<   111213132333435363738394041424344454647484950515253545565758595105115125135145155165175185195205215225235245255   >

Konkurs plastyczny „Wolontariat moimi oczami”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 października 2017 - 17:50

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza uczniów szkół podstawowych do udziału w konkursie plastycznym „Wolontariat moimi oczami”. Zainteresowani udziałem mają czas do 15 listopada br. a przygotowanie prac plastycznych i dostarczenie ich do ełckiej Caritas. Regulamin konkursu dostępny poniżej.

485 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Konkurs plastyczny „Wolontariat moimi oczami”' (339 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusz Roku 2017

Autor: Admin Dodano: wtorek, 24 października 2017 - 16:30

W związku ze zbliżającą się Galu Wolontariatu Caritas, która odbędzie się 4 grudnia br., zapraszamy Szkolne Koła Caritas do wytypowania spośród ich członków osoby, która odznacza się szczególną aktywnością jako wolontariusz. Regulamin konkursu i formularz zgłoszeniowy znajdują się poniżej. Na zgłoszenia czekamy do 24 listopada br.

296 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusz Roku 2017' (345 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc wolontariuszy podczas agapy misyjnej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 października 2017 - 08:35

Dnia 21 października br. odbył się I-szy Kongresu Misyjny Diecezji Ełckiej - Stacja Dorosłych. W organizację agapy misyjnej zaangażowali się wolontariusze z Zespołu Szkół nr 6 im. Macieja Rataja i z Zespołu Szkół Sportowych w Ełku oraz ich Opiekunki - P. Ewelina, P. Urszula i P. Justyna, a także Murzynka Halinka... Wszystkim wolontariuszom serdeczni dziękujemy za pomoc!

318 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc wolontariuszy podczas agapy misyjnej' (2451 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywne życie seniorów

Autor: Admin Dodano: środa, 18 października 2017 - 14:04

Życie seniora wcale nie musi być nudne i kojarzyć się wyłącznie z chorobami oraz brakiem aktywności. Jeżeli tylko zdrowie dopisuje, to wystarczy chęć wyjścia z domu, by móc ciekawie spędzić czas w Kawiarence Senioralnej prowadzonej przez ełcką Caritas. Tutaj we wtorki każdy senior z powiatu ełckiego znajdzie coś dla siebie.

295 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywne życie seniorów' (4626 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
II spotkanie w środowisku otwartym w powiecie piskim

Autor: Admin Dodano: środa, 18 października 2017 - 07:35

13 października 2017 roku uczestnicy projektu wraz z 2 wolontariuszami „Łamiemy stereotypy” udali się do Pisza, na swoje drugie spotkanie w środowisku otwartym, zorganizowane dzięki wsparciu finansowemu Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

616 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'II spotkanie w środowisku otwartym w powiecie piskim' (2542 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku