<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219229239249259   >

Każdy z nas może być wolontariuszem!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 18 sierpnia 2009 - 11:53

W dn. 15 czerwca 2009 r. Caritas Diecezji Ełckiej rozpoczęła realizację projektu „Ełckie Centrum Wolontariatu Caritas” współfinansowanego ze środków otrzymanych od Ministerstwa Pracy i Polityki Społecznej w ramach Programu Operacyjnego Fundusz Inicjatyw Obywatelskich.

2236 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Każdy z nas może być wolontariuszem!' (5441 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Współpraca z ełckim Centrum Edukacji Ekologicznej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 10 sierpnia 2009 - 13:26

Wrodzona ciekawość otaczającego świata w małych ludziach to powód do zorganizowania zajęć dla dzieci i młodzieży z centrum młodzieżowego „Quo vadis” i centrum charytatywnego „Nie lękajcie się” prowadzonych przez Caritas Diecezji Ełckiej.

2884 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Współpraca z ełckim Centrum Edukacji Ekologicznej' (3996 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
KOMUNIKAT

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 03 sierpnia 2009 - 12:05

Caritas Diecezji Ełckiej zaprasza wszystkich chętnych, a szczególnie członków Parafialnych Zespołów Caritas i wolontariuszy do wzięcia udziału w warsztatach: „Aktywny wolontariusz. Pomaganie wzmacnia”. Zajęcia odbędą się w dniach 8-9 sierpnia br. w Ośrodku Szkoleniowo – Wypoczynkowym „Dom Św. Rodziny” w Orzyszu.

2672 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'KOMUNIKAT' (535 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Fundacja Pomocy Medycznej dla Polski wspiera podopiecznych ełckiej Caritas

Autor: Admin Dodano: czwartek, 30 lipca 2009 - 13:21

Caritas Diecezji Ełckiej każdego dnia otrzymuje od ludzi chorych i cierpiących prośby o pomoc w zakupie specjalistycznego sprzętu medycznego i rehabilitacyjnego. W miarę możliwości finansowych, staramy się udzielić wsparcia każdemu choremu człowiekowi. Dzięki współpracy z londyńską fundacją Medical Aid For Poland Fund (Fundacja Pomocy Medycznej dla Polski) otaczamy troską i pomocą coraz większe grono ludzi.

3575 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Fundacja Pomocy Medycznej dla Polski wspiera podopiecznych ełckiej Caritas' (1160 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PONAD 6 TYSIĘCY DZIECI POLONIJNYCH SPĘDZA WAKACJE W POLSCE

Autor: Admin Dodano: środa, 22 lipca 2009 - 08:18

Caritas w Polsce zaprosiła ponad 6 tysięcy dzieci polonijnych do 25 ośrodków na wypoczynek wakacyjny. Dzieci pochodzą z Litwy, Łotwy, Białorusi, Ukrainy oraz Rumunii. Pobyt 3500 dzieci współfinansowało Biuro Polonijne Senatu RP. Na zaproszenie Caritas Diecezji Ełckiej, w tym roku na Mazury przyjedzie 1000 dzieci.

2677 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PONAD 6 TYSIĘCY DZIECI POLONIJNYCH SPĘDZA WAKACJE W POLSCE' (1395 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku