Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225226227228229239249   >

Przedświąteczny okres w ełckiej Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2008 - 12:00

Okres Świąt Bożego Narodzenia to wzmożony czas pracy w Caritas Diecezji Ełckiej. Nasza organizacja charytatywna przygotowuje bowiem kilka tysięcy paczek dla rodzin potrzebujących. Rozdysponowywana jest przede wszystkim żywność zebrana podczas tegorocznej Bożonarodzeniowej Zbiórki Żywności "Podaruj Święta Bożego Narodzenia".

2692 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Przedświąteczny okres w ełckiej Caritas ' (1004 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 grudnia 2008 - 09:26

Święta Bożego Narodzenia, to szczególny czas spotkań, refleksji, podziękowań i składania życzeń. To czas, w którym odczuwamy najsilniejszy związek z naszymi tradycjami. W tej wyjątkowej atmosferze odbyło się opłatkowe spotkanie pracowników Caritas.

2732 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas' (1897 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Dzieci z Diecezji Ełckiej na zakupach w Carrefour w Olsztynie

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 grudnia 2008 - 08:00

To już drugi raz, kiedy dziesięcioro dzieci objętych Programem Skrzydła Carrefour mogło pojechać do Olsztyna na zakupy do Hipermarketu Carrefour. Było to możliwe dzięki zaproszeniu Pana Włodzimierza Kosteckiego, dyrektora Carrefour Olsztyn, który opłacił przejazd dzieci z Ełku do Olsztyna oraz zaplanował liczne atrakcje na miejscu.

2882 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Dzieci z Diecezji Ełckiej na zakupach w Carrefour w Olsztynie' (1326 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wojewódzki Program na rzecz osób starszych, szanse i zagrożenia - debata

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 grudnia 2008 - 07:54

2 grudnia br. w Sali Konferencyjnej Urzędu Miasta Ełku odbyła się debata dotycząca Wojewódzkiego Programu na rzecz osób starszych na lata 2007-2013. Organizatorem debaty była Federacja Organizacji Socjalnych Województwa Warmińsko-Mazurskiego FOSa oraz Caritas Diecezji Ełckiej jako członek Federacji.

2523 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wojewódzki Program na rzecz osób starszych, szanse i zagrożenia - debata' (2179 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
VIPP – Warsztaty Intensywnego Poszukiwania Pracy dla osób niepełnosprawnych

Autor: Admin Dodano: wtorek, 16 grudnia 2008 - 07:30

10 i 12 grudnia br. w ośrodkach w Orzyszu i Augustowie zakończyły się dwa ostatnie warsztaty dla osób niepełnosprawnych, prowadzone w ramach projektu „VIPP – Warsztaty Intensywnego Poszukiwania Pracy dla osób niepełnosprawnych”.

2345 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'VIPP – Warsztaty Intensywnego Poszukiwania Pracy dla osób niepełnosprawnych' (2569 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku