Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231241242243244245246247248249250251252253254255256   >

Opłatek pracowników Caritas

Autor: Marcin Dodano: środa, 22 grudnia 2004 - 11:41

21 grudnia br. o godz. 18.00 w budynku centrali diecezjalnej Caritas Diecezji Ełckiej w Ełku miało miejsce uroczyste spotkanie opłatkowe pracowników ełckiej Caritas. Wziął w nim także udział ks. bp Jerzy Mazur, Biskup Ełcki.

3074 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opłatek pracowników Caritas' (1156 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc i akcje w okresie przedświątecznym

Autor: Marcin Dodano: wtorek, 21 grudnia 2004 - 11:24

Caritas Diecezji Ełckiej prowadzi natężoną działalność pomocową w okresie przedświątecznym. W samym tylko ełckim Punkcie Pomocy Doraźnej wydano już do dnia dzisiejszego 350 paczek żywnościowych dla rodzin z terenu Ełku i okolic.

3319 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc i akcje w okresie przedświątecznym' (2460 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Przekazywanie książek Polakom na Wschodzie trwa

Autor: Marcin Dodano: czwartek, 16 grudnia 2004 - 15:34

Caritas Diecezji Ełckiej przekazuje w dalszym ciągu książki wydawnictwa "Reader's Digest". Kilka tysięcy sztuk otrzymały już różne parafie i domy zakonne z Białorusi oraz Litwy. W dniu jutrzejszym kolejna partia książek dotrze na Litwę za pośrednictwem nauczycieli i uczniów Gimnazjum w Nowej Wsi Ełckiej. Ełcka Caritas przekazała książki także Konsulatowi RP w Brześciu, który rozdysponował je wśród bibliotek placówek oświatowych prowadzących nauczanie języka polskiego na terenie obwodu brzeskiego.

3238 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Znicze ełckiej Caritas

Autor: Marcin Dodano: wtorek, 26 października 2004 - 09:15

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaproponować – już po raz trzeci – bezpośrednie włączenie się w niesienie Miłości i miłosierdzia osobom najbardziej potrzebującym. Od ubiegłego tygodnia rozprowadzane są znicze ełckiej Caritas, z których dochód przeznaczony jest na utrzymanie Noclegowni dla bezdomnych i stołówek dla ubogich z terenu diecezji ełckiej.

3090 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Znicze ełckiej Caritas' (704 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie PZC

Autor: Marcin Dodano: sobota, 16 października 2004 - 11:31

Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała w dniu 16 października 2004 r. (sobota) w Ełku kolejne Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. Rozpoczęło się ono o godz. 9.30 w budynku Centrum Diecezjalnego Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. 3-go Maja 10. Przybyło na nie ponad 80 osób reprezentujących Caritas parafialne z niemal całej Diecezji Ełckiej.

2955 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie PZC' (725 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku