Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241242252   >

Jałmużna Wielkopostna w Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 lutego 2008 - 07:50

W magazynku podręcznym Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas stoją wielkie pudła. A w nich papierowe skarbonki. Takie niby co! Bagatela, 15 tysięcy papierowych skarbonek. Jednak każdy wie, iż papierowa skarbonka jest znakiem ekumenicznej akcji, organizowanej przez Caritas Polska wspólnie z Eleos Kościoła prawosławnego i Diakonią Kościoła Ewangelicko- Augsburskiego. ”.

3590 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jałmużna Wielkopostna w Caritas Diecezji Ełckiej' (1446 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ZAPROSZENIE NA SPOTKANIE INFORMACYJNE

Autor: Admin Dodano: środa, 13 lutego 2008 - 09:56

Wydział Katechetyczny Diecezji Ełckiej wraz z Caritas Diecezji Ełckiej pragnie serdecznie zaprosić kapłanów, katechetów oraz wychowawców, którzy są zainteresowani założeniem Szkolnego Koła Caritas na spotkanie informacyjne.

Koło jest organizacją młodzieżową działającą na rzecz szkoły oraz środowiska lokalnego, pod nadzorem Dyrekcji (we współpracy z Parafialnym Zespołem Caritas), włączającą się na zasadzie wolontariatu w działalność charytatywno – opiekuńczo - wychowawczą prowadzoną przez Caritas.

Wolą Ks. Biskupa Ordynariusza jest, aby w każdej szkole z terenu Diecezji Ełckiej zostało powołane Szkolne Koło Caritas, które będzie rozszerzać dzieło Miłosierdzia Bożego poprzez kształtowanie w uczniach osobowości katolika i Polaka odpowiedzialnego za Kościół i Ojczyznę.

3964 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ZAPROSZENIE NA SPOTKANIE INFORMACYJNE' (994 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Szkolne Koła Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 lutego 2008 - 08:24

Dziś zostały dodane do działu Szkolne Koła Caritas - wzór prośby szkoły o powołanie SKC, regulamin SKC oraz kroki załozenia SKC.

Zapraszamy także wszystkie Szkolne Koła Caritas do współpracy w tworzeniu i rozwijaniu wyżej wymienionego działu.

4268 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Szkolne Koła Caritas' (457 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ferie zimowe 2008 w Centrum Młodzieżowym „Quo Vadis”

Autor: Admin Dodano: środa, 30 stycznia 2008 - 07:39

Dzieci coraz rzadziej korzystają z wyjazdów na kolonie i ferie zimowe zorganizowane przez szkołę czy biuro podróży. Każde z nich kiedy usłyszy słowo „ferie” reaguje z uśmiechem na twarzy, bo przecież jest to dzień w którym zaczyna się zasłużony odpoczynek od szkoły, czas relaksu po półrocznej nauce i przygotowanie się do kolejnego semestru zdobywania wiedzy.

3683 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ferie zimowe 2008 w Centrum Młodzieżowym „Quo Vadis”' (2306 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ACH TE POKAZY!!!

Autor: Admin Dodano: środa, 30 stycznia 2008 - 07:09

I stało się!!! Wolontariusze Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas przeszli swój chrzest bojowy. Tym razem polem bitwy stała się scena widowiskowa Ełckiego Centrum Kultury, przeciwnikiem wymagające gusta ełczan zaś koalicjantem ełckie drużyny sportowe. Na początku szliśmy „łeb w łeb”.

3000 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ACH TE POKAZY!!!' (2391 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku