Podaruj swój 1% podatku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255256257258268   >

Opłatkowe spotkanie pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 20 grudnia 2007 - 12:56

Nasza diecezjalna organizacja charytatywna zorganizowała pracownikom wszystkich placówek Caritas spotkanie opłatkowe, któremu przewodniczył Pasterz naszej diecezji, Jego Ekscelencja Ks. Biskup Jerzy Mazur. Miało ono miejsce 19 grudnia (środa) o godzinie 16.00 w Centrum Pastoralno - Administracyjnym przy Placu Katedralnym 1 w Ełku. Uroczystość związana ze zbliżającymi się świętami Narodzenia Pańskiego została połączona z obchodami imienin ks. Dariusza Kruczyńskiego.

2375 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opłatkowe spotkanie pracowników Caritas' (3130 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Święto Wolontariusza

Autor: Admin Dodano: czwartek, 20 grudnia 2007 - 10:00

7 grudnia 2007 roku, w celu uczczenia Międzynarodowego Dnia Wolontariusza, który przypada na dzień 05 grudnia, wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej wraz z panią koordynator ECWC Aleksandrą Steczkowską spotkali się w kinie „Polonia”.Mimo, iż spotkanie było umówione na 19:00 pierwsi wolontariusze zjawili się dużo dużo wcześniej.

2342 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Święto Wolontariusza' (1131 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Mikołajki w Centrum Młodzieżowym "Quo Vadis"

Autor: Admin Dodano: środa, 12 grudnia 2007 - 13:48

Dnia 6.12.2007r. w świetlicy Centrum Młodzieżowego „Quo Vadis” odbyły się Mikołajki, przygotowane najmłodszym dzieciom. Organizatorem przyjęcia była Caritas Diecezji Ełckiej, która ofiarowała słodycze przeznaczone na upominki.

2721 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mikołajki w Centrum Młodzieżowym "Quo Vadis"' (706 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
I Edycja Ełckiego Turnieju w bilarda „Nie lękajcie się”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 11 grudnia 2007 - 07:26

Zapraszamy wszystkich graczy oraz zainteresowanych grą w bilarda na turniej bilardowy, który zostanie rozegrany w świetlicach Caritas Diecezji Ełckiej: Centrum „Quo Vadis” przy ul. 3- Maja 10 w Ełku oraz Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Nie lękajcie się” przy ul. Matejki 1 w Ełku. Turniej składa się z 2 etapów wewnętrznego i zewnętrznego.

3014 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'I Edycja Ełckiego Turnieju w bilarda „Nie lękajcie się” ' (1069 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PROFILAKTYKA I ROZWIĄZYWANIE PROBLEMU UZALEŻNIEŃ

Autor: Admin Dodano: wtorek, 11 grudnia 2007 - 06:37

"Od naiwności do asertywności czyli co czeka nieświadomego człowieka” to program warsztatów profilaktyki uzależnień, który został stworzony i zrealizowany przez Caritas Diecezji Ełckiej wraz z Caritas Polska z pomocą finansową Zarządu Województwa Warmińsko – Mazurskiego, Urzędu Miasta Ełk oraz Urzędu Miasta i Gminy Giżycko.

2959 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PROFILAKTYKA I ROZWIĄZYWANIE PROBLEMU UZALEŻNIEŃ' (1751 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku