Kolonie 2017

<   123456789101112131415161718192030405060708090100110120130140150160170180190200210220230   >

Rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 marca 2018 - 16:50

W dniach 19 i 21 marca 2018 r. w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku odbyły się rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej. Ćwiczeniom duchowym przewodniczył ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor ds. formacji i wolontariatu. Był to niezwykle cenny czas refleksji nad naszym życiem i umacniania więzi z Chrystusem.

119 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas' (684 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Marcowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 marca 2018 - 14:55

W czwartek 22 marca 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił o. Grzegorz Andrzej Stołycia, proboszcz parafii grecko-katolickiej w Chrzanowie k. Ełku i misjonarz miłosierdzia, który prowadzi ośrodek pomocy duchowej.

117 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Marcowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (3079 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 marca 2018 - 15:50

Ludzie pracujący w Parafialnych Zespołach Caritas na co dzień służą drugiemu, potrzebującemu człowiekowi. Każdy z nich czuje w sercu pragnienie służenia Bogu poprzez jakąś posługę. Nie ważne, jaka to będzie posługa, ważne, że każdy z nich pragnie czynić dobro. Kiedy je czynimy, jesteśmy bliżej Boga.
Celem Caritas jest nie tylko rozdawnictwo, ale przede wszystkim znalezienie drogi wyjścia z ubóstwa.

193 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas' (1765 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zima Pod Wesołą Chmurką

Autor: Admin Dodano: piątek, 02 marca 2018 - 14:47

W Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką w Ełku dużo się dzieje, co sprawia że nawet zima nie jest nudna, a buzie naszych dzieci promienieją jak słoneczka. Luty zaczął się od niezwykłego balu karnawałowego, którego bohaterami były pszczółki, wróżki, królewny, policjanci, piraci, ninja i inne postacie z bajek. Dzieci razem z paniami dekorowały salę balonami i serpentynami oraz pozowały do zdjęć. Było dużo wspólnych tańców, konkursów oraz słodki poczęstunek.

233 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zima Pod Wesołą Chmurką' (6288 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zbiórka ubrań i zabawek dla Domu Samotnej Matki

Autor: Admin Dodano: środa, 28 lutego 2018 - 12:02

Dnia 27 lutego 2018 r. ks. Eryk Szamatowicz i ks. Grzegorz Kunko przywieźli dary dla Domu Samotnej Matki im. bł. Marianny Biernackiej w Ełku. Ubrania i zabawki dostarczone do ełckiej Caritas to owoc zbiórki zainicjowanej i przeprowadzonej przez kapłanów we wspólnocie parafialnej pw. Św. Apostołów Piotra i Pawła w Węgorzewie.

182 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zbiórka ubrań i zabawek dla Domu Samotnej Matki' (392 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU