Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   111213141515253545556575859606162636465666768697071727374757677788898108118128138148158168178188198208218228238248258268   >

Poszukujemy wychowawców kolonijnych

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 kwietnia 2017 - 08:55

Caritas Diecezji Ełckiej poszukuje kandydatów na stanowisko: wychowawca kolonijny, podczas kolonii letnich organizowanych dla dzieci i młodzieży z Białorusi. Terminy turnusów: 5-14 czerwca 2017, 14-23 czerwca 2017, 23 czerwca – 2 lipca 2017.

706 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poszukujemy wychowawców kolonijnych ' (694 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czas pomyśleć o wypoczynku letnim

Autor: Admin Dodano: niedziela, 16 kwietnia 2017 - 08:25

Do wakacji pozostało jeszcze kilka miesięcy, ale diecezjalna caritas nie poróżuje. Od początku roku, małymi krokami, prowadzimy przygotowania do wypoczynku letniego. Do tej pory udało się nam m.in. pozyskać środki finansowe na realizację warsztatów w zakresie rozwoju kompetencji społecznych, chroniących przed dysfunkcjami. W zadaniu „Warsztaty umiejętności społeczne II” współfinansowanym ze środków Samorządu Województwa Warmińsko-Mazurskiego uczestniczyć będzie 70 osób.

262 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czas pomyśleć o wypoczynku letnim ' (813 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
W oczekiwaniu na gości

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 kwietnia 2017 - 13:55

Już na początku czerwca Caritas Diecezji Ełckiej odbierze z Kuźnicy Białostockiej pierwszą grupę dzieci –uczestników wypoczynku letniego z Białorusi. Będą to podopieczni Caritas Grodno (Religijna Misja katolickie charytatywne stowarzyszenie Caritas). Młodzi Polonusi spędzą w Polsce 10 dni. W trakcie pobytu będą brać udział w zajęciach języka polskiego, podczas których największy nacisk zostanie położony na naukę polskich słów.

265 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'W oczekiwaniu na gości' (1302 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wesołych Świąt!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 kwietnia 2017 - 12:26

Wielkanoc to czas otuchy i nadziei.
Czas odradzania się wiary w siłę Chrystusa i drugiego człowieka.
Niech Zmartwychwstały Chrystus obdarzy Was wielką mocą i nauczy patrzenia w przyszłość z ufnością, pokorą i nadzieją.

Życzymy, aby Święta Wielkanocne przyniosły radość oraz wzajemną życzliwość.

Dyrekcja, pracownicy i wolontariusze
Caritas Diecezji Ełckiej

157 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: sobota, 08 kwietnia 2017 - 15:55

W tym roku odbywać się będą następujące działania: Punkt Porad (konsultacje indywidualne z psychologiem oraz prawnikiem, a także te uzależnione od indywidualnych potrzeb beneficjentów); działania sportowe (pilates oraz aerobik wodny); spotkania „meet cafe”, w trakcie których prowadzone będą m.in. zajęcia z kosmetyczką i nauczycielem plastyki. Tegoroczny program obejmować będzie również wyjazdy turystyczne do Trójmiasta oraz Warszawy.

270 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Już po raz czwarty ełcka Caritas będzie realizować działania na rzecz seniorów w ramach Rządowego Programu Aktywizacja Społeczna osób Starszych (ASOS)' (1098 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%