Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242243244245246247248249   >

Akcja charytatywna "Jestem Przyjacielem"

Autor: Admin Dodano: czwartek, 25 października 2007 - 08:28

28 października br. w niedzielę odbędzie się Akcja „Jestem Przyjacielem”. Tego dnia w całej Polsce wolontariusze Caritas będą sprzedawać płyty zespołu „ Team” z piosenką „Kiedy tracisz przyjaciela”. Kupując je pomagasz niepełnosprawnym dzieciom w twojej okolicy spełniać ich marzenia. Organizatorami są Caritas Polska oraz wytwórnia Underground Music Polska.

Koordynator wolontariatu
Aleksandra Steczkowska

2770 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie członków Parafialnych Zespołów Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 24 października 2007 - 09:13

W dn. 13 października br. w Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Ełku odbyło się Szkolenie Parafialnych Zespołów Caritas oraz Nadzwyczajnych Szafarzy Komunii św. wraz z rodzinami z terenu diecezji ełckiej.

2520 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie członków Parafialnych Zespołów Caritas' (1462 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolenie EFS

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 października 2007 - 09:43

W dniach 15 – 16 października 2007 r. w Domu Świętej Rodziny w Orzyszu 20 osób brało udział w szkoleniu p.t. „Praktyczne przygotowanie wniosku o dofinansowanie ze środków EFS.” W szkoleniu uczestniczyli pracownicy Caritas Diecezji Ełckiej a także pracownicy szkół i urzędów z terenu Diecezji Ełckiej. Szkolenie zostało zorganizowane przez Caritas Diecezji Ełckiej we współpracy z Regionalnym Ośrodkiem Europejskiego Funduszu Społecznego w Olsztynie.

3054 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolenie EFS' (1170 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 października 2007 - 08:57

Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaprosić w dniu 13 października 2007 r. całe zarządy Parafialnych Zespołów Caritas i wszystkich nadzwyczajnych Szafarzy Komunii Św. Diecezji Ełckiej na spotkanie kończące 63 Tydzień Miłosierdzia w Sanktuarium Miłosierdzia Bożego w Ełku – Osiedle Konieczki.

2585 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, UMIŁOWANI W PANU, PREZESI I CZŁONKOWIE PARAFIALNYCH ZESPOŁÓW CARITAS ORAZ ZESPOŁÓW CHARYTATYWNYCH' (1253 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, UMIŁOWANI W CHRYSTUSIE PANU, BRACIA I SIOSTRY,

Autor: Admin Dodano: piątek, 12 października 2007 - 08:41

Wrosło już w naszą diecezjalną tradycję, że w okresie przed uroczystością Wszystkich Świętych ełcka Caritas proponuje aktywne włączenie się w dzieła miłosierdzia.
Rozpoczynamy rozprowadzanie zniczy Caritas, z których dochód przeznaczony jest na utrzymanie Noclegowni dla bezdomnych i stołówek dla ubogich z terenu naszej diecezji.

3780 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'CZCIGODNI KSIĘŻA PROBOSZCZOWIE, UMIŁOWANI W CHRYSTUSIE PANU, BRACIA I SIOSTRY,' (641 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku