<   1112131415161718191101111121131141151161171181191201202203204205206207208209210211212213214215216217218219220221222223224225226236246256   >

Otaczamy troską życie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 30 marca 2009 - 09:19

W dniu 25 marca - Uroczystość Zwiastowania Pańskiego i Dzień Świętości Życia, J. E. Ks. Biskup Jerzy Mazur uroczyście poświęcił pierwsze na terenie diecezji ełckiej „Okno Życia”. Znajduje się ono w budynku byłego Domu Dziecka, obecnie Domu św. Faustyny „Pomocna Dłoń” przy ul. Cichej od strony jeziora. To specjalne miejsce, ogrzewane i wyposażone w kołyskę, w którym matka może bezpiecznie i anonimowo pozostawić swoje nowonarodzone dziecko.

3853 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Otaczamy troską życie' (4059 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
75 UCZESTNIKÓW WARSZTATÓW W MARCU

Autor: Admin Dodano: czwartek, 26 marca 2009 - 09:20

75 uczestników warsztatów na miejscu bierze udział w realizacji projektu „Wsparcie osób niepełnosprawnych ruchowo na rynku pracy” w marcu br. w 9 ośrodkach Caritas uczestniczących w projekcie.

2684 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '75 UCZESTNIKÓW WARSZTATÓW W MARCU' (1953 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Stacja Socjalna Caritas – Johannici

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 23 marca 2009 - 06:59

18 marca br. w Giżycku nastąpiło oficjalne podpisanie porozumienia o współpracy pomiędzy Caritas Diecezji Ełckiej a Towarzystwem Wspierania Stacji Johannitów w Prusach Wschodnich. Podpisana umowa dotyczy prowadzenia Stacji Socjalnej przy ul. Wodociągowej 15 w Giżycku, znanej do tej pory pod nazwą Stacja Socjalna Johannitów.

3857 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Stacja Socjalna Caritas – Johannici ' (4828 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jesteś chrześcijaninem czy sympatykiem?

Autor: Admin Dodano: piątek, 20 marca 2009 - 09:57

W dniach 7 i 15 marca br. w Domu św. Rodziny w Orzyszu odbyły się rekolekcje wielkopostne dla pracowników Caritas Diecezji Ełckiej. Przewodniczył im ksiądz prefekt Wyższego Seminarium Duchownego Metropolii Warmińskiej Hosianum w Olsztynie oraz duszpasterz akademicki - ks. mgr lic. Wojsław Czupryński.

3885 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jesteś chrześcijaninem czy sympatykiem?' (4358 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„OKNO ŻYCIA” dla Iskierek Bożych.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 16 marca 2009 - 08:56

Z inicjatywy Jego Ekscelencji Ks. Biskupa Jerzego Mazura w Ełku powstaje „Okno Życia”. Realizacji tego zadania podjęła się Caritas Diecezji Ełckiej. Będzie to czwarte „Okno życia” w Polsce (po Krakowie, Częstochowie i Warszawie).

4630 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„OKNO ŻYCIA” dla Iskierek Bożych.' (2896 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku