<   11121314142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172738393103113123133143153163173183193203213223233   >

Z życia Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 25 listopada 2015 - 14:49

W dniu 22 listopada w szkole w Płaskiej odbyła się dyskoteka andrzejkowo - charytatywna zorganizowana przez SKC pod hasłem: ,,Nie wróżymy, ale dobrze się bawimy''. W trakcie zabawy były rozprowadzane wypieki i kartki świąteczne, które zostały przygotowane własnoręcznie przez uczniów.

276 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z życia Szkolnych Kół Caritas' (907 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świetlica z kulturą

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 listopada 2015 - 12:39

21 listopada w świetlicy środowiskowej w Orłowie odbyło się spotkanie podsumowujące działania w ramach projektu „Różne oblicza teatru i nie tylko” finansowanego ze środków Fundacji PZU w ramach konkursu „PZU z kulturą”.

277 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świetlica z kulturą' (1370 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 listopada 2015 - 13:53

„Miłością ożywieni służcie sobie wzajemnie”

z Listu św. Pawła do Galatów

Pod takim hasłem w sobotę 14 listopada odbyła się X Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę. Wzięło w niej udział ponad 900 osób z 21 diecezji. Podopieczni Caritas Diecezji Ełckiej z Domu im. Św. Ojca Pio w Ełku również uczestniczyli w pielgrzymowaniu, tak jak każdego roku. W czasie wspólnego spotkania wszyscy usłyszeli świadectwo walki z bezdomnością 24 – letniego Łukasza, uczestnika programu wychodzenia z bezdomności Caritas Polska „Damy radę”.

412 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogólnopolska Pielgrzymka Osób Bezdomnych na Jasną Górę' (3161 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Listopadowe spotkanie………..

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 listopada 2015 - 12:28

W miniony czwartek 5 listopada miało miejsce kolejne lecz niestety ostatnie spotkanie społeczno-kulturowe seniorów biorących udział w projekcie „ Zdrowe ciało, zdrowy duch”
Od dość wczesnych godzin nasi beneficjenci z zainteresowaniem słuchali i czynnie uczestniczyli w zajęciach prowadzonych przez psychologa.

321 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Listopadowe spotkanie………..' (1080 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Udana akcja w Ełku „Zdrowi i Wyjątkowi - I Ty możesz komuś uratować życie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 listopada 2015 - 12:28

7 listopada odbyła się w Ełku, w Brami Mazur akcja „ Wspólnie przeciw białaczce”. Dzięki zaangażowaniu ełckiej Caritas i lokalnej społeczności było to wyjątkowe przedsięwzięcie, które zaowocowało rejestracją niemal 400 potencjalnych dawców szpiku oraz wykonaniem profilaktycznych badań zdrowotnych przez ponad 200 osób.

322 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Udana akcja w Ełku „Zdrowi i Wyjątkowi - I Ty możesz komuś uratować życie' (737 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku