<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235236237238239249259   >

Niezapomniane wakacje

Autor: Admin Dodano: wtorek, 29 lipca 2008 - 08:27

20 lipca br. dziesięcioro wychowanków Domu św. Faustyny - Nie lękajcie się w Gołdapi powróciło z kolonii letnich w Kołobrzegu. Przez 2 tygodnie dzieci korzystały z uroków morza i wspaniałej pogody. Dzięki nieocenionej pomocy i opiece wychowawczyni – pani Barbarze Wróbel nowych, wspaniałych wrażeń było pod dostatkiem. I choć czas powrotu nie był deszczowy, wszyscy uczestnicy mieli mokre policzki, a oczy przysłaniała dziwna mgła… Naszym dzieciom żal było rozstawać się z morzem i cudownymi ludźmi, którzy zaoferowali swoją bezinteresowną pomoc.

3021 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Niezapomniane wakacje' (259 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
II Spotkanie Ełckiej Koalicji na rzecz współpracy w zakresie pomocy społecznej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 lipca 2008 - 10:59

14 lipca br. w Sali Konferencyjnej Urzędu Miasta Ełku odbyło się II spotkanie Ełckiej Koalicji na rzecz współpracy w zakresie pomocy społecznej. Ku naszemu zadowoleniu do koalicji przystąpiło ponad 30 różnych instytucji i organizacji działających na terenie miasta i powiatu ełckiego. Każda z nich wnosi unikalne doświadczenie oraz wiedzę w zakresie swojej działalności na rzecz osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.

3085 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'II Spotkanie Ełckiej Koalicji na rzecz współpracy w zakresie pomocy społecznej' (1079 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dar dla szpitala w Łoździejach

Autor: Admin Dodano: piątek, 18 lipca 2008 - 16:49

W dniu 18 lipca br. Caritas Diecezji Ełckiej przekazała bezpłatnie ambulans do szpitala w Łoździejach na Litwie. Jest to już druga darowizna tego typu dla naszych litewskich sąsiadów. 18 stycznia 2006 roku ełcka Caritas przekazała podobny ambulans do szpitala w Druskiennikach. Nasza organizacja charytatywna otrzymała karetkę od grupy wolontariuszy z włoskiej gałęzi Zakonu Templariuszy.

2805 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dar dla szpitala w Łoździejach' (980 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Letnia Szkoła Liderów Wolontariatu

Autor: Admin Dodano: środa, 16 lipca 2008 - 08:33

Wolontariusze oraz koordynator Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas Diecezji Ełckiej uczestniczyli od 27 czerwca do 4 lipca br. w zajęciach Letniej Szkoły Liderów Wolontariatu.

2794 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Letnia Szkoła Liderów Wolontariatu' (1258 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Bałtyk w zasięgu wzroku…

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 lipca 2008 - 10:58

Dnia 22 czerwca 2008 r. dziesięcioro dzieci z terenu diecezji ełckiej wyjechało na wakacje. Szczęściu i radości nie było końca, gdy dzieci po raz pierwszy w życiu ujrzały morze.

2581 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Bałtyk w zasięgu wzroku…' (954 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku