Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

III Słoneczny Zlot Świetlic Środowiskowych „Promyk Dnia” w Strzelnie

Autor: Admin Dodano: niedziela, 03 października 2010 - 11:08

W sercu prasłowiańskiej ziemi w Strzelnie (woj. kujawsko-pomorskie) w dniach 20 -22 sierpnia odbył się kolejny zlot świetlic środowiskowych „Promyk Dnia” z terenu całego kraju. Nie zabrakło też dzieci ze świetlicy w Ełku i Orłowie, które skrzętnie przygotowywały się do wyjazdu już od dłuższego czasu. Każdy Słoneczny Zlot ma swój temat przewodni – w tym roku był on silnie związany z miejscem gdzie odbywał się i dotyczył Słowian oraz początków naszej państwowości.

2502 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'III Słoneczny Zlot Świetlic Środowiskowych „Promyk Dnia” w Strzelnie' (1820 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Kolonie dla dzieci z terenów dotkniętych powodzią

Autor: Admin Dodano: niedziela, 03 października 2010 - 10:58

Caritas Diecezji Ełckiej w dniach 15 – 28 sierpnia br. gościła w ośrodkach kolonijnych w Orzyszu, Malinówce oraz Augustowie 215 dzieci z terenów dotkniętych powodzią. Dzieci przyjechały do diecezji ełckiej z gminy Łoniów, która znajduje się w powiecie sandomierskim na pograniczu Wyżyny Kielecko - Sandomierskiej i Kotliny Sandomierskiej oraz z gminy Jeżowe, która znajduje się w województwie podkarpackim w powiecie niżańskim. Kolonie odbywały się w sezonowym ośrodku wypoczynkowym dla dzieci Arka w Orzyszu, w Ośrodku Szkoleniowo – Wypoczynkowym w Malinówce oraz w Szkole Podstawowej im. Z. Augusta nr 2 w Augustowie.

3223 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Kolonie dla dzieci z terenów dotkniętych powodzią' (2137 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Tu jest nasze miejsce, to drugi dom

Autor: Admin Dodano: czwartek, 23 września 2010 - 14:06

Przed dziesięcioma laty z inicjatywy ówczesnego dyrektora Caritas Diecezji Ełckiej - ks. Tadeusza Hermana oraz dzięki zrozumieniu władz Gołdapi i determinacji kilku osób (m.in. Andrzeja Gołębiowskiego) - rozumiejących celowość powołania takiej instytucji - powstał Warsztat Terapii Zajęciowej dla osób ze znacznym i umiarkowanym stopniem niepełnosprawności.

2215 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Tu jest nasze miejsce, to drugi dom' (2421 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„REALIZACJA EUROPEJSKIEGO PROGRAMU POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ PEAD 2010”

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 20 września 2010 - 10:32

Priorytetowym celem Caritas Diecezji Ełckiej jest pomoc najuboższym, co też czyni z dużym zaangażowaniem realizując, we współpracy z Caritas Polska, Europejski Program Pomocy Żywnościowej dla Najuboższej Ludności UE (PEAD). Od sześciu lat diecezjalna Caritas wspiera najuboższych i najbardziej potrzebujących. W związku z bardzo dużym bezrobociem i w konsekwencji pogłębiającą się biedą istniejącą na terenie działania Caritas, realizowanie takiego programu jest pożądane a wręcz konieczne. W 2009 r. pomocą było objętych ok. 19 tys. osób.

3593 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„REALIZACJA EUROPEJSKIEGO PROGRAMU POMOCY ŻYWNOŚCIOWEJ PEAD 2010”' (1596 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Podsumowanie lata w świetlicach

Autor: Admin Dodano: środa, 25 sierpnia 2010 - 07:42

Dobiegają końca wakacje, czas na podsumowanie i podzielenie się wrażeniami jakich dostarczyły one dzieciom i młodzieży ze świetlic środowiskowych prowadzonych przez Caritas Diecezji Ełckiej na terenie miasta. Tegoroczna oferta przygotowana przez wychowawców obejmowała szeroki wachlarz zajęć kierowanych do różnych grup wiekowych. Każdy z podopiecznych mógł odnaleźć w niej coś dla siebie, i tak dla najmłodszych przygotowano zabawy z chustami zarówno w świetlicy jak i na świeżym powietrzu.

2930 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Podsumowanie lata w świetlicach' (3463 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214215216226236246256266276286296306   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU

Page created in 0,199415 Seconds