<   11112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142435363738393103113123133143153163173183193203213223233   >

Łagiewniki

Autor: Admin Dodano: piątek, 07 kwietnia 2017 - 07:15

ZAPRASZAMY NA WSPÓLNY WYJAZD NA XIV PIELGRZYMKĘ DO
SANKTUARIUM BOŻEGO MIŁOSIERDZIA W KRAKOWIE –
ŁAGIEWNIKACH 29 KWIETNIA 2017 ROKU POD HASŁEM „CZY
JESTEŚCIE ZDOLNI DO MARZEŃ ? ”.

WYJAZD 27.04.2017 (CZWARTEK)
KOSZT 300 ZŁ
kontakt 87/441 70 19

21.30 - zbiórka na Placu Katedralnym i wyjazd

267 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Łagiewniki' (1287 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Akcja aktywizacja

Autor: Admin Dodano: czwartek, 06 kwietnia 2017 - 14:50

Drugie półrocze 2017 roku obfitować będzie w działania aktywizacyjne na rzecz osób upośledzonych umysłowo/ z zaburzeniami psychicznymi, a wszystko to za sprawą projektu „Oparcie społeczne dla osób z zaburzeniami psychicznymi z województwa warmińsko-mazurskiego II” realizowanego w ramach programu Ministra Rodziny Pracy i Polityki Społecznej „Oparcie Społeczne dla Osób z Zaburzeniami Psychicznymi”. Zadanie to będzie realizowane do 31 grudnia br.

72 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja aktywizacja' (1397 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wiosna zawitała do Przedszkola Pod Wesoła Chmurką

Autor: Admin Dodano: wtorek, 04 kwietnia 2017 - 15:10

Marzec w naszym przedszkolu był miesiącem przygotowań do wiosny. Tematyka zajęć dotyczyła zmian zachodzących w przyrodzie oraz wiosennych porządków. Dzieci bawiły się kolorami, malowały, poznawały instrumenty, śpiewały i grały. W Przedszkolu Pod Wesołą Chmurką zrobiło się kolorowo, jeszcze radośniej niż zawsze i naprawdę wiosennie.

406 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wiosna zawitała do Przedszkola Pod Wesoła Chmurką' (2501 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Nowy rok, nowe inwestycje

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 kwietnia 2017 - 12:30

Od 1 kwietnia do 31 grudnia 2017 roku w Domu im. św. Ojca Pio w Ełku (schronisko i dom dziennego pobytu) realizowane jest zadania publiczne pod nazwą „Zmiana standardów placówek świadczących usługi dla osób bezdomnych tj.: ogrzewalni, noclegowni i schronisk dla osób bezdomnych”, w ramach Programu Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej „Program wspierający rozwiązywanie problemu bezdomności”.

83 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Nowy rok, nowe inwestycje ' (1218 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Walczymy z wykluczeniem i stereotypami

Autor: Admin Dodano: piątek, 10 marca 2017 - 14:55

Osoby z zaburzeniami psychicznymi, w tym osoby upośledzone umysłowe, wbrew obiegowym opiniom nie muszą tylko i wyłącznie siedzieć w domu. Z tym stereotypowym poglądem od kilkunastu już lat walczy ełcka Caritas m.in. poprzez prowadzenie Warsztatów Terapii Zajęciowej w Gołdapi. Dodatkowo od 2013 roku pokazujemy lokalnej społeczności, że osoby z zaburzeniami psychicznymi mogą wyjść do kina czy restauracji, by tam spędzić wolny czas. W roku ubiegłym udowodniliśmy, że ww. grupie społecznej nie jest straszna nauka języka obcego – angielskiego. W tym roku ponownie będziemy realizować działania skierowane do naszych podopiecznych.

180 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Walczymy z wykluczeniem i stereotypami' (1289 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Page created in 0,193941 Seconds