Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   123456789101112131415161718192021222333435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263273   >

Podaruj swój 1% podatku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lutego 2020 - 21:55

Często słyszymy stwierdzenie, że świat pędzi jak oszalały. Jest w tym wiele prawdy. Natłok obowiązków zawodowych i rodzinnych, ciągły pośpiech oraz wszechobecny szum informacyjny nie sprzyja refleksji, że wśród nas są ludzie, którzy potrzebują pomocy. Szczególnie łatwo jest nie zauważać ludzi starych i chorych, zamkniętych w czterech ścianach swoich domów. Niestety dzisiejsza rzeczywistość promuje egoizm. Brzmi to złowrogo, ale dla wielu z nas tak jest łatwiej i prościej funkcjonować. Warto jednak chociaż na chwilę zwolnić to szaleńcze tempo dnia codziennego. Wielu ludzi potrzebuje naszej pomocy, a pomagać można na wiele prostszych i bardziej złożonych sposobów.

299 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podaruj swój 1% podatku' (2362 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 lutego 2020 - 21:20

REGULAMIN KONKURSU ZABAWKA EKOLOGICZNA

Szanowni Państwo,
zapraszamy do udziału w "Ekologicznym Dniu Dziecka '2020" w Ełku. Zwracamy się z propozycją konkursu, którego celem jest wykonanie edukacyjnej zabawki ekologicznej. Uprzejmie prosimy o zapoznanie się z regulaminem konkursu, przekazanie informacji wszystkim zainteresowanym i zachęcenie dzieci i młodzieży do udziału w konkursie.

Drodzy uczniowie,
Zadaniem konkursowym jest wykonanie zabawki ekologicznej, przyjaznej dla potencjalnych użytkowników i dla środowiska. Włączcie więc swoją wyobraźnię, rozglądnijcie się wokół siebie i wykorzystując maksymalnie proste i naturalne materiały zróbcie ciekawą, możliwie prostą, a jednocześnie interesującą zabawkę. Wiemy, że zadanie nie jest wcale proste, ale liczymy na Waszą pomysłowość.

552 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI”' (3824 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Najlepsza zupa w mieście

Autor: Admin Dodano: czwartek, 16 stycznia 2020 - 22:52

Kuchnie i jadłodajnie to jedna z najbardziej charakterystycznych działań Caritas w Polsce. Ten sposób posługi sięga początków naszej działalności, a o potrzebie organizacji takiej formy pomocy świadczy liczba osób zgłaszających się zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym do Domu Dziennego Pobytu w Ełku po jedzenie. Od wielu już lat w ełckiej palcówce przy ul. Kościuszki 17 wydajemy bezpłatnie jesienią i zimą ciepły posiłek osobom potrzebującym. Od października 2019 roku nazwaliśmy naszą akcję „Najlepsza zupa w mieście”.

407 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Najlepsza zupa w mieście' (2187 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 08 stycznia 2020 - 22:17

CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ
zaprasza uczniów klas VI – VIII szkół podstawowych z woj. warmińsko – mazurskiego, podlaskiego i mazowieckiego do udziału w programie „Mistrzostwa Natury”, zgłoszenia wyłącznie na podstawie Regulaminu Uczestnictwa.
W programie:
- 5 dniowy pobyt w Klasztorze Pokamedulskim na Wigrach,
- rozwiązania konstrukcyjne i materiałowe z natury – o biomimetyce i bionice praktycznie,
- praca metodami mikrobiologicznymi z użyciem pomocy dydaktycznych oraz inżynierskimi, prosto z natury,
- projektowanie form przestrzennych i konstruowanie programowalnych robotów inspirowanych budową i funkcjami organizmów żywych,
- zajęcia questowe i terenowe w Wigierskim Parku Narodowym,
- certyfikat poświadczający ukończenie programu szkoleń.

205 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI”' (1895 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 08 stycznia 2020 - 22:09

CARITAS DIECEZJI EŁCKIEJ
zaprasza nauczycieli oraz edukatorów do udziału w bezpłatnym szkoleniu „Ekosystem Nauczania – program wsparcia dydaktycznego”
W programie:
- 3 dniowy pobyt w Klasztorze Pokamedulskim na Wigrach,
- biomimetyka i bionika – rozwiązania konstrukcyjne i materiałowe z natury,
- warsztaty praktyczne z mobilnym laboratorium do badań fizycznych i biologiczno-chemicznych,
- zajęcia terenowe i questowe,
- certyfikat poświadczający ukończenie programu szkoleń.

102 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ZIELONA OŚ WIGRY – EŁK – BUDOWA PROŚRODOWISKOWEGO CENTRUM AKTYWNOŚCI”' (1016 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%