Festyn już za nami!

<   1112131323334353637383940414243444546474849505152535455565758596061718191101111121131141151161171181191201211221231241251   >

Pocztówka z Kamerunu

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 05 czerwca 2017 - 10:36

…od empatii do pomocy…

We wtorek 30 maja br. odbyło się podsumowanie działań podjętych w naszej szkole na rzecz misji. Wcześniej, w ciągu ostatnich tygodni przygotowaliśmy pomoc materialną w postaci paczki żywnościowej, zbiórki zabawek, książek i innych artykułów z przeznaczeniem na loterię fantową na rzecz misji. Na wtorkowy finał przybyła misjonarka z Kamerunu s. Barbara Pillar ze Zgromadzenia Sióstr Pallotynek.

254 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pocztówka z Kamerunu' (2036 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzień Dziecka tuż-tuż

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 29 maja 2017 - 08:15

Za kilka dni, bo już 1 czerwca, plac Jana Pawła II zapełnią dzieci i młodzież z terenu diecezji ełckiej. Jaki będzie tego powód? XII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z Okazji Dnia Dziecka. Jak sama nazwa wskazuje, będzie to już dwunasta edycja imprezy, która z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością i już na stałe wpisała się w kalendarz ełckich imprez plenerowych.

296 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień Dziecka tuż-tuż ' (2000 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oferta Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej w 2017 roku

Autor: Admin Dodano: środa, 17 maja 2017 - 13:45

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do korzystania z Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej. Oferta realizowana do końca grudnia 2017 roku:

209 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oferta Poradni Rodzinnej i Terapeutycznej w 2017 roku' (2327 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Razem możemy pomóc wyzdrowieć Justynie

Autor: Admin Dodano: piątek, 28 kwietnia 2017 - 14:19

Justyna ma 14 lat, trzy miesiące temu dziewczyna nagle zaczęła źle się czuć, miała biegunkę z krwią oraz wymioty, które utrzymywały się przez dłuższy okres. Były to objawy charakterystyczne dla zatrucia pokarmowego, które niestety utrzymywały się przez kilka dni i nie chciały ustąpić. Nastolatka trafiła do szpitala w Ełku, gdzie postawiono jej diagnozę: wrzodziejące zapalenie jelita grubego.

279 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Razem możemy pomóc wyzdrowieć Justynie' (1003 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poszukujemy wychowawców kolonijnych

Autor: Admin Dodano: czwartek, 27 kwietnia 2017 - 08:55

Caritas Diecezji Ełckiej poszukuje kandydatów na stanowisko: wychowawca kolonijny, podczas kolonii letnich organizowanych dla dzieci i młodzieży z Białorusi. Terminy turnusów: 5-14 czerwca 2017, 14-23 czerwca 2017, 23 czerwca – 2 lipca 2017.

533 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poszukujemy wychowawców kolonijnych ' (694 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku