Kolonie 2017

<   11121222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525363738393103113123133143153163173183193203213223233   >

Legalna praca w Niemczech - kurs językowy

Autor: Admin Dodano: piątek, 19 sierpnia 2016 - 13:27

Rozpoczynamy nabór na kurs języka niemieckiego w ramach projektu „Wyjść z szarej strefy”, który jest skierowany do osób zainteresowanych podjęciem legalnej pracy w Niemczech w charakterze opiekunki osób starszych lub pomocy domowej. Zajęcia rozpoczynają się na początku września 2016r. Osoby zainteresowane kursem językowym prosimy o kontakt osobisty w placówce Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. ks. prał. Mariana Szczęsnego 1 w Ełku.

378 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Legalna praca w Niemczech - kurs językowy' (165 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czas zacząć przygotowania do sezonu jesienno-zimowego

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 sierpnia 2016 - 11:46

Caritas Diecezji Ełckiej pozyskała środki finansowe z Urzędu Marszałkowskiego w Olsztynie na zadanie „Dom im. św. Ojca Pio w Ełku”, które będzie realizowane od 1 sierpnia do 30 listopada br.

254 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czas zacząć przygotowania do sezonu jesienno-zimowego' (812 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywni seniorzy? Tylko w ełckim powiecie!

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 sierpnia 2016 - 11:46

Za nami są już wyjazdowe warsztaty w Orzyszu, w których uczestniczyło 40 seniorów z powiatu ełckiego. Uczestnicy zostali podzieleni na dwie grupy, każda licząca po 20 osób. Obie grupy spędziły w Orzyszu po 5 dni.

74 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywni seniorzy? Tylko w ełckim powiecie!' (1176 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
"Skarbonka Skrzydeł"

Autor: Admin Dodano: wtorek, 02 sierpnia 2016 - 19:38

Dzięki umowie z Caritas Polska, Caritas Diecezji Ełckiej w roku szkolnym 2015/2016, mogła objąć pomocą 20 uczniów w ramach programu ,,Skarbonka Skrzydeł”. W działaniach podjętych na rzecz naszych beneficjentów zostały zakupione im przybory szkolne, podręczniki, obuwie, odzież, opłacone zajęcia edukacyjne m.in. nauka języka angielskiego, nauka pływania czy też nauka tańca.

530 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Skarbonka Skrzydeł"' (1142 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolejni goście odwiedzą nas w sierpniu.

Autor: Admin Dodano: środa, 27 lipca 2016 - 11:37

O kim mowa? O dzieciach i młodzieży z Białorusi. Od 9 do 18 sierpnia grupa 30 osób będzie wypoczywać z Ośrodku „Arka” w Orzyszu. Uczestnicy turnusu, którzy przyjadą do Polski na zaproszenie ełckiej Caritas zostaną zrekrutowani przez zgromadzenie sióstr zakonnych z Maladecznej. Wypoczynek zostanie zorganizowany w ramach projektu „Kolonie letnie dla dzieci i młodzieży z Białorusi”, którego partnerem jest Fundacja PZU.

202 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolejni goście odwiedzą nas w sierpniu.' (1017 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU