Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   1234567891011121314151617181920212232425262728292102112122132142152162172182192202212222232242252262272   >

Spotkanie z żołnierzami NATO

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 marca 2020 - 18:25

W niedzielne popołudnie, 1 marca 2020 r., wolontariusze SKC przy ZS nr 2 im.K.K. Baczyńskiego w Ełku mieli okazję uczestniczyć w niezwykłym wydarzeniu. Tego dnia podopiecznych Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku odwiedzili żołnierze z szóstej zmiany NATO-wskich sił sojuszniczych, którzy na co dzień stacjonują w Bemowie Piskim.

68 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie z żołnierzami NATO' (911 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Wolontariat w pigułce” - warsztaty dla dzieci i młodzieży w Łabętni

Autor: Admin Dodano: środa, 19 lutego 2020 - 21:30

We wtorek, 18 lutego 2020 r., w Szkole Podstawowej im. Jana Pawła II w Łabętniku odbyło się szkolenie pt. „Wolontariat w pigułce”, w którym wzięli udział wszyscy uczniowie zainteresowani włączeniem się w działania woluntarystyczne. Szkolne Koło Caritas w Łabętniku zostało powołane w 2010 r. i ma na swoim koncie sporo charytatywnych działań. Jego opiekunem jest p. Wioletta Królewicz, która dba o formację duchową wolontariuszy i koordynuje ich działania. Społeczność szkolna włączyła się ostatnio w zbiórkę na rzecz małej Hani Poczobut z Ełku, u której zdiagnozowano najcięższą postać SMA i pilnie potrzebuje ona pomocy na sfinansowanie drogiej terapii.

335 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Wolontariat w pigułce” - warsztaty dla dzieci i młodzieży w Łabętni' (1844 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Akcja „Poczytaj mi mamo”

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lutego 2020 - 18:15

W ramach akcji „Poczytaj mi mamo” Biblioteka szkolna I Liceum Ogólnokształcącego im. Stefana Żeromskiego w Ełku zorganizowała zbiórkę książek i zabawek dla dzieci i ich matek z Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku. Zebrane artykuły zostały przekazane 14 lutego 2020 r. przez p. Annę Mierzejewską i p. Barbarę Jodko - nauczycielki I LO w Ełku. Serdecznie dziękujemy za dar Waszych serc!

267 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Światowy Dzień Chorego w DPS „Misericordia” w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 lutego 2020 - 17:40

Bp Jerzy Mazur SVD odwiedził dzisiaj mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Okazją do spotkania i wspólnej modlitwy był XXVIII Światowy Dzień Chorych obchodzony we wspomnienie Najświętszej Maryi Panny z Lourdes. Biskup Ełcki celebrował Eucharystię w kaplicy i udzielił Sakramentu Namaszczenia Chorych.

335 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Światowy Dzień Chorego w DPS „Misericordia” w Ełku' (6187 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przedszkolaki od „Lolka” i świat życia konsekrowanego

Autor: Admin Dodano: środa, 05 lutego 2020 - 20:48

W Święto Ofiarowania Pańskiego obchodziliśmy Światowy Dzień Życia Konsekrowanego. Kilka dni później, 5 lutego 2020 r., do klasztoru Zgromadzenia Sióstr Matki Bożej Miłosierdzia - znajdującego się przy Domu Samotnej Matki i działającego pod auspicjami ełckiej Caritas - zostały zaproszone dzieci z Niepublicznego Katolickiego Przedszkola „U Lolka” im. św. Jana Pawła II w Ełku.

467 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedszkolaki od „Lolka” i świat życia konsekrowanego' (6322 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%