<   1111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940415161718191101111121131141151161171181191201211221231241251   >

I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

Autor: Admin Dodano: sobota, 09 czerwca 2018 - 17:55

1 czerwca 2018 roku Ełk stał się miejscem rozmów o przedsiębiorczości na Mazurach i Podlasiu. W Ełckim Centrum Kultury odbyło się I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej. Jego celem było nawiązanie współpracy i wymiana doświadczeń przedsiębiorców, samorządowców, przedstawicieli organizacji społecznych i uczelni oraz poruszenie istotnych kwestii gospodarczych i społecznych, mających znaczenie dla naszego regionu.

1629 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej ' (4865 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zawody sportowe wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas - „Mały wielki sport”

Autor: Admin Dodano: piątek, 08 czerwca 2018 - 09:40

W dniach 6-7 czerwca 2018 r. na terenie Pokamedulskiego Klasztoru w Wigrach odbyły się zawody sportowe dla wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas ze szkół podstawowych, gimnazjów i szkół ponadgimnazjalnych. Zostały one poprzedzone zwiedzaniem obiektu i wspólną modlitwą.

303 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zawody sportowe wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas - „Mały wielki sport”' (4226 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 06 czerwca 2018 - 11:20

1. Uczestnikami konkursu mogą być dzieci uczęszczające do przedszkoli oraz punktów przedszkolnych znajdujących się na terenie miasta Ełku, mieszkańcy Ełku.
2. Zadaniem uczestników konkursu jest wykonanie instrumentu z tworzyw wykorzystywanych w recyklingu (rolki po papierze, butelki plastikowe, pojemniki po jogurcie, sznurek, makulatura, folia, słomki, itp.).
3. Na konkurs można zgłaszać tylko instrumenty wykonane indywidualnie.

259 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Caritas Diecezji Ełckiej ogłasza konkurs plastyczny pod hasłem „Niezwykły instrument muzyczny"' (992 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
XIII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 maja 2018 - 08:27

1 czerwca Plac Jana Pawła II w Ełku zapełni się dziećmi i młodzieżą. Tego dnia po raz trzynasty Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Ogólnopolski Festyn Rodzinny „Bądźmy razem”.

516 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'XIII Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka ' (1743 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Poprawa standardu Schroniska im. św. Ojca Pio w Ełku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 15 maja 2018 - 11:20

Od 14 maja do 31 grudnia 2018 roku w Schronisku im. Św. Ojca Pio w Ełku realizowane jest zadania publiczne pod nazwą Moduł III INFRASTRUKTURA: Dostosowanie placówek świadczących usługi dla osób bezdomnych do obowiązujących standardów realizowanego w ramach Programu Ministra Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej „Pokonać bezdomność. Program pomocy osobom bezdomnym”.

124 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poprawa standardu Schroniska im. św. Ojca Pio w Ełku' (957 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku