mieszkańcy Ełku jak i powiatu ełckiego.

256 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywni seniorzy ' (1245 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc dla ofiar przemocy domowej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 października 2015 - 13:57

Od października prowadzimy zapisy na warsztaty umiejętności wychowawczych mające na celu wzmocnienie umiejętności wychowawczych rodziców poprzez naukę poprawnej komunikacji z dzieckiem; ukazanie metod wychowawczych, które nie są oparte na przemocy; ukazanie sposobów radzenia sobie z negatywnymi emocjami) Uczestnikami warsztatów mogą być matki, ojcowie doświadczający przemocy domowej, a także rodzice, którzy nie są ofiarami przemocy domowej, a borykają się z problemami wychowawczymi. Zajęcia prowadzone będą przez psychologa.

234 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc dla ofiar przemocy domowej ' (1054 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PIELGRZYMKA CARITAS Gdzie to nie byliśmy…………

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 28 września 2015 - 14:59

W dniach 26-27 września w ramach formacji permanentnej Parafialnych Zespołów Caritas, wolontariuszy i przyjaciół Caritas, odbyła się pielgrzymka szlakiem Maryjnych Sanktuariów pod opieką duchową Ks. Jacka Nogowskiego.

380 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PIELGRZYMKA CARITAS Gdzie to nie byliśmy…………' (9151 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku