<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201211212213214215216217218219220221222223224225226227228229230231232233234235245255265   >

KOMUNIKAT

Autor: Admin Dodano: piątek, 13 marca 2009 - 19:30

Caritas Diecezji Ełckiej informuje, iż 14 marca o godz. 11.00 w parafii p.w. św. Jana Apostoła i Ewangelisty w Ełku odbędzie się ceremonia pogrzebowa ś. p. Teresy Bocianowskiej.

Jako Prezesowa Parafialnego Zespołu Caritas służyła pomocą innym ludziom i angażowała się całym sercem we wszystkie dzieła miłosierdzia, które organizowała Caritas Diecezji Ełckiej.

Pożegnajmy ją wszyscy w tej ostatniej drodze.
Prosimy o modlitwę w jej intencji.
Pani Teresko. Dziękujemy.

Zarząd i pracownicy Caritas Diecezji Ełckiej

2535 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkanocne paschałki - znakiem Zmartwychwstałego Chrystusa

Autor: Admin Dodano: środa, 11 marca 2009 - 11:57

Zbliżają się Święta Wielkanocne, które w Kościele poprzedzone są okresem Wielkiego Postu. Jest to czas, kiedy podobnie jak w latach ubiegłych Caritas Diecezji Ełckiej pragnie zaproponować - "Paschałki Wielkanocne" włączone przez Caritas Polska w Wielkanocne Dzieło Caritas. Paschałek - to symbol światła, które ogrzewa i daje blask. To światło przyjmujemy jako znak Chrystusa Zmartwychwstałego - Światłość, która rozprasza mrok.

3926 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocne paschałki - znakiem Zmartwychwstałego Chrystusa' (1174 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Warsztaty taneczne dla Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 11 marca 2009 - 08:04

Caritas Diecezji Ełckiej serdecznie zaprasza wolontariuszy działających w ramach Szkolnych Kół Caritas na warsztaty taneczne. Dzieci i młodzież należąca do kół swoją postawą i zaangażowaniem w niesienie pomocy bliźniemu zasługują na wyróżnienie. Dlatego też, ełcka Caritas pragnie zapewnić im możliwości rozwijania swoich umiejętności oraz zainteresowań.

3449 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Warsztaty taneczne dla Szkolnych Kół Caritas' (1674 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Samarytanin, którego znam” - konkurs dla Szkolnych Kół Caritas

Autor: Admin Dodano: środa, 11 marca 2009 - 06:07

Na terenie diecezji ełckiej działa obecnie 100 Szkolnych Kół Caritas. Zgodnie z regulaminem (§ 1), Szkolne Koło Caritas jest organizacją młodzieżową działającą na terenie Szkoły, pod nadzorem Dyrekcji, włączającą się na zasadzie wolontariatu w działalność charytatywno – opiekuńczo – wychowawczą prowadzoną przez Caritas. Zatem zadania każdego Koła to przede wszystkim włączanie się w różnego rodzaju dzieła miłosierdzia na rzecz dobra bliźniego i ludzi potrzebujących.

4441 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' „Samarytanin, którego znam” - konkurs dla Szkolnych Kół Caritas' (1835 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Projekt: „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 10 marca 2009 - 09:23

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza do udziału w projekcie: "Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy" skierowanego do osób niepełnosprawnych i ich opiekunów/rodziców.
Udział w zajęciach jest bezpłatny. Zgłoszenia przyjmowane są na adres: elk@sprawni.caritas.pl lub pod numerem telefonu: 87 423 77 15 wew. 24

3647 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Projekt: „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy”' (1460 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku