Festyn już za nami!

<   1112131414243444546474849505152535455565758596061626364656667686970718191101111121131141151161171181191201211221231241251   >

Strefa bezpłatnych badań w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 października 2016 - 10:32

9 października firma Polpharma wraz z Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowały przy katedrze św. Wojciecha w Ełku bezpłatne badania lekarskie. Pacjenci mogli skorzystać z badań kardiologicznych (poziom cholesterolu, glukozy i ciśnienia tętniczego krwi, EKG), okulistycznych i dermatologicznych. Każda osoba otrzymała poradę lekarza specjalisty oraz ewentualne wskazania do dalszego leczenia. Badania były wykonywane w godzinach 9.00 – 18.00, bez skierowania oraz wcześniejszych zapisów.

331 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Strefa bezpłatnych badań w Ełku ' (346 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 października 2016 - 10:32

Działajmy tam, gdzie jesteśmy

Za kilka dni - 17 października będziemy obchodzić ustanowiony w 1992 r. przez ONZ Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem. Pierwowzorem tej inicjatywy był Światowy Dzień Sprzeciwu Wobec Nędzy zainicjowany w 1987 r. przez Ruch ATD Czwarty Świat. Dzień ten w sposób szczególny zwraca uwagę na sytuację osób ubogich i konieczność uznania walki z ubóstwem za priorytet w budowaniu zrównoważonej przyszłości.

309 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Międzynarodowy Dzień Walki z Ubóstwem' (1372 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UWAGA - 17 PAŹDIERNIKA - PONIEDZIAŁEK - ZAPRASZAMY

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 października 2016 - 10:31

17 października, właśnie w tym dniu - Dniu Walki z Ubóstwem – pracownicy Caritas, wolontariusze i podopieczni Noclegowni św. Ojca Pio zapraszają wszystkich do Parku Solidarności, pod Pomnik Michała Kajki w godzinach od 11.00 do 14.00, gdzie będzie stał charakterystyczny czerwony namiot Caritas. Na wszystkich będzie czekała gorąca grochówka, herbata i kanapki. W ten oto sposób przypominamy, że jesteśmy dla Państwa, dla tych, którzy potrzebują naszego wsparcia i pomocy każdego dnia, nie tylko 17 października. Chcemy pokazać, a przede wszystkim uczulić ludzi, że tak niewiele potrzeba, aby pomóc drugiemu człowiekowi i dać mu odczuć, że nie jest sam na tej jakże trudnej drodze swojego życia.

Anna Rudzińska

417 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
OŚWIADCZENIE

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 października 2016 - 14:42

W związku z telefonami kierowanymi do ełckiej Caritas informuję, że Caritas Diecezji Ełckiej (ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1, 19-300 Ełk) nie prowadziła zbiórki SMS na rzecz Pani Karoliny Dzienniak. Nasza organizacja nie prowadzi, ani nie prowadziła żadnych zbiórek SMS. Zamieszczone w Internecie treści zawierają zbiór pomówień i powstały w oparciu o fałszywe informacje. Publikowanie oraz rozpowszechnianie obraźliwych i oszczerczych treści skierowanych pod adresem Caritas oraz mojej osoby skutkuje skierowaniem sprawy na drogę prawną.

ks. Dariusz Kruczyński
Dyrektor Caritas Diecezji Ełckiej

1688 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkania w środowisku otwartym

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 września 2016 - 14:00

29 września był datą, na którą 15 uczestników projektu „Krok ku samodzielności II” czekało z niecierpliwością. A dlaczego? Na ten dzień zaplanowano jednodniowe spotkanie Beneficjentów projektu, którzy poznali się miesiąc wcześniej podczas wyjazdowych warsztatów w Orzyszu.

572 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkania w środowisku otwartym' (1190 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku