Kolonie 2017

<   11121313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263738393103113123133143153163173183193203213223233   >

Taneczne ferie w piskiej świetlicy Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2016 - 08:10

O tym, że dzieci z piskiej świetlicy uwielbiają zajęcia muzyczno – ruchowe oraz zajęcia taneczne, mieliśmy okazję się przekonać na licznych pokazach organizowanych przez świetlicę. A kiedy za oknem aura postanowiła trochę pokaprysić, a tym samym pokrzyżować wszystkim dzieciom plany na czas ferii, dzieci z piskiej świetlicy zbytnio tym się nie zmartwiły. A dlaczego?

293 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Taneczne ferie w piskiej świetlicy Caritas' (1138 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 lutego 2016 - 07:00

Czy ferie w mieście muszą być nudne?

Dzieciaki z ełckiej świetlicy Caritas, ferie rozpoczęły tradycyjnie od spotkania z panią policjantką, nadkomisarz Agatą Jonik. Pani nadkomisarz, omówiła dzieciakom zasady bezpieczeństwa, jakie obowiązują podczas ferii. Po spotkaniu z panią policjantką, podopieczni świetlicy stworzyli przepis na „Bezpieczne i zdrowe ferie zimowe”.

392 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicy Caritas?' (2382 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ferie z ełcką Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lutego 2016 - 06:02

Przerwa zimowa od nauki w województwach warmińsko – mazurskim i podlaskim rozpoczęła się w dniu 23 stycznia i trwała do 7 lutego. W tym okresie Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała dwa turnusy wypoczynkowe ( ferie) dla dzieci i młodzieży uczącej się w Domu św. Rodziny w Orzyszu.

276 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ferie z ełcką Caritas ' (3663 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 08 lutego 2016 - 06:01

Ornitologia podczas ferii w Orłowie

Co tym razem robiły dzieciaki ze świetlicy w Orłowie, kiedy na dworze pogoda nie rozpieszcza? Nie siedziały z założonymi rękami, oj nie.

Oto katalog czynności wykonywanych w świetlicy podczas ferii zimowych: rozpalanie ogniska, pieczenie kiełbasek, przygotowywanie posiłków, wycinanie, klejenie oraz budowanie samochodów i samolotów z papieru, rozgrywanie partii szachów, granie w warcaby oraz w inne gry planszowe.

250 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Z cyklu: Co słychać w świetlicach Caritas?' (1566 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
RELACJA Z WYMIANY MŁODZIEŻOWEJ

Autor: Admin Dodano: piątek, 29 stycznia 2016 - 14:52

Dzisiaj upływa siódmy dzień wymiany młodzieżowej w Orzyszu. Młodzi ludzie kontynuują spotkania kulturowe oraz zajęcia manualne, gdzie uczą się różnego rodzaju rękodzieła. Cały program przygotowany jest z myślą o uczestnictwie w Światowych Dniach Młodzieży, gdzie uczestnicy projektu będą mieli możliwość poznać rówieśników z całego świata.

406 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'RELACJA Z WYMIANY MŁODZIEŻOWEJ' (753 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU