Temat: Pomóżmy dzieciom

<   1234   >

Apel o pomoc dla Wiktorii Długołęckiej !

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 21 października 2013 - 14:56

Caritas Diecezji Ełckiej zwraca się z prośbą do ludzi dobrej woli o wsparcie finansowe dla Wiktorii Długołęckiej.

Wiktoria Długołęcka urodziła się 31 lipca 2004 roku. Tuż po urodzeniu wykryto u niej wrodzoną wadę serca pod postacią mnogich ubytków w przegrodzie międzykomorowej, ubytku w przegrodzie międzyprzedsionkowej, koarktacji aorty. Jako noworodek Wiktoria przeszła już pierwszą operację na otwartym sercu.

Pomóżmy dzieciom
1973 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Apel o pomoc dla Wiktorii Długołęckiej !' (1422 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Mateuszowi Boczkowskiemu na dalszym etapie choroby!

Autor: Admin Dodano: czwartek, 13 czerwca 2013 - 14:14

Mateusz Boczkowski od stycznia 2011 roku jest leczony z powodu ostrej białaczki szpikowej. Chłopak przeszedł intensywną chemioterapię. We wrześniu 2011 roku Mateusz rozpoczął leczenie podtrzymujące remisję i profilaktykę radioterapii OUN.

Pomóżmy dzieciom
2942 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Mateuszowi Boczkowskiemu na dalszym etapie choroby!' (3399 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Michałowi Karpińskiemu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 18 kwietnia 2013 - 14:19

Michał Karpiński jest 14 letnim chłopcem. Urodził się z ciąży powikłanej EPH gestozą w 39 tyg. drogą cięcia cesarskiego, jako pierwsze dziecko w rodzinie. Jego stan po urodzeniu oceniono na 9 p. wg skali Agar. W 5 miesiącu życia zaobserwowano u niego opóźnienie rozwoju psychomotorycznego. Wykonano USG przezciemieniowe, które wykazało obustronne poszerzenie przestrzeni przymózgowych oraz szczeliny pośrodkowej mózgu.

Pomóżmy dzieciom
2524 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Michałowi Karpińskiemu' (1691 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Bogdanowi w operacji nóg !!!

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 26 marca 2012 - 12:50

Bogdan Zalewski jest 12,5 letnim chłopcem z mózgowym porażeniem dziecięcym pod postacią niedowładu spastycznego 4 kończynowego z przewagą kończyn dolnych.

Urodził się z dużego ryzyka okołoporodowego jako wcześniak w 33 tyg. ciąży z masą ciała 1600 g. Po urodzeniu dostał 8 pkt. w skali Apgar. Rozpoznano u niego wrodzoną wadę serca ( PDA, PFO ) oraz retinopatię pierwszego stopnia obu oczu. Bogdan w 42 dobie swojego życia, został dopiero wypisany ze szpitala do domu z zaleceniami kontynuowania leczenia w poradniach specjalistycznych. Jego mama dostosowała się do wszystkich zaleceń i od razu zaczęła leczyć syna. Niestety po konsultacjach specjalistycznych u Bogdana wykryto mózgowe porażenie dziecięce z niedowładem spastycznym 4 kończynowym. W chwili postawienia diagnozy chłopak został skazany na pomoc osób drugich w codziennym swoim życiu.

Pomóżmy dzieciom
2131 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Bogdanowi w operacji nóg !!!' (3198 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Dominikowi z Ełku

Autor: Admin Dodano: piątek, 16 marca 2012 - 09:38

Dominik Dobrzycki urodził się 4 lutego 2011 roku, wg skali Apgar dostał 10 punktów. Jego rozwój fizyczny i umysłowy po urodzeniu przebiegał prawidłowo. W siódmym miesiącu życia zaczął samodzielnie siadać, a od dziesiątego miesiąca zaczął chodzić za rączkę. Nic nie zapowiadało choroby chłopca aż do października 2011 r. Dominik po obudzeniu się ze snu dziennego, jako w pełni zdrowe dziecko zostało nakarmione serkiem. Po kilku minutach przestał reagować na otoczenie, oczy miał otwarte, a z jego ust zaczęła wydobywać się treść ślinowa. Dziecko zwymiotowało, a ciało stało się wiotkie. Trwało to ok. 20 minut.

Pomóżmy dzieciom
3052 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Dominikowi z Ełku' (2272 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234   >