<   11121314142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172738393103113123133143153163173183193203213223233   >

Wigilijnie wśród wolontariuszy Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:03

Okres przedświąteczny to czas radości i najlepszych życzeń. Dlatego też wolontariusze Caritas w dniu 21 grudnia zorganizowali opłatek. Spotkanie odbyło się w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej. Każdy z przybyłych gości miał za zadanie przynieść „coś pysznego i wigilijnego”, aby podzielić się z innymi. Po Słowie Bożym, którym rozpoczęliśmy spotkanie, złożyliśmy sobie nawzajem życzenia.

392 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilijnie wśród wolontariuszy Caritas' (769 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pod Wesołą Chmurką dzieje się wiele

Autor: Admin Dodano: środa, 23 grudnia 2015 - 08:03

Święty Mikołaj chętnie odwiedza dzieci na całym świecie, więc 4 grudnia zajrzał z prezentami do Punktu Przedszkolnego „Pod Wesołą Chmurką”. Dzieci od samego rana z niecierpliwością czekały na gościa. Były bardzo szczęśliwe, ale i troszkę zawstydzone. W ramach podziękowania za podarunki zaśpiewały piosenkę i z radością zaprosiły Świętego Mikołaja za rok, obiecując, że będą bardzo grzeczne.

535 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pod Wesołą Chmurką dzieje się wiele' (3238 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Caritas to MY

Autor: Admin Dodano: sobota, 19 grudnia 2015 - 21:56

Dzisiaj, 19 grudnia 2015 roku, był szczególny dzień dla wszystkich pracowników Caritas, ponieważ mieliśmy wspólny opłatek. Miejscem naszego uroczystego spotkania była Kuria diecezjalna. Tam właśnie przeżyliśmy wszyscy chwile radości, powagi i łzy wzruszenia. Obejrzeliśmy przedstawienie pt: „Narodzenie Chrystusa”, które przygotowali uczniowie Szkoły Podstawowej nr 2 w Ełku. Następnie złożyliśmy życzenia imieninowe naszemu ks. Dyrektorowi Dariuszowi Kruczyńskiemu. Zapaliliśmy Światełko Betlejemskie i wysłuchaliśmy fragment Pisma Świętego o Narodzeniu Jezusa, który przeczytał nam ks. Jacek Uchan – dyrektor Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego.

626 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas to MY' (2051 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świąteczny czas to radości czas

Autor: Admin Dodano: piątek, 18 grudnia 2015 - 21:56

Pomocnicy św. Mikołaja, nie zapomnieli o przygotowaniu paczek świątecznych osobom bezdomnym przebywającym w Noclegowni św. Ojca Pio, jak tych, którzy przyjdą z miasta i okolic. Tradycją już jest, że każdego roku, w wieczór wigilijny, osoby samotne i bezdomne spotykają się na wspólnej kolacji wigilijnej w Domu Katedralnym, przygotowanej przez Caritas Diecezji Ełcką.

361 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świąteczny czas to radości czas' (577 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Paczki świąteczne dla podopiecznych Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 18 grudnia 2015 - 21:41

W dniu dzisiejszym (18.12.2015 r.) w Domu Dziennego Pobytu im. Św. Ojca Pio w Ełku osoby potrzebujące odebrały paczki świąteczne. Obdarowaliśmy ok. 200 rodzin. Produkty ze zbiórki żywności przekazaliśmy także Parafialnemu Zespołowi Caritas w Grabniku, Świętajnie i Ełku. Tam również zostaną przygotowane przez wolontariuszy paczki świąteczne.

528 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Paczki świąteczne dla podopiecznych Caritas' (637 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku