Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113123133143153163173183193203213223   >

Dzień Skupienia dla Osób Niewidomych i Słabowidzących

Autor: Admin Dodano: piątek, 03 listopada 2017 - 06:00

15 listopada 2017 r.

10.00 – Konferencja z prezentacją multimedialną
Św. s. Faustyna i orędzie Bożego Miłosierdzia - s. Tabita Staroszczak
10.30 – Adoracja Najświętszego Sakramentu
Rozważanie oparte na fragmencie Dzienniczka św. s. Faustyny
Rozmowa miłosiernego Boga z duszą grzeszną
Koronka do Bożego Miłosierdzia w intencji zmarłych członków Koła Polskiego Związku Niewidomych w Ełku i zmarłych z naszych rodzin
Możliwość skorzystania z Sakramentu Pokuty i Pojednania
11.00 – Msza św. z kazaniem
11.45 – Poczęstunek
Serdecznie zapraszamy

88 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Skupienia dla Osób Niewidomych i Słabowidzących' (236 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Pani Renacie w walce z chorobą

Autor: Admin Dodano: wtorek, 31 października 2017 - 13:52

Mam na imię Renata. Jestem matką dwojga wspaniałych dzieci, które są najważniejszymi osobami w moim życiu. Kocham i jestem kochana. Realizuję się zawodowo, pracując z młodzieżą gimnazjalną- młodymi, cudownymi ludźmi. Zawsze uważałam siebie za osobę wytrwałą, walczącą z przeciwnościami losu, podchodząc z optymizmem i pokorą do tego, co przyniesie kolejny dzień. Moją radość życia odbiera mi jednak podstępna choroba, która stawia pod znakiem zapytania to, czy będę miała szansę zobaczyć, jak moje dzieci dorastają, usamodzielniają się, zakładają rodziny.

115 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Pani Renacie w walce z chorobą ' (1304 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Biedronki w gronie przedszkolaków

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 października 2017 - 12:09

24 października w Niepublicznym Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką w Ełku odbyła się uroczystość pasowania na przedszkolaka. Biedronki zaprezentowały część artystyczną: wiersze, piosenki i tańce, bo każdy prawdziwy przedszkolak potrafi recytować, śpiewać i tańczyć. Dzieci złożyły uroczyste ślubowanie:

73 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Biedronki w gronie przedszkolaków' (1693 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pamiętali o zapomnianych grobach

Autor: Admin Dodano: piątek, 27 października 2017 - 10:54

Jak co roku przed uroczystością wszystkich świętych i wspomnieniem wszystkich wiernych zmarłych, wolontariusze Szkolnych Kół Caritas zaangażowali się w sprzątanie zaniedbanych grobów. 90 młodych, pełnych zapału i chęci ludzi uczestniczyło w dniach 26 – 27 października w pracach porządkowych na ełckim cmentarzu. Wolontariuszom udało się uprzątnąć m.in. groby małych dzieci i żołnierzy poległych podczas I-szej wojny światowej. Akcję zorganizowaną przez Caritas Diecezji Ełckiej poprzedziła wspólna modlitwa za zmarłych, których szczątki spoczywają na Cmentarzu Komunalnym w Ełku. W koordynowaniu podjętych prac i użyczeniu potrzebnych narządzi z ramienia Przedsiębiorstwa Usług Komunalnych uczestniczył p. Stanisław Anuśkiewicz. Ełcka Caritas zapewniła podstawowe rzeczy potrzebne przy sprzątaniu: rękawiczki, worki itp.

139 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pamiętali o zapomnianych grobach' (2430 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Co dobrego robisz dla Innych – czyli życie z wartościami

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 października 2017 - 13:12

Pod takim hasłem pan Bogdan Cieślukowski – Zasłużony dla Zdrowi Narodu - w dniu 19 października br w ZDZ w Ełku, zorganizował wystąpienie pięciu przedstawicieli z różnych środowisk zawodowych, którzy wygłosili prelekcje na temat wartości, które są najważniejsze w naszym życiu. Wszystkim prelegentom zależało na zbudowaniu wśród młodzieży poczucia własnej wartości i wysokiej samooceny poprzez postawę pomagania, troski i dzielenia się z innymi cząstką samego siebie.

68 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Co dobrego robisz dla Innych – czyli życie z wartościami' (1649 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 2,761924 Seconds