Festyn już za nami!

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216217218228238248   >

Autor: Admin Dodano: czwartek, 25 czerwca 2009 - 08:14

W dniach 14-18 czerwca 2009 roku w Ośrodku Caritas Diecezji Ełckiej w Orzyszu odbyły się kolejne wyjazdowe warsztaty poszukiwania pracy dla osób niepełnosprawnych ruchowo, w których wzięło udział dziewięć osób ze znacznym stopniem niepełnosprawności. Równolegle prowadzone były warsztaty dla rodziców/opiekunów, których celem było promowanie aktywności społeczno-zawodowej osób niepełnosprawnych wśród członków ich rodzin.

2549 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie czerwcowych warsztatów prowadzonych w ramach projektu „Praca bez barier” ' (1411 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Hospicjum im. św. Brunona Bonifacego z Kwerfurtu

Autor: Admin Dodano: wtorek, 23 czerwca 2009 - 13:56

W dniach 20-21 czerwca w Giżycku miały miejsce główne uroczystości związane z Jubileuszem 1000-lecia męczeńskiej śmierci św. Brunona Bonifacego z Kwerfurtu. Ten wielki misjonarz, biskup i męczennik głosząc Słowo Boże i oddając życie na terenach pogranicznych Podlasia i Mazur stał się patronem naszej ziemi i postacią ściśle związaną z początkiem Kościoła w naszej Ojczyźnie. Jego życie, głoszenie nauki Krzyża jako znaku miłości Jezusa Chrystusa do ludzkości oraz męczeńska śmierć w imię wiary są dla nas wszystkich szczególnym wzorem do naśladowania i zobowiązaniem.

9167 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Hospicjum im. św. Brunona Bonifacego z Kwerfurtu ' (4987 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacje z Bogiem już trwają!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 czerwca 2009 - 11:23

Caritas Diecezji Ełckiej co roku organizuje wypoczynek letni dla dzieci pochodzących z najuboższych rodzin diecezji. Dzięki ofiarom zebranym m. in. w czasie akcji Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom ponad 500 maluchów corocznie korzysta z bezpłatnych kolonii. W tym roku ełcka Caritas zaprosiła dzieci nad morze do Stegny.

3323 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacje z Bogiem już trwają!' (1691 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
"Wsiąść do pociągu pełnego wiedzy"

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 czerwca 2009 - 11:18

Od lutego do końca maja w Centrum Charytatywnym im. Jana Pawła II „Nie lękajcie się” w Ełku był realizowany projekt „Wsiąść do pociągu pełnego wiedzy”, finansowany w ramach Programu Przyjaciele Jelonka, którego inicjatorem i sponsorem jest Janssen-Cilag Polska Spółka z o.o.

2519 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '"Wsiąść do pociągu pełnego wiedzy"' (4595 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie z panią Ewą Jurkiewicz

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 22 czerwca 2009 - 10:45

W ubiegłym miesiącu dzieci i kadra wychowawców z Domu św. Faustyny – „Nie lękajcie się” w Gołdapi miały zaszczyt i przyjemność gościć panią Ewę Jurkiewicz na spotkaniu poetyckim poświęconym jej twórczości.

4339 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie z panią Ewą Jurkiewicz' (2828 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku