<   111212223242526272829303132333435363738394041424344455565758595105115125135145155165175185195205215225235245255   >

„ABC wolontariatu” – szkolenie dla uczniów SP w Spytkowie

Autor: Admin Dodano: sobota, 24 marca 2018 - 16:35

W piątek 23 marca 2018 r. w Szkole Podstawowej w Spytkowie k. Giżycka odbyło się szkolenie „ABC Wolontariatu”, w którym wzięli udział członkowie Szkolnego Koła Caritas. Przeprowadził je ks. dr Ryszard Sawicki – wicedyrektor Caritas Diecezji Ełckiej ds. formacji i wolontariatu. Kapłan przybył do młodych wolontariuszy na zaproszenie p. Jarosława Gałęzowskiego – opiekuna SKC.

199 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„ABC wolontariatu” – szkolenie dla uczniów SP w Spytkowie' (510 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 marca 2018 - 16:50

W dniach 19 i 21 marca 2018 r. w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku odbyły się rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej. Ćwiczeniom duchowym przewodniczył ks. dr Ryszard Sawicki, wicedyrektor ds. formacji i wolontariatu. Był to niezwykle cenny czas refleksji nad naszym życiem i umacniania więzi z Chrystusem.

204 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas' (684 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Marcowe spotkanie o Bożym miłosierdziu

Autor: Admin Dodano: piątek, 23 marca 2018 - 14:55

W czwartek 22 marca 2018 r. o godz. 16.30 w siedzibie Caritas Diecezji Ełckiej miało miejsce kolejne spotkanie poświęcone tematyce Bożego miłosierdzia. Rozpoczęło się ono konferencją, którą wygłosił o. Grzegorz Andrzej Stołycia, proboszcz parafii grecko-katolickiej w Chrzanowie k. Ełku i misjonarz miłosierdzia, który prowadzi ośrodek pomocy duchowej.

236 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Marcowe spotkanie o Bożym miłosierdziu' (3079 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 13 marca 2018 - 15:50

Ludzie pracujący w Parafialnych Zespołach Caritas na co dzień służą drugiemu, potrzebującemu człowiekowi. Każdy z nich czuje w sercu pragnienie służenia Bogu poprzez jakąś posługę. Nie ważne, jaka to będzie posługa, ważne, że każdy z nich pragnie czynić dobro. Kiedy je czynimy, jesteśmy bliżej Boga.
Celem Caritas jest nie tylko rozdawnictwo, ale przede wszystkim znalezienie drogi wyjścia z ubóstwa.

332 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas' (1765 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywni seniorzy w powiecie ełckim

Autor: Admin Dodano: środa, 07 marca 2018 - 14:25

Caritas Diecezji Ełckiej w partnerstwie ze Stowarzyszeniem Pomocy Humanitarnej im. św. Łazarza z siedzibą w Ełku, realizuje w tym roku projekt pod nazwą „Oferta dla seniora II’. Projekt jest dofinansowany ze środków Programu Rządowego na rzecz Aktywności Społecznej Osób Starszych na lata 2014-2020.

51 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywni seniorzy w powiecie ełckim ' (1139 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku