Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241251   >

Poświęcenie Domu św. Ojca Pio

Autor: Admin Dodano: piątek, 07 marca 2008 - 07:40

4 marca br. Jego Ekscelencja ks. Bp Jerzy Mazur poświęcił i dokonał uroczystego otwarcia Domu św. Ojca Pio – noclegowni Caritas Diecezji Ełckiej przy ul. Kościuszki 27 w Ełku. Powojskowy budynek, użyczony przez władze miasta Ełk wymagał generalnego remontu i wielu prac adaptacyjnych.

5675 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Poświęcenie Domu św. Ojca Pio' (1634 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PISANIE PROJEKTÓW – ŻADEN PROBLEM !!!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 marca 2008 - 09:32

Pisanie wniosków o dofinansowanie oraz tworzenie projektów własnych przedsięwzięć nie przysporzą już żadnego problemu Szkolnym Kołom Caritas, które uczestniczyły w lutowych warsztatach SKC organizowanych przez Caritas Diecezji Ełckiej.

3575 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PISANIE PROJEKTÓW – ŻADEN PROBLEM !!!' (2577 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Strona SKC

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 lutego 2008 - 09:51

Dziś została dodana strona SKC w Ełku przy Zespole Szkół nr 2. Zapraszamy do działu Szkolne Koła Caritas zakładka Ełk

3155 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Strona SKC' (458 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 lutego 2008 - 09:46

Zakończył się projekt realizowany w świetlicy Caritas w Prawdziskach, w ramach którego świetlica otrzymała dwa nowe komputery, a młodzież i dzieci przez dwa miesiące intensywnie uczyły się języka angielskiego. Całość projektu została sfinansowana dzięki grantowi z Fundacji na Rzecz Rozwoju Wsi „Polska Wieś 2000” ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Wsi Polskiej.

3549 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Fundacja na Rzecz Rozwoju Wsi „Polska Wieś 2000” wspiera świetlicę wiejską w Prawdziskach' (797 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Edyta dostała nowy koncentrator tlenu!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 14 lutego 2008 - 08:13

Dzięki współpracy z fundacją Medical Aid For Poland Fund czternastoletnia Edyta używa sprzętu, który może uratować jej życie. Edyta, oprócz licznych poważnych wad rozwojowych, ma również problemy z oddychaniem. Narządy płucne Edyty są bardzo wrażliwe, w związku z czym dziewczynka bardzo często zapada na zapalenie płuc. Skrzywiony kręgosłup uciska płuca, co powoduje częste ataki duszności. Każdy taki atak jest poważnym zagrożeniem życia dziewczynki.

3430 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Edyta dostała nowy koncentrator tlenu!' (748 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku