I Forum Przedsiębiorczości Północno – Wschodniej

<   1234

Pomóżmy Natalii Pieńczykowskiej!

Autor: Admin Dodano: środa, 02 marca 2011 - 07:32

,,Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi”.
Jan Paweł II

W ubiegłym miesiącu ukazał się artykuł opisujący walkę z chorobą naszego pierwszego bohatera – Oskara. Dziś prezentujemy Państwu pokrótce kolejną historię, której głównym bohaterem jest dwunastoletnia Natalia.

Pomóżmy dzieciom
2597 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Natalii Pieńczykowskiej!' (2472 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Oskar Wawiórko - Fadrowski

Autor: Admin Dodano: środa, 26 stycznia 2011 - 13:57

„Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej – mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie.”
Ze słowami Juliana Ejsmonda zgodzi się każdy z nas. Jeden mały uśmiech dziecka jest jak światełko w tunelu, które rozwidnia nam codzienne szare dni. Nie zawsze jednak można dostrzec radość u tych małych „iskierek Bożych”. Najlepiej wiedzą o tym rodzice, którym zachorowało dziecko, a diagnoza postawiona przez lekarza często brzmi jak wyrok. Bezradność, niemoc, niepokój o przyszłość – nie tą za kilka, kilkanaście lat, ale o tę najbliższą: dni, tygodnie, miesiące.

Pomóżmy dzieciom
3873 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Oskar Wawiórko - Fadrowski' (5799 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Monice!

Autor: Admin Dodano: środa, 19 stycznia 2011 - 13:27

Monika Studzińska ma 5 lat. Jest najmłodszą z pięciu córek Państwa Studzińskich. Urodziła się z naczyniakiem jamistym twarzy, który rozsiał się na górnej wardze, nosie, powiece i wewnętrznej stronie policzka. Naczyniak jest łagodnym nowotworem wywodzącym się z naczyń krwionośnych. Ponadto dziewczynka ma zaburzenia krzepliwości krwi. W swoim niespełna pięcioletnim życiu przeszła już trzy operacje usuwania naczyniaka. Wielokrotnie przebywała w szpitalach i na tym nie koniec, czeka ją jeszcze co najmniej kilkanaście takich pobytów. Jest bardzo żywym i wesołym dzieckiem pomimo trudnych doświadczeń, wydawałoby się zbyt wielkich, jak na jej kruchą osobę.

Pomóżmy dzieciom
2377 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Monice!' (1612 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Ani Budnik!

Autor: Admin Dodano: wtorek, 01 grudnia 2009 - 11:05

Dziewczynka, która jest pod stałą opieką Centrum Zdrowia Dziecka bardzo potrzebuje pomocy.

Ania urodziła się 17 lipca 2008 r. jako wcześniak w ósmym miesiącu ciąży. Do trzeciego miesiąca rozwój dziewczynki nie budził większych zastrzeżeń. Kontakt dziecka ze światem zewnętrznym był zachowany, uśmiechała się, wodziła wzrokiem za przedmiotami oraz osobami. W trzecim miesiącu życia otrzymała obowiązkową szczepionkę, która prawdopodobnie spowodowała zmiany neurologiczne.

Pomóżmy dzieciom
2687 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Ani Budnik!' (1524 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1234