Dołącz - BEZDOTYKOWA PACZKA

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221231232233234235236237238239240241242243244245246247248249250251252253254255265   >

Bałtyk w zasięgu wzroku…

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 lipca 2008 - 10:58

Dnia 22 czerwca 2008 r. dziesięcioro dzieci z terenu diecezji ełckiej wyjechało na wakacje. Szczęściu i radości nie było końca, gdy dzieci po raz pierwszy w życiu ujrzały morze.

2666 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Bałtyk w zasięgu wzroku…' (954 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie projektu „Indywidualne ścieżki…”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 lipca 2008 - 07:24

27 czerwca br. W Caritas Diecezji Ełckiej zakończyły się ostatnie warsztaty, prowadzone w ramach projektu "Indywidualne ścieżki kariery zawodowej szansą dla osób niepełnosprawnych". Dzięki środkom finansowym pochodzącym z Unii Europejskiej, Państwowego Funduszu Rehabilitacji Osób Niepełnosprawnych i Caritas Polska nasza organizacja charytatywna przeprowadziła od października 2006 roku w ośrodkach w Augustowie i Orzyszu 84 warsztaty dzienne i całodobowe.

2435 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie projektu „Indywidualne ścieżki…” ' (3637 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pracownicy Caritas w Mariampolu gościli w Ełku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 czerwca 2008 - 11:15

Dnia 11 czerwca 2008 roku Caritas Diecezji Ełckiej gościła przedstawicieli Caritas Mariampol z diecezji Wiłkowiszki. Celem spotkania było umocnienie współpracy polsko-litewskiej poprzez działalność charytatywną i humanitarną na rzecz każdego człowieka bez względu na jego wyznanie, światopogląd, rasę, narodowość i przekonania.

2526 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pracownicy Caritas w Mariampolu gościli w Ełku' (1400 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Bądźmy uczniami Chrystusa”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 czerwca 2008 - 15:15

Dnia 14 czerwca 2008 r. odbył się w Ełku na placu Jana Pawła II Diecezjalny Dzień Młodzieży pod hasłem „Bądźmy uczniami Chrystusa”, który był wspólnym dziełem Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego, Wydziału Duszpasterstwa Młodzieżowego, Stowarzyszenia Inicjatywy Muzycznej Młodzieży Diecezji Ełckiej, Centrum Oświatowo-Dydaktycznego, Caritas Diecezji Ełckiej oraz Urzędu Miasta Ełk. Z inicjatywy bpa Jerzego Mazura dzień ten był nawiązaniem do kolejnej rocznicy wizyty Papieża Jana Pawła II w Ełku oraz do obchodów Światowych Dni Młodzieży, które w tym roku odbędą się w Sydney (Australia 15-20.07.2008 r.).

4630 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Bądźmy uczniami Chrystusa”' (6218 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
III Ogólnopolski Festyn Rodzinny – czas na podsumowanie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 czerwca 2008 - 14:20

W dniu 31 maja br. odbył się III Ogólnopolski Festyn Rodzinny. W tym roku impreza przebiegała pod hasłem „Bądźmy uczniami Chrystusa”, a jej organizatorami byli: Caritas Diecezji Ełckiej, Caritas Polska, Telewizja Polska S.A. oraz Urząd Miasta w Ełku. Sponsorem głównym festynu była firma Jeronimo Martins Dystrybucja S.A – właściciel sieci sklepów „Biedronka”.

4179 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'III Ogólnopolski Festyn Rodzinny – czas na podsumowanie' (9713 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Podaruj swój 1% podatku
Przekaż 1%