Podaruj swój 1% podatku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255256257258259260   >

Autor: Admin Dodano: piątek, 30 listopada 2007 - 11:38

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zorganizować w dniu 8 grudnia 2007 r. (sobota) w Orzyszu Szkolenie dla Parafialnych Zespołów Caritas. Jest ono kierowane przede wszystkim do Prezesów i członków Zarządów Parafialnych Zespołów Caritas, których obecność- zgodnie ze statutem dla PZC diecezji ełckiej- jest obowiązkowa.

2484 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, UMIŁOWANI W PANU, PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ORAZ ZESPOŁÓW CHARYTATYWNYCH' (1016 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ks. Dariusz Kruczyński laureatem nagrody „Amicus Bonus”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 listopada 2007 - 14:17

W dniu 26 listopada br., Wojewoda Anna Szyszka przyznała wyróżnienie ks. Dariuszowi Kruczyńskiemu – Dyrektorowi Caritas Diecezji Ełckiej za wybitne oraz nowatorskie osiągnięcia w zakresie budowania lokalnego systemu pomocy społecznej, szerzenie idei integracji społecznej oraz kompleksowe rozwiązywanie problemów społecznych.

6444 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ks. Dariusz Kruczyński laureatem nagrody „Amicus Bonus”' (708 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Sprzęt medyczny służy już chorym”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 27 listopada 2007 - 07:32

16 listopada br. w Ełckiej Kurii Diecezjalnej miało miejsce uroczyste przekazanie sprzętu medycznego do dziesięciu szpitali z terenu diecezji ełckiej. Aktu poświęcenia dokonał ks. bp Romuald Kamiński, biskup pomocniczy ełcki.

2666 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Sprzęt medyczny służy już chorym”' (4604 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Klub Ambasadorów Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: wtorek, 20 listopada 2007 - 13:29

Klub Ambasadorów Caritas Diecezji Ełckiej skupia przedsiębiorców wrażliwych na potrzeby drugiego, często będącego w trudnej sytuacji człowieka.
Głównym celem Klubu jest promowanie zasad społecznej odpowiedzialności , dojrzałości i etyki w Biznesie oraz integracja środowiska przedsiębiorców, którzy zdecydowali się wspierać ludzi najbardziej potrzebujących.

2897 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Klub Ambasadorów Caritas Diecezji Ełckiej' (318 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Forum Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 listopada 2007 - 08:58

Ełckie Centrum Wolontariatu Caritas (ECWC) serdecznie zaprasza wszystkich zainteresowanych pomocą wolontarystyczną na własne forum internetowe "www.ecwc.fora.pl"