<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256257258   >

Znicze ełckiej Caritas

Autor: Marcin Dodano: wtorek, 26 października 2004 - 09:15

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaproponować – już po raz trzeci – bezpośrednie włączenie się w niesienie Miłości i miłosierdzia osobom najbardziej potrzebującym. Od ubiegłego tygodnia rozprowadzane są znicze ełckiej Caritas, z których dochód przeznaczony jest na utrzymanie Noclegowni dla bezdomnych i stołówek dla ubogich z terenu diecezji ełckiej.

3092 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Znicze ełckiej Caritas' (704 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie PZC

Autor: Marcin Dodano: sobota, 16 października 2004 - 11:31

Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała w dniu 16 października 2004 r. (sobota) w Ełku kolejne Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. Rozpoczęło się ono o godz. 9.30 w budynku Centrum Diecezjalnego Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. 3-go Maja 10. Przybyło na nie ponad 80 osób reprezentujących Caritas parafialne z niemal całej Diecezji Ełckiej.

2957 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie PZC' (725 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Odwiedziny Fundacji "Entraide"

Autor: Marcin Dodano: wtorek, 28 września 2004 - 15:57

W dniu dzisiejszym w siedzibie centrali diecezjalnej Caritas Diecezji Ełckiej w Ełku przebywały z krótką wizytą przedstawicielki francuskiej fundacji "Entraide" z Warszawy. Podczas spotkania omówiono formy pomocy przy budowie Ośrodka Szkoleniowo - Pastoralnego im. Świętej Rodziny Caritas w Orzyszu.

3301 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Odwiedziny Fundacji "Entraide"' (808 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Loteria fantowa w Budrach

Autor: Marcin Dodano: poniedziałek, 20 września 2004 - 08:29

26 września 2004 r. odbędą się Dożynki Gminno-Parafialne w Budrach. Parafialny Zespół Caritas przeprowadzi przy tej okazji szereg imprez towarzyszących.

3077 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Loteria fantowa w Budrach' (556 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Akcja billboardowa "Pomóżcie nam pomagać"

Autor: Marcin Dodano: wtorek, 03 sierpnia 2004 - 11:25

W dalszym ciągu trwa akcja billboardowa zainicjowana przez Caritas Diecezji Ełckiej pod hasłem "Pomóżcie nam pomagać". Ma ona na celu przede wszystkim zaprezentowanie szerszomu gronu społecznemu - organizacji charytatywnej Kościoła katolickiego, jaką jest ełcka Caritas.

3534 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Akcja billboardowa "Pomóżcie nam pomagać"' (832 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Page created in 0,205700 Seconds