<   1112131414243444546474849505152535455565758596061626364748494104114124134144154164174184194204214224234244254   >

Wypoczynek letni

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 czerwca 2017 - 07:20

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży z diecezji. Podczas tegorocznych wakacji odbędą się dwa turnusy kolonijne w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Terminy wypoczynku: 3-10 lipca 2017 r. oraz 11-18 lipca 2017 r. Uczestnikami wypoczynku mogą być osoby w wieku 8-16 lat – uczniowie szkół podstawowych oraz gimnazjalnych. Serdecznie zapraszamy.

225 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wypoczynek letni' (584 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warto trudzić się dla misji!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 czerwca 2017 - 13:41

W czwartkowy poranek ( 1 czerwca) na placu Jana Pawła II zgromadziła dzieci całej diecezji Stacja Dziecięca, inaugurująca I Kongres Misyjny Diecezji Ełckiej, który odbył się w łączności z XII Ogólnopolskim Festynem z okazji Dnia Dziecka. Stało się tradycją, że nasi wolontariusze każdego roku wspierają organizatorów i od samego rana stawili się licznie na wyznaczonych stanowiskach.

275 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warto trudzić się dla misji!' (1783 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pocztówka z Kamerunu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 czerwca 2017 - 10:36

…od empatii do pomocy…

We wtorek 30 maja br. odbyło się podsumowanie działań podjętych w naszej szkole na rzecz misji. Wcześniej, w ciągu ostatnich tygodni przygotowaliśmy pomoc materialną w postaci paczki żywnościowej, zbiórki zabawek, książek i innych artykułów z przeznaczeniem na loterię fantową na rzecz misji. Na wtorkowy finał przybyła misjonarka z Kamerunu s. Barbara Pillar ze Zgromadzenia Sióstr Pallotynek.

267 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pocztówka z Kamerunu' (2036 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Dziecka tuż-tuż

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 maja 2017 - 08:15

Za kilka dni, bo już 1 czerwca, plac Jana Pawła II zapełnią dzieci i młodzież z terenu diecezji ełckiej. Jaki będzie tego powód? XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Okazji Dnia Dziecka. Jak sama nazwa wskazuje, będzie to już dwunasta edycja imprezy, która z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością i już na stałe wpisała się w kalendarz ełckich imprez plenerowych.

324 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Dziecka tuż-tuż ' (2000 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oferta Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej w 2017 roku

Autor: Admin Dodano: środa, 17 maja 2017 - 13:45

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do korzystania z Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej. Oferta realizowana do końca grudnia 2017 roku:

226 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oferta Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej w 2017 roku' (2327 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku