Kolonie 2017

<   11112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142435363738393103113123133143153163173183193203213223233   >

Komunikat Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 stycznia 2017 - 20:35

Informujemy, że od stycznia 2017 roku przestało funkcjonować „Okno Życia" przy ul. Staszica 13 w Giżycku. Przyczyną zamknięcia okna jest zwrot do Powiatu Giżyckiego wynajmowanego przez Caritas lokalu.

503 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Komunikat Caritas Diecezji Ełckiej' (669 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pogorzelcy z Okółek potrzebują pomocy aby odbudować swój rodzinny dom

Autor: Admin Dodano: środa, 18 stycznia 2017 - 08:10

1 stycznia 2017 roku, nad ranem, w miejscowości Okółek w gminie Giby doszczętnie spłonął drewniany dom w zabudowie bliźniaczej, w którym mieszkały dwie rodziny. Na szczęście nikt z ludzi nie ucierpiał, ale mieszkańcy w jednej chwili stracili dach nad głową i cały dorobek swojego życia.

401 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pogorzelcy z Okółek potrzebują pomocy aby odbudować swój rodzinny dom ' (3029 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ŚWIATOWY DZIEŃ MIGRANTA I UCHODŹCY

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 stycznia 2017 - 09:25

W drugą niedzielę po uroczystości Objawienia Pańskiego czyli 15 stycznia, po raz 103 obchodzony był Światowy Dzień Migranta i Uchodźcy.

279 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ŚWIATOWY DZIEŃ MIGRANTA I UCHODŹCY' (1850 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dom im. św. Ojca Pio w Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 stycznia 2017 - 11:35

Wraz z nadejściem zimy i pojawieniem się pierwszych mrozów przybywa osób korzystających z usług noclegowni/ schronisk oraz ogrzewalni. Informacje dotyczące wzrostu liczby osób, które zwróciły się z prośbą o pomoc można usłyszeć niemal codziennie w radiu czy telewizji. Niestety bardzo często podawane są także informacje nt. osób, które zmarły wskutek wychłodzenia.

728 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dom im. św. Ojca Pio w Ełku ' (1810 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Grudzień w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Ełku

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 09 stycznia 2017 - 07:54

Czas oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Ełku zakończyła wspólna wigilia, która odbyła się 23 grudnia. W tym dniu dzieci, rodzice oraz pracownicy punktu przedszkolnego podzielili się opłatkiem, złożyli sobie życzenia oraz spróbowali przygotowanych potraw wigilijnych. Na stole zagościły m.in. łazanki, pierogi, barszcz, smażona ryba, sałatki, sernik oraz owoce. Nie zabrakło prezentów od Caritas, które dzieci rozpakowały z radością i uśmiechem na twarzach.

285 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Grudzień w Punkcie Przedszkolnym Caritas w Ełku' (1862 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU