<   11121313233343536373839404142434445464748495051525354555657585969798999109119129139149159169179189199209219229239249259   >

INFORMACJE O PODPROGRAMIE 2017

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 września 2017 - 14:55

PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020 JEST WSPÓŁFINANSOWANY Z EUROPEJSKIEGO FUNDUSZU POMOCY NAJBARDZIEJ POTRZEBUJĄCYM

CELEM PROGRAMU

jest zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie wrzesień 2017 – czerwiec 2018, a jej celami szczegółowymi są:

1475 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'INFORMACJE O PODPROGRAMIE 2017' (8115 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagamy i aktywizujemy

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 września 2017 - 07:55

Nie tylko pomoc doraźna, ale także aktywizacja społeczna – na takie formy wsparcia mogą liczyć bezdomni korzystający z pomocy oferowanej przez ełckie schronisko dla bezdomnych, prowadzone przez Caritas. Działania aktywizacyjne odbywają się w ramach realizacji zadania publicznego „Wsparcie osób bezdomnych II”, współfinansowanego ze środków Wojewody Warmińsko-Mazurskiego.

131 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagamy i aktywizujemy ' (758 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czas na relaks - czas na Koncert

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 04 września 2017 - 14:58

W niedzielne popołudnie zarezerwujcie sobie Państwo czas wolny.
W ramach relaksu proponujemy przepiękny koncert w wykonaniu artystki Pani Marii Bober, który odbędzie się 10 września br. o godz. 13:00 w Parafii pw. Bł. Karoliny Kózkówny w Ełku

197 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Lazarus pomaga!

Autor: Admin Dodano: niedziela, 03 września 2017 - 23:00

Trwa realizacja projektów pn. „Usługi pielęgniarsko – opiekuńcze oraz rehabilitacja w domu chorego” realizowanych przez Stowarzyszenie Pomocy Humanitarnej im. Św. Łazarza w Ełku. W bieżącym roku wszystkie gminy w powiecie Ełckim wspierały finansowo ww. działania tj. Gmina Kalinowo, Gmina Stare Juchy, Gmina Ełk, Gmina Prostki, Miasto Ełk oraz Powiat Ełcki. Wsparciem objęte są osoby głównie starsze, niepełnosprawne, samotne wymagające profesjonalnej opieki medycznej i opiekuńczej.

189 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ruszamy z Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2017

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 sierpnia 2017 - 14:55

Od sierpnia br rozpoczęliśmy przygotowania do realizacji Podprogramu 2017, który będzie trwał do czerwca 2018 roku. Dystrybucja produktów żywnościowych i działania towarzyszące (warsztaty) rozpocznie się we wrześniu. Osoby, które chcą skorzystać z pomocy Caritas w swoich parafiach muszą zgłosić się do Opieki Społecznej celem pobrania skierowania nr 5 ( jest to dokument na podstawie którego wolontariusze z Parafialnych Zespołów Caritas mogą wydać przysługującą pulę żywności - 50,45 kg na 1 osobę, koszt takiej paczki 240,57 zł).

510 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ruszamy z Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014-2020 Podprogram 2017' (151 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku