Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255256   >

Zaproszenia: Dzień skupienia w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Ełku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 14 listopada 2006 - 17:49

CZCIGODNI KAPŁANI,
UMIŁOWANI W PANU,
PREZESI I CZŁONKOWIE
PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaprosić w dniu 25 listopada 2006r. (sobota) do Ełku na Dzień Skupienia, który odbędzie się w Diecezjalnym Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Parafii Chrystusa Sługi na Konieczkach. Wskazania duszpasterskie dla Parafialnych Zespołów CARITAS z 303 Zebrania Plenarnego Konferencji Episkopatu Polski (Warszawa 1-2 III 2000) przypominają:

"Sobór Watykański II uczy, że ludzie świeccy powinni być odpowiednio przygotowani do zadań apostolskich, którym się poświęcają (DA 29; 32). Zewnętrznemu posłannictwu winna, zatem towarzyszyć stała wewnętrzna praca Zespołu nad pogłębieniem życia duchowego jego członków (30). Formację charytatywną prowadzoną w parafii uzupełnia CARITAS diecezjalna poprzez organizowanie cyklicznych szkoleń oraz specjalistycznych rekolekcji i dni skupienia, zarówno dla wolontariuszy z Zespołów jak i pracowników placówek CARITAS (32)".

4401 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzień skupienia w Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Ełku' (1428 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomoc ofiarom suszy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 października 2006 - 22:08

Dzieci i młodzież do których dotarły podręczniki
W dniu dzisiejszym w budynku Centrali Caritas w Ełku nastąpiło uroczyste przekazanie podręczników dla dzieci ze szkół podstawowych, gimnazjalnych i ponadgminazjalnych, pochodzących z rodzin rolniczych, które ucierpiały wsku tegorocznej suszy. Środki na ten cel - ponad 50 000 zł - pochodziły z dotacji Caritas Polska, która otrzymała 1 milion złotych z KRUS-u.

2983 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomoc ofiarom suszy' (1298 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaproszenia: Szkolenie Zespołów Caritas

Autor: Marcin Dodano: wtorek, 12 września 2006 - 09:59

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zorganizować w dniu 23 września 2006 r. (sobota) w Ełku ostatnie w tym roku Kwartalne Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas. Jest ono kierowane przede wszystkim do Prezesów i członków Parafialnych Zespołów Caritas.

2938 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie Zespołów Caritas' (1340 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wycieczka rowerowa

Autor: Marcin Dodano: środa, 30 sierpnia 2006 - 16:42

Caritas Diecezji Ełckiej zorganizowała jednodniową wycieczkę rowerową (25.08.2006) w ramach realizacji projektów "MŁODY OLIMPIJCZYK" i "ODRZUĆ NAIWNOŚC-POSTAW NA ASERTYWNOŚĆ". Było to możliwe dzięki środkom finansowym Urzędu Miasta w Ełku (profilaktyka alkoholowa).

2784 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wycieczka rowerowa' (1077 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Aktywne Prawdziska

Autor: Marcin Dodano: czwartek, 10 sierpnia 2006 - 10:31

W ramach realizacji programu "Rzeczpospolita Internetowa" ełcka Caritas organizuje 11 sierpnia 2006 r. jednodniową wycieczkę rowerową dla mieszkańców Prawdzisk. Oprócz tego Grupa tamtejszej Aktywnej Społeczności Lokalnej kończy w dniu dzisiejszym 18-godzinne warsztaty z zakresu obsługi komputera i internetu. Uroczyste wręczenie dyplomów odbędzie się o godz. 14.00 w świetlicy Parafialnego Zespołu Caritas w Prawdziskach.

3258 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Aktywne Prawdziska' (608 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku