<   111213141515253545556575859606162636465666768697071727374758595105115125135145155165175185195205215225235245255   >

OŚWIADCZENIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 października 2016 - 14:42

W związku z telefonami kierowanymi do ełckiej Caritas informuję, że Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk) nie prowadziła zbiórki SMS na rzecz Pani Karoliny Dzienniak. Nasza organizacja nie prowadzi, ani nie prowadziła żadnych zbiórek SMS. Zamieszczone w Internecie treści zawierają zbiór pomówień i powstały w oparciu o fałszywe informacje. Publikowanie oraz rozpowszechnianie obraźliwych i oszczerczych treści skierowanych pod adresem Caritas oraz mojej osoby skutkuje skierowaniem sprawy na drogę prawną.

ks. Dariusz Kruczyński
Dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej

1723 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkania w środowisku otwartym

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 września 2016 - 14:00

29 września był datą, na którą 15 uczestników projektu „Krok ku samodzielności II” czekało z niecierpliwością. A dlaczego? Na ten dzień zaplanowano jednodniowe spotkanie Beneficjentów projektu, którzy poznali się miesiąc wcześniej podczas wyjazdowych warsztatów w Orzyszu.

591 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkania w środowisku otwartym' (1190 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nauka i zabawa „Pod Wesołą Chmurką”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 września 2016 - 09:43

W kalendarzu roku przedszkolnego jest wiele okazji do radosnego świętowania a Ogólnopolski Dzień Przedszkolaka, obchodzony 20 września jest jednym z nich. Tego dnia w Punkcie Przedszkolnym Caritas „Pod Wesołą Chmurką” odbyły się zabawy o charakterze integracyjnym, w których uczestniczyły wychowankowie grup „Biedronki" i „Motylki". Były tańce, zabawy z chustą animacyjną i kolorowe balony. Po tych szaleństwach każdy przedszkolak otrzymał medal, który z dumą nosił na szyi przez cały dzień.

382 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nauka i zabawa „Pod Wesołą Chmurką” ' (1480 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Weekendowe spotkanie comiesięczne

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2016 - 12:58

W miniony weekend odbyło się wyjazdowe spotkanie 30 osób biorących udział w projekcie pn. „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z województwa warmińsko – mazurskiego” współfinansowanego ze środków Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej.

505 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Weekendowe spotkanie comiesięczne' (1455 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie informacyjne Caritas Diecezji Ełckiej z Opiekami Społecznymi

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2016 - 09:53

W dniu 16 września w siedzibie Caritas w Ełku odbyło się spotkanie z przedstawicielami Ośrodków Pomocy Społecznej (OPS) z województwa warmińsko – mazurskiego i podlaskiego. Dotyczyło informacji na temat realizacji Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 - 2020 - Podprogram 2016, który na chwilę obecną już jest realizowany w całej Polsce.

623 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie informacyjne Caritas Diecezji Ełckiej z Opiekami Społecznymi ' (1021 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku