Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   11112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142435363738393103113123133143153163173183193203213223233243253263   >

Oferta dla seniora

Autor: Admin Dodano: środa, 19 grudnia 2018 - 18:30

Spotkanie opłatkowe, które odbyło się 19 grudnia w siedzibie Caritas, było ostatnim w tym roku. Tego dnia zaproszeni seniorzy podzielili się opłatkiem, złożyli sobie życzenia. Nie zabrakło także drobnych upominków. Po modlitwie i życzeniach przyszedł czas na drobny poczęstunek. Kolejnym punktem programu był występ artystyczny – śpiewanie kolęd. Na zakończenie każdy mógł zrobić sobie pamiątkowe zdjęcia w fotobudce.

221 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oferta dla seniora ' (2690 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Świąteczny czas

Autor: Admin Dodano: środa, 19 grudnia 2018 - 13:25

Grudzień jest miesiącem przygotowań do Świąt Bożego Narodzenia. Nie inaczej jest w Orłowie. W tamtejszej świetlicy odbywają się świąteczne warsztaty. Opiekunka, jak co roku, opowiedziała podopiecznym placówki o świątecznych zwyczajach. W tym roku dzieci dowiedziały się, skąd pochodzi słowo Wigilia; symbolem czego jest wolne miejsce przy świątecznym stole czy skąd pochodzi zwyczaj stawiania choinki.

178 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Świąteczny czas' (831 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wigilia Caritas – by nikt nie czuł się samotny

Autor: Admin Dodano: środa, 19 grudnia 2018 - 11:31

24 grudnia w 24 miastach – m.in. w Częstochowie, Krakowie, Poznaniu, Gliwicach, Białymstoku i Kielcach – ubodzy, bezdomni i samotni spotkają się przy wigilijnym stole. Jak co roku Wigilia Caritas zgromadzi ok. 10 000 osób, dla których to jedyna szansa na wspólny ciepły posiłek wigilijny. Akcję wspiera ogólnopolska sieć hal handlowych Selgros Cash&Carry.

193 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wigilia Caritas – by nikt nie czuł się samotny' (1140 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przedświąteczny występ przedszkolaków w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: piątek, 14 grudnia 2018 - 19:55

W czwartek 13 grudnia 2018 r. dzieci z Miejskiego Przedszkola „Światełko” w Ełku złożyły wizytę u seniorów w Domu Pomocy Społecznej „Misericordia”. Przedszkolaki przygotowały montaż literacko-muzyczny pt. „Świąteczne kolędowanie”. Ich występ artystyczny związany był z adwentowym, radosnym oczekiwaniem na Święta Bożego Narodzenia.

190 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedświąteczny występ przedszkolaków w DPS „Misericordia”' (1117 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomagając św. Mikołajowi

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 10 grudnia 2018 - 07:05

7 grudnia – dzień po wspomnieniu św. Mikołaja – przedstawiciele alumnów Wyższego Seminarium Duchownego w Ełku odwiedzili Warsztaty Terapii Zajęciowej Caritas Diecezji Ełckiej w Gołdapi. Uczestnicy warsztatów zostali obdarowani słodyczami zebranymi z inicjatywy seminaryjnego Koła Maryjnego.

417 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomagając św. Mikołajowi' (1388 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%