<   11121313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263738393103113123133143153163173183193203213223233243253   >

Wyniki konkursu plastycznego „Warto pomagać”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 czerwca 2017 - 08:50

Z przyjemnością informujemy, że konkurs „Warto pomagać” został rozstrzygnięty. Dziękujemy wszystkim, którzy spróbowali swoich sił i złożyli prace w konkursie. Jury w składzie: Paulina Sikorska, Iwona Łopot, Monika Czerepko – Żukowska nagrodziło i wyróżniło najciekawsze prace. Nagrody zostały wręczone dzieciom 1 czerwca na Placu Jana Pawła II w Ełku podczas XII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka.

471 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wyniki konkursu plastycznego „Warto pomagać”' (1639 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wypoczynek letni

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 czerwca 2017 - 07:20

Caritas Diecezji Ełckiej organizuje wypoczynek letni dla dzieci i młodzieży z diecezji. Podczas tegorocznych wakacji odbędą się dwa turnusy kolonijne w Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Terminy wypoczynku: 3-10 lipca 2017 r. oraz 11-18 lipca 2017 r. Uczestnikami wypoczynku mogą być osoby w wieku 8-16 lat – uczniowie szkół podstawowych oraz gimnazjalnych. Serdecznie zapraszamy.

218 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wypoczynek letni' (584 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warto trudzić się dla misji!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 czerwca 2017 - 13:41

W czwartkowy poranek ( 1 czerwca) na placu Jana Pawła II zgromadziła dzieci całej diecezji Stacja Dziecięca, inaugurująca I Kongres Misyjny Diecezji Ełckiej, który odbył się w łączności z XII Ogólnopolskim Festynem z okazji Dnia Dziecka. Stało się tradycją, że nasi wolontariusze każdego roku wspierają organizatorów i od samego rana stawili się licznie na wyznaczonych stanowiskach.

267 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warto trudzić się dla misji!' (1783 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pocztówka z Kamerunu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 czerwca 2017 - 10:36

…od empatii do pomocy…

We wtorek 30 maja br. odbyło się podsumowanie działań podjętych w naszej szkole na rzecz misji. Wcześniej, w ciągu ostatnich tygodni przygotowaliśmy pomoc materialną w postaci paczki żywnościowej, zbiórki zabawek, książek i innych artykułów z przeznaczeniem na loterię fantową na rzecz misji. Na wtorkowy finał przybyła misjonarka z Kamerunu s. Barbara Pillar ze Zgromadzenia Sióstr Pallotynek.

259 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pocztówka z Kamerunu' (2036 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Dziecka tuż-tuż

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 maja 2017 - 08:15

Za kilka dni, bo już 1 czerwca, plac Jana Pawła II zapełnią dzieci i młodzież z terenu diecezji ełckiej. Jaki będzie tego powód? XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Okazji Dnia Dziecka. Jak sama nazwa wskazuje, będzie to już dwunasta edycja imprezy, która z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością i już na stałe wpisała się w kalendarz ełckich imprez plenerowych.

307 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Dziecka tuż-tuż ' (2000 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku