<   1111213141516171819202122232425262728293031323334353637475767778797107117127137147157167177187197207217227237247257267   >

Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 14 stycznia 2019 - 14:48

W sobotę 12 stycznia 2019 r. w Centrum Pastoralno-Administracyjnym Ełckiej Kurii Biskupiej odbyło się spotkanie opłatkowe pracowników Caritas, przybyłych zarówno z centrali w Ełku, jak i z placówek terenowych. Spotkaniu przewodniczył biskup ełcki Jerzy Mazur, który podkreślał, że Chrystus ma się nieustannie rodzić przez posługę miłości miłosiernej pracowników i wolontariuszy Caritas.

116 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie opłatkowe pracowników Caritas Diecezji Ełckiej' (1962 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ełcki Orszak Trzech Króli i pomoc wolontariuszy

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 stycznia 2019 - 18:50

6 stycznia 2019 r., w uroczystość Objawienia Pańskiego, ulicami Ełku po raz kolejny przeszedł Orszak Trzech Króli. Jego trasa wiodła od placu św. Jana Pawła II do kościoła św. Jana Apostoła i Ewangelisty. Swoją pomoc, jak co roku, zaoferowali wolontariusze Caritas.

110 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ełcki Orszak Trzech Króli i pomoc wolontariuszy' (447 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Jasełka w DPS „Misericordia”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 stycznia 2019 - 16:10

W Uroczystość Objawienia Pańskiego 6 stycznia 2019 r. wolontariusze ze Szkolnego Koła Caritas przy Zespole Szkół Sportowych w Ełku odwiedzili mieszkańców Domu Pomocy Społecznej „Misericordia” w Ełku. Młodzież zaprezentowała przygotowane przez nich jasełka wcielając się w poszczególne postacie szopki betlejemskiej.

138 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Jasełka w DPS „Misericordia”' (1807 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Schronisko im. Św. Ojca Pio

Autor: Admin Dodano: czwartek, 10 stycznia 2019 - 10:45

Caritas Diecezji Ełckiej od wielu lat prowadzi w Ełku Schronisko im. św. Ojca Pio. Schronienie w placówce mogą znaleźć osoby pozbawione dachu nad głową. Oferta pomocowa obejmuje: zapewnienie miejsca do spania, całodzienne wyżywienie (śniadanie, obiad, kolacja), dostęp do węzła sanitarnego, niezbędnych artykułów medycznych, środków higieny osobistej, odzieży.

25 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Schronisko im. Św. Ojca Pio' (707 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Ogrzewalnia im. Św. Ojca Pio

Autor: Admin Dodano: środa, 02 stycznia 2019 - 21:50

Kolejny rok Caritas Diecezji Ełckiej poprowadzi w Ełku ogrzewalnię dla osób bezdomnych. Placówka funkcjonuje w okresie od 1 stycznia do 30 kwietnia oraz 1 października do 31 grudnia, przez 7 dni w tygodniu, w godzinach od 18.00 do 8.00 przy ul. Kościuszki 27.

21 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Ogrzewalnia im. Św. Ojca Pio' (485 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku