<   11121313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263738393103113123133143153163173183193203213223233243   >

Czas zacząć przygotowania do sezonu jesienno-zimowego

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 sierpnia 2016 - 11:46

Caritas Diecezji Ełckiej pozyskała środki finansowe z Urzędu Marszałkowskiego w Olsztynie na zadanie „Dom im. św. Ojca Pio w Ełku”, które będzie realizowane od 1 sierpnia do 30 listopada br.

290 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czas zacząć przygotowania do sezonu jesienno-zimowego' (812 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywni seniorzy? Tylko w ełckim powiecie!

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 sierpnia 2016 - 11:46

Za nami są już wyjazdowe warsztaty w Orzyszu, w których uczestniczyło 40 seniorów z powiatu ełckiego. Uczestnicy zostali podzieleni na dwie grupy, każda licząca po 20 osób. Obie grupy spędziły w Orzyszu po 5 dni.

93 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywni seniorzy? Tylko w ełckim powiecie!' (1176 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
"Skarbonka Skrzydeł"

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 sierpnia 2016 - 19:38

Dzięki umowie z Caritas Polska, Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2015/2016, mogła objąć pomocą 20 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł”. W działaniach podjętych na rzecz naszych beneficjentów zostały zakupione im przybory szkolne, podręczniki, obuwie, odzież, opłacone zajęcia edukacyjne m.in. nauka języka angielskiego, nauka pływania czy też nauka tańca.

562 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Skarbonka Skrzydeł"' (1142 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejni goście odwiedzą nas w sierpniu.

Autor: Admin Dodano: środa, 27 lipca 2016 - 11:37

O kim mowa? O dzieciach i młodzieży z Białorusi. Od 9 do 18 sierpnia grupa 30 osób będzie wypoczywać z Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Uczestnicy turnusu, którzy przyjadą do Polski na zaproszenie ełckiej Caritas zostaną zrekrutowani przez zgromadzenie sióstr zakonnych z Maladecznej. Wypoczynek zostanie zorganizowany w ramach projektu „Kolonie letnie dla dzieci i młodzieży z Białorusi”, którego partnerem jest Fundacja PZU.

232 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejni goście odwiedzą nas w sierpniu.' (1017 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Lazarus pomaga

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 lipca 2016 - 10:59

Trwa realizacja projektów pn. „Usługi pielęgniarsko – opiekuńcze oraz rehabilitacja w domu chorego” realizowanych przez Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza w Ełku. W bieżącym roku wszystkie gminy w powiecie Ełckim wspierały finansowo ww. działania tj. Gmina Kalinowo, Gmina Stare Juchy, Gmina Ełk, Gmina Prostki, Miasto Ełk oraz Powiat Ełcki. Wsparciem objęte są osoby głównie starsze, niepełnosprawne, samotne wymagające profesjonalnej opieki medycznej i opiekuńczej.

183 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Lazarus pomaga' (447 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku