<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238239240241251   >

„Bądźmy uczniami Chrystusa”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 19 czerwca 2008 - 15:15

Dnia 14 czerwca 2008 r. odbył się w Ełku na placu Jana Pawła II Diecezjalny Dzień Młodzieży pod hasłem „Bądźmy uczniami Chrystusa”, który był wspólnym dziełem Wydziału Duszpasterstwa Ogólnego, Wydziału Duszpasterstwa Młodzieżowego, Stowarzyszenia Inicjatywy Muzycznej Młodzieży Diecezji Ełckiej, Centrum Oświatowo-Dydaktycznego, Caritas Diecezji Ełckiej oraz Urzędu Miasta Ełk. Z inicjatywy bpa Jerzego Mazura dzień ten był nawiązaniem do kolejnej rocznicy wizyty Papieża Jana Pawła II w Ełku oraz do obchodów Światowych Dni Młodzieży, które w tym roku odbędą się w Sydney (Australia 15-20.07.2008 r.).

4545 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Bądźmy uczniami Chrystusa”' (6218 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
III Ogólnopolski Festyn Rodzinny – czas na podsumowanie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 czerwca 2008 - 14:20

W dniu 31 maja br. odbył się III Ogólnopolski Festyn Rodzinny. W tym roku impreza przebiegała pod hasłem „Bądźmy uczniami Chrystusa”, a jej organizatorami byli: Caritas Diecezji Ełckiej, Caritas Polska, Telewizja Polska S.A. oraz Urząd Miasta w Ełku. Sponsorem głównym festynu była firma Jeronimo Martins Dystrybucja S.A – właściciel sieci sklepów „Biedronka”.

4095 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'III Ogólnopolski Festyn Rodzinny – czas na podsumowanie' (9713 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Diecezjalny Dzień Młodzieży

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 czerwca 2008 - 10:11

Jego Ekscelencja Ksiądz Biskup Jerzy Mazur, Biskup Ełcki bardzo gorąco zaprasza dnia 14 czerwca 2008 r. do Ełku na Diecezjalny Dzień Młodzieży, który będzie dziękczynieniem za wizytę Ojca Świętego Jana Pawła II w Diecezji Ełckiej oraz podziękowaniem za kończący się rok szkolny i okazją do wspólnego świętowania, refleksji, modlitwy i zabawy. Dzień Młodzieży odbędzie się na Placu przy Pomniku Papieża Jana Pawła II.

2830 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Diecezjalny Dzień Młodzieży' (2173 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 czerwca 2008 - 08:55

Na podstawie decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 71/2007 z dnia 15 czerwca 2007 r. (nr sygn. DZiK-VI-632-1-72/07/JS) Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3-go Maja, 19-300 Ełk) przeprowadziła na terenie woj. podlaskiego i warmińsko- mazurskiego w terminie od 15 czerwca 2007 r. do 31 maja 2008 r. trzy zbiórki żywności w formie zbierania produktów żywnościowych i przekazania ich najbardziej potrzebującym osobom zamieszkałym na terenie diecezji oraz podległym placówkom prowadzonym przez ełcką Caritas. Podczas trzech zbiórek publicznych zebrano ogółem 35074,76 kg produktów żywnościowych, które zostały przekazane ok. 28 200 najbardziej potrzebującym osobom, zamieszkałym na terenie diecezji ełckiej.

2982 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogłoszenie o wynikach zbiórek publicznych przeprowadzonych przez Caritas Diecezji Ełckiej (19-300 Ełk, ul. 3-go Maja 10) na podstawie decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 71/2007 z dnia 15 czerwca 2007 r.' (12013 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spełnione marzenie Natalii i Marty

Autor: Admin Dodano: wtorek, 03 czerwca 2008 - 08:53

Dnia 28 października 2007 roku Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczyła w akcji charytatywnej „Jestem Przyjacielem”. Tego dnia wolontariusze w całej Polsce sprzedawali płyty zespołu „Team” z piosenką „Kiedy tracisz przyjaciela”. Płyty można było nabyć w wyznaczonych miejscach na terenie diecezji. Ełcki Wolontariat Caritas z przyjemnością zaangażował się do akcji, tym bardziej, że przyświecał jej szczytny cel – wsparcie osób niepełnosprawnych.

2586 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spełnione marzenie Natalii i Marty' (290 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku