Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260261262263264265266267268269270271272   >

Jałmużna Wielkopostna 2007

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 kwietnia 2007 - 11:29

W ramach akcji wielkopostnej Caritas Diecezji Ełckiej rozprowadziła pod hasłem „Naszym powołaniem jest miłość” – 15 tys. skarbonek. Pieniądze zostaną przeznaczone na leczenie i rehabilitację dzieci i dorosłych

3759 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna 2007' (1 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rekolekcje Wielkopostne dla pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 02 kwietnia 2007 - 13:08

W dniach 23-25 marca oraz 30 marca – 1 kwietnia br. w Ośrodku św. Rodziny w Orzyszu odbyły się rekolekcje wielkopostne dla wszystkich pracowników Caritas Diecezji Ełckiej.

4777 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rekolekcje Wielkopostne dla pracowników Caritas' (1479 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
BEZPŁATNE BADANIA SŁUCHU

Autor: Admin Dodano: środa, 14 lutego 2007 - 13:09

11 lutego obchodziliśmy kolejny Światowy Dzień Chorego. Przy tej okazji Caritas Diecezji Ełckiej pragnie przypomnieć, że jednym z jej zadań statutowych jest pomoc osobom chorym, niepełnosprawnym i znajdującym się w potrzebie. W związku z tym – we współpracy z firmą "AUDIOFON" – nasza diecezjalna organizacja charytatywna organizuje BEZPŁATNE BADANIA SŁUCHU. Rozpoczęły się 12 lutego i potrwają do końca marca. Skorzystać z nich można od poniedziałku do piątku w siedzibie firmy "AUDIOFON" :

- w Ełku przy ul. Armii Krajowej 31 (przy starym pogotowiu );

- w Giżycku przy ul. Armii Krajowej 1 ( przychodnia);

- w Gołdapi przy ul. Słonecznej 9 ( przychodnia);

- w Węgorzewie przy ul. 3 Maja 17 ( przychodnia).

Istnieje również możliwość bezpłatnego doboru oraz zakupu aparatów słuchowych. Bardzo serdecznie zapraszamy osoby zainteresowane tego typu badaniami.

3339 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie Konferencji - „Niepełnosprawny pracownik w mojej firmie”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 lutego 2007 - 10:21

W dniu 2 lutego br. w Ośrodku Caritas Diecezji Ełckiej w Orzyszu odbyła się konferencja „Niepełnosprawny pracownik w mojej firmie”. Jej celem było zwiększenie zainteresowania problemem aktywizacji zawodowej i społecznej osób niepełnosprawnych oraz rozwijanie świadomości pracodawców, co do ich uprawnień w zakresie zatrudniania osób niepełnosprawnych, w tym pozyskiwania funduszy na utworzenie stanowisk pracy dla osób z różnego typu niepełnosprawnościamiPodczas spotkania wystąpili zaproszeni specjaliści z dziedziny aktywizacji zawodowej osób niepełnosprawnych oraz goście z najważniejszych instytucji wspierających zatrudnienie tej grupy osób, między innymi z Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych, Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie oraz Powiatowego Urzędu Pracy. W swoich wystąpieniach przedstawili oni sytuację osób niepełnosprawnych na otwartym rynku pracy oraz korzyści płynące z ich zatrudniania.

2615 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie Konferencji - „Niepełnosprawny pracownik w mojej firmie”' (4833 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 01 lutego 2007 - 09:11

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaprosić pracodawców, przedstawicieli firm i zakładów pracy oraz wszystkie osoby zainteresowane zatrudnianiem osób niepełnosprawnych do wzięcia udziału w spotkaniu „Niepełnosprawny pracownik w mojej firmie”. Spotkanie, zorganizowane przy współpracy z Caritas Polska, odbędzie się w dniu 2 lutego br. o godz. 10.00 w ośrodku Caritas w Orzyszu (ul. Wierzbińska 10). Jego celem jest zwiększenie zainteresowania problemem aktywizacji zawodowej i społecznej osób niepełnosprawnych oraz rozwijanie świadomości pracodawców, co do ich uprawnień w zakresie zatrudniania osób niepełnosprawnych, w tym pozyskiwania funduszy na utworzenie stanowisk pracy dla osób z różnego typu niepełnosprawnościami. Spotkanie poprowadzą pracownicy Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych z Olsztyna, którzy przedstawią program wyrównywania różnic między regionami, obszar C, omówią najważniejsze zagadnienia związane z Systemem Obsługi Dofinansowań (SOD) oraz odpowiedzą na pytania związane z zatrudnianiem osób niepełnosprawnych.

2588 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Niepełnosprawny pracownik w mojej firmie" - Konferencja 2 lutego w ośrodku Caritas w Orzyszu' (1442 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%