Festyn już za nami!

<   11121314142434445464748495051525354555657585960616263646566676869708090100110120130140150160170180190200210220230240250   >

Jesienne zajęcia „Pod Wesołą Chmurką”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 października 2016 - 14:11

Dzieci z Punktu Przedszkolnego „Pod Wesołą Chmurką” skorzystały z jesiennego sezonu na owoce i zrobiły pyszną, pełną witamin i kolorową sałatkę. Swoje ulubione owoce każdy przyniósł z domu. Kilku produktów brakowało, więc przed przystąpieniem do pracy przedszkolaki wybrały się do sklepu. Dzielnie wybierały najładniejsze owoce, pakowały do koszyka, a następnie same zapłaciły za zakupy. Wszystkie owoce zostały umyte i obrane ze skórek, a następnie dzieci samodzielnie je kroiły i wrzucały do miski. Kiedy wszystkie składniki zostały połączone przyszedł czas na degustację.

978 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jesienne zajęcia „Pod Wesołą Chmurką”' (1468 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapraszamy na wspólny wyjazd do Sanatorium „Południowy” w Truskawcu na Ukrainie

Autor: Admin Dodano: środa, 19 października 2016 - 20:09

07.02-19.02.2017

Potrzebny PASZPORT

Świadczenia:

1. Transport: przejazd autokarem (TV, WC, barek)
2. Zakwaterowanie: 9 noclegów w pokojach 2-osobowych z pełnym węzłem sanitarnym, łóżkami pojedynczymi i małżeńskimi, TV, lodówką i czajnikiem
3. Wyżywienie: 9 śniadań, 9 obiadów i 9 kolacji w formie bufetu (3 dania do wyboru)
4. Opieka rezydenta, służby medycznej ośrodka

1160 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy na wspólny wyjazd do Sanatorium „Południowy” w Truskawcu na Ukrainie' (838 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc niejedno ma imię

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 października 2016 - 20:39

W związku z Międzynarodowym Dniem Walki z Ubóstwem nasza ełcka Caritas, jak co roku, również czynnie włączyła się w jego obchody 17 października. W tym celu podopieczni Noclegowni im św. Ojca Pio wraz z wolontariuszami Ełckiego Centrum wolontariatu Caritas przeprowadzili akcję wolontariacką w parku Solidarności w Ełku. Tego dnia była wydawana gorąca zupa jarzynowa, herbata oraz kanapki.

569 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc niejedno ma imię' (1585 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Krok po kroku - Uratuj siebie i bliskich

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 października 2016 - 20:39

Ułatwianie

Narkotyki są złem. Mechanizm ułatwiania wyrasta z instynktu opiekuńczego, jakie wiąże nas rodziców z potomstwem od dnia jego narodzin. Także wtedy, gdy boleśnie dotknie nas ujawnienie faktów świadczących o używaniu przez nasze dziecko narkotyków. Cóż, nie cofniemy nagle swojego rodzicielskiego wsparcia, tak jak i dziecko nie odstawi od zaraz narkotyków. Możemy w tej sytuacji uznać, że przejaw naszej troski jest bardziej uzasadniony niż kiedykolwiek dotąd: osoba uzależniona od narkotyków stale przecież pakuje się w tarapaty. I bardzo często, trudno jest nam rodzicom się przezwyciężyć i pozwolić na to, by nasze dziecko boleśnie odczuło skutki własnych postępków.

371 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Krok po kroku - Uratuj siebie i bliskich' (4541 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Komunikat Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 października 2016 - 10:33

W związku z rozpowszechnieniem w Internecie publikacji, zawierających nieprawdziwe informacje oraz oszczercze treści, kierowane pod adresem Caritas Diecezji Ełckiej oraz osoby ks. Dariusza Kruczyńskiego publikuję treść wyroku Sądu Okręgowego IV Wydział Cywilny w Łodzi dnia 09.12.2015r. (syg. akt IC 910/14), który został utrzymany w mocy przez Sąd Apelacyjny w Łodzi wyrokiem z dnia 28.09.2016r.
Wyrok potwierdza nieprawdziwy charakter publikowanych informacji oraz naruszenie dóbr osobistych.

wyrok sygn. akt IC 910_14

1663 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku