<   1112131414243444546474849505152535455565758596061626364656667778797107117127137147157167177187197207217227237247257   >

XXV Światowy Dzień Chorego 2017 r.

Autor: Admin Dodano: środa, 01 lutego 2017 - 06:05

11 lutego obchodzimy w całym Kościele, a zwłaszcza w Lourdes, XXV Światowy Dzień Chorego, na temat: „Zdumienie tym, czego dokonuje Bóg: «wielkie rzeczy uczynił mi Wszechmocny» (Łk 1,49)”. Dzień ten ustanowiony został w 1992 przez św. Jana Pawła II a po raz pierwszy obchodzony był w roku 1993 w Lourdes. To jest dzień, który ma zwrócić szczególną uwagę społeczeństwa na potrzeby ludzi dotkniętych różnymi schorzeniami i ułomnościami.

286 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XXV Światowy Dzień Chorego 2017 r. ' (1944 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzien Babci i Dziadka DPS Misericordia 2017

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 stycznia 2017 - 14:45

W dniu 20-01-2017 wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas odwiedzili seniorów-pensjonariuszy DPS Misericordia w Ełku. Wizyta zaplanowana została w przededniu święta babci i dziadka, aby z tejże okazji złożyć serdeczne życzenia i przekazać słodki upominek. Wzruszenie i radość odwiedzanych seniorów była krzepiąca, radość z jaką składali podziękowania za życzenia wypełniała nasze serca dumą.

586 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzien Babci i Dziadka DPS Misericordia 2017' (914 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Już w sobote Familiada

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 stycznia 2017 - 20:50

Wszystkich zapraszamy do obejrzenia w dniu 21 stycznia br Programu FAMILIADA, który emitowany będzie o godz. 14.00 w programie 2 TVP. Grają lekarze pediatrzy kontra geriatrzy. I co najciekawsze ?, to to, że grają dla nas, dla Caritas, na potrzeby Domu Spokojnej Starości. Bardzo się z tego cieszymy :)

763 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Komunikat Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 stycznia 2017 - 20:35

Informujemy, że od stycznia 2017 roku przestało funkcjonować „Okno Życia" przy ul. Staszica 13 w Giżycku. Przyczyną zamknięcia okna jest zwrot do Powiatu Giżyckiego wynajmowanego przez Caritas lokalu.

582 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Komunikat Caritas Diecezji Ełckiej' (669 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pogorzelcy z Okółek potrzebują pomocy aby odbudować swój rodzinny dom

Autor: Admin Dodano: środa, 18 stycznia 2017 - 08:10

1 stycznia 2017 roku, nad ranem, w miejscowości Okółek w gminie Giby doszczętnie spłonął drewniany dom w zabudowie bliźniaczej, w którym mieszkały dwie rodziny. Na szczęście nikt z ludzi nie ucierpiał, ale mieszkańcy w jednej chwili stracili dach nad głową i cały dorobek swojego życia.

536 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pogorzelcy z Okółek potrzebują pomocy aby odbudować swój rodzinny dom ' (3029 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku