<   11121222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525363738393103113123133143153163173183193203213223233243   >

Pogorzelcy z Okółek potrzebują pomocy aby odbudować swój rodzinny dom

Autor: Admin Dodano: środa, 18 stycznia 2017 - 08:10

1 stycznia 2017 roku, nad ranem, w miejscowości Okółek w gminie Giby doszczętnie spłonął drewniany dom w zabudowie bliźniaczej, w którym mieszkały dwie rodziny. Na szczęście nikt z ludzi nie ucierpiał, ale mieszkańcy w jednej chwili stracili dach nad głową i cały dorobek swojego życia.

488 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pogorzelcy z Okółek potrzebują pomocy aby odbudować swój rodzinny dom ' (3029 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŚWIATOWY DZIEŃ MIGRANTA I UCHODŹCY

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 stycznia 2017 - 09:25

W drugą niedzielę po uroczystości Objawienia Pańskiego czyli 15 stycznia, po raz 103 obchodzony był Światowy Dzień Migranta i Uchodźcy.

307 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ŚWIATOWY DZIEŃ MIGRANTA I UCHODŹCY' (1850 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dom im. św. Ojca Pio w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 stycznia 2017 - 11:35

Wraz z nadejściem zimy i pojawieniem się pierwszych mrozów przybywa osób korzystających z usług noclegowni/ schronisk oraz ogrzewalni. Informacje dotyczące wzrostu liczby osób, które zwróciły się z prośbą o pomoc można usłyszeć niemal codziennie w radiu czy telewizji. Niestety bardzo często podawane są także informacje nt. osób, które zmarły wskutek wychłodzenia.

1089 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dom im. św. Ojca Pio w Ełku ' (1810 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Grudzień w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 stycznia 2017 - 07:54

Czas oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Ełku zakończyła wspólna wigilia, która odbyła się 23 grudnia. W tym dniu dzieci, rodzice oraz pracownicy punktu przedszkolnego podzielili się opłatkiem, złożyli sobie życzenia oraz spróbowali przygotowanych potraw wigilijnych. Na stole zagościły m.in. łazanki, pierogi, barszcz, smażona ryba, sałatki, sernik oraz owoce. Nie zabrakło prezentów od Caritas, które dzieci rozpakowały z radością i uśmiechem na twarzach.

304 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Grudzień w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Ełku' (1862 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kurs języka niemieckiego

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 stycznia 2017 - 17:15

W ramach projektu „Heraus aus der Grauzone” prowadzonego wspólnie przez Caritas Diecezji Ełckiej z CariFair (Caritas24) w Niemczech rozpoczynamy rekrutację na kurs językowy, będący wsparciem dla osób, które chcą podjąć pracę jako opiekun/ka osób starszych w Niemczech.

542 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kurs języka niemieckiego' (908 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku