Podaruj swój 1% podatku

<   11121314151525354555657585960616263646566676869707172737475768696106116126136146156166176186196206216226236246256266   >

Wiosna zawitała do Przedszkola Pod Wesoła Chmurką

Autor: Admin Dodano: wtorek, 04 kwietnia 2017 - 15:10

Marzec w naszym przedszkolu był miesiącem przygotowań do wiosny. Tematyka zajęć dotyczyła zmian zachodzących w przyrodzie oraz wiosennych porządków. Dzieci bawiły się kolorami, malowały, poznawały instrumenty, śpiewały i grały. W Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką zrobiło się kolorowo, jeszcze radośniej niż zawsze i naprawdę wiosennie.

648 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wiosna zawitała do Przedszkola Pod Wesoła Chmurką' (2501 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nowy rok, nowe inwestycje

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 kwietnia 2017 - 12:30

Od 1 kwietnia do 31 grudnia 2017 roku w Domu im. św. Ojca Pio w Ełku (schronisko i dom dziennego pobytu) realizowane jest zadania publiczne pod nazwą „Zmiana standardów placówek świadczących usługi dla osób bezdomnych tj.: ogrzewalni, noclegowni i schronisk dla osób bezdomnych”, w ramach Programu Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej „Program wspierający rozwiązywanie problemu bezdomności”.

162 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowy rok, nowe inwestycje ' (1218 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Walczymy z wykluczeniem i stereotypami

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 marca 2017 - 14:55

Osoby z zaburzeniami psychicznymi, w tym osoby upośledzone umysłowe, wbrew obiegowym opiniom nie muszą tylko i wyłącznie siedzieć w domu. Z tym stereotypowym poglądem od kilkunastu już lat walczy ełcka Caritas m.in. poprzez prowadzenie Warsztatów Terapii Zajęciowej w Gołdapi. Dodatkowo od 2013 roku pokazujemy lokalnej społeczności, że osoby z zaburzeniami psychicznymi mogą wyjść do kina czy restauracji, by tam spędzić wolny czas. W roku ubiegłym udowodniliśmy, że ww. grupie społecznej nie jest straszna nauka języka obcego – angielskiego. W tym roku ponownie będziemy realizować działania skierowane do naszych podopiecznych.

284 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Walczymy z wykluczeniem i stereotypami' (1289 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Luty w Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 marca 2017 - 14:15

Luty rozpoczęliśmy w przedszkolu od tygodnia eksperymentów. Nie od dzisiaj wiadomo, że dzieci w wieku przedszkolnym charakteryzuje naturalna ciekawość poznawania świata. Najlepszym sposobem zaspokojenia tej ciekawości są zabawy badawcze i eksperymenty. Podczas „Tygodnia z eksperymentami” przedszkolaki miały okazję sprawdzić w jakich stanach skupienia występuje woda, jak nadmuchać balon bez użycia ust i pompki, tworzyć deszcz czy „tańczące rodzynki”. Powstały też barwne obrazy malowane na mleku oraz magiczne lampy lawy. Ten fantastycznie spędzony czas był dla małych odkrywców niezwykle wartościowy i inspirujący.

642 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Luty w Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką' (3153 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pedagog /Animator zajęć dla dzieci

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 lutego 2017 - 07:36

Poszukujemy osób otwartych i energicznych, samodzielnych i kreatywnych,
z głową pełną pomysłów do prowadzenia zajęć z dziećmi i młodzieżą
w Ełku w godzinach popołudniowych.

Jeśli jesteś pedagogiem lub animatorem czasu wolnego albo posiadasz talent plastyczny, muzyczny, taneczny i lubisz pracę z dziećmi i młodzieżą,
zgłoś się do nas!

576 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pedagog /Animator zajęć dla dzieci' (503 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku