12345678910111213141516172737475767778797107117127137147157167177187197207217227237247   >

Autor: Admin Dodano: środa, 22 maja 2019 - 18:49

Jesienią 2019 r. nawiązaliśmy współpracę z Fundacją „Pomóż Im” na rzecz Dzieci z Chorobami Nowotworowymi i Hospicjum dla Dzieci w Białymstoku, tym samym włączyliśmy się w Kampanię „Pola Nadziei”.

19 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze SKC przy ZS nr 2 im. K.K. Baczyńskiego w Ełku pomagają chorym dzieciom' (1302 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: środa, 22 maja 2019 - 18:38

W sobotę, 18 maja br. odbyła się ogólnopolska pielgrzymka pracowników, wolontariuszy i podopiecznych Caritas. Po raz pierwszy wspólnota Caritas spotykała się w Niepokalanowie, aby wspólnie się modlić się, bawić i inspirować do działania. Patronami tegorocznej pielgrzymki byli św. Maksymilian Maria Kolbe i św. Jan Paweł II, który 18 maja 2019 r. skończyłby 99 lat.

18 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Kto uratuje świat jeśli nie ja?” - pracownicy, wolontariusze i podopieczni ełckiej Caritas pielgrzymowali do Niepokalanowa' (3933 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zbiórka nakrętek na pomoc Kubusiowi

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 maja 2019 - 21:43

10 maja 2019 r. wolontariusze ze Szkolnego Koła Caritas przy Szkole Podstawowej im. Adama Mickiewicza w Krasnowie podsumowali zbiórkę plastikowych nakrętek. Wspólnymi siłami zebraliśmy 8 worków nakrętek, które zostały przekazane przez pośredników - tzw. „Łańcuch dobra” do Fundacji wspierającej leczenie i rehabilitację dziesięcioletniego Kubusia.

160 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zbiórka nakrętek na pomoc Kubusiowi' (285 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Spotkajmy się w Polsce” – kolonie letnie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 13 maja 2019 - 22:20

W tym roku podczas kolonii letnich organizowanych w ośrodku „Arka” w Orzyszu ponownie spotykamy się z dziećmi i młodzieżą polonijną z Białorusi i Ukrainy. W ramach projektu „Spotkajmy się w Polsce IV” współfinansowanego ze środków Kancelarii Senatu RP będziemy mieli sposobność gościć 70 osób do 16 roku życia z Białorusi i Ukrainy.

105 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: ' „Spotkajmy się w Polsce” – kolonie letnie' (1496 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wolontariusze z Krasnowa - rekordziści Wielkopostnej Jałmużny

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 13 maja 2019 - 22:09

Każdego roku ełcka Caritas w czasie Wielkiego Postu przeprowadza akcję „Jałmużna Wielkopostna”. Jest to działanie mające na celu zachęcenie dzieci i młodzieży do ofiary i wyrzeczenia, poprzez rezygnację z konkretnych przyjemności, np. zajadania się słodyczami. Do tego celu służą rozprowadzane przez Caritas Skarbonki, do których przez okres Wielkiego Postu można było wrzucać pieniądze. W ełckiej Caritas trwa podsumowywanie tej akcji, w której wzięło udział kilkadziesiąt SKC.

178 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wolontariusze z Krasnowa - rekordziści Wielkopostnej Jałmużny' (517 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku