Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218219229239249   >

1 czerwca w Ełku - cóż to był za dzień!

Autor: Admin Dodano: środa, 03 czerwca 2009 - 13:51

Już od wczesnych godzin porannych na Placu Jana Pawła II trwały przygotowania do IV Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego pod hasłem „Otoczmy troską życie”. Dziesiątki wolontariuszy i harcerzy oraz pracownicy centrali Caritas przygotowywało poszczególne stanowiska loteryjne i gastronomiczne.

5519 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '1 czerwca w Ełku - cóż to był za dzień!' (7149 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
OGŁOSZENIE WYNIKÓW KONKURSU „SAMARYTANIN, KTÓREGO ZNAM”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 26 maja 2009 - 08:05

W dniu 11 maja br. komisja oceniająca wybrała najlepsze prace, które brały udział w konkursie „Samarytanin, którego znam”.

Konkurs kierowany był do 4 grup wiekowych: klas I – III szkoły podstawowej, klas IV – VI szkoły podstawowej, klas I – III szkoły gimnazjalnej oraz klas I - IV szkoły ponadgimnazjalnej. Każdy z uczestników miał za zadanie przedstawić Samarytanina, którego poznał w swoim otoczeniu. Dwie pierwsze grupy wiekowe wykonywały prace plastyczne, zaś dwie kolejne prace literackie.

4365 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'OGŁOSZENIE WYNIKÓW KONKURSU „SAMARYTANIN, KTÓREGO ZNAM”' (3611 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zapraszamy do wspólnej zabawy!

Autor: Admin Dodano: piątek, 22 maja 2009 - 09:55

IV OGÓLNOPOLSKI FESTYN RODZINNY w ełkuW centrali Caritas Diecezji Ełckiej trwają przygotowania do IV Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego z okazji Dnia Dziecka. 1 czerwca na Plac Jana Pawła II przyjedzie kilkanaście tysięcy dzieci z całej diecezji, a nawet z zagranicy. W programie mnóstwo ciekawych atrakcji, zabaw, loterii, pokazów, konkursów i przedstawień. Organizatorami są Caritas Diecezji Ełckiej, Caritas Polska, TVP 2, Urząd Miasta w Ełku oraz Komenda Powiatowa Policji.

5889 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zapraszamy do wspólnej zabawy!' (2541 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Z głębokim żalem zawiadamiamy o śmierci Damianka Koronkiewicza

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 18 maja 2009 - 12:48

Od dwóch tygodni, na konto naszej organizacji charytatywnej można było wpłacać pieniądze na leczenie chłopca oraz dojazdy rodziców do kliniki. Dzięki życzliwości dobrych ludzi, zebrane do tej pory środki pokryją koszt ostatnich wyjazdów rodziców do kliniki, podjęte leczenie Damianka po przeszczepie oraz zostaną przekazane na leczenie innych, ciężko chorych dzieci. W związku z zaistniałą sytuacją, prosimy zatem o zaprzestanie wpłat tytułem pomocy dla Damianka Konkiewicza.

Prosimy o modlitwę za śp. Damianka oraz za pogrążonych w bólu jego rodziców.

2722 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Twoje życie, Twój wybór - nie pozwól go zmarnować”

Autor: Admin Dodano: piątek, 15 maja 2009 - 12:33

Jak wynika z danych statystycznych Polskiej Fundacji Dzieci i Młodzieży, do momentu ukończenia szkoły średniej, dzieci spędzają około 11 000 godzin na lekcjach i aż 65 000 godzin poza murami szkoły.

3164 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Twoje życie, Twój wybór - nie pozwól go zmarnować”' (3227 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku