„Pielęgnacja terenów zielonych”

Autor: Admin Dodano: piątek, 26 października 2012 - 12:56

Dobiega końca szkolenie zawodowe „Pielęgnacja terenów zielonych” dla Beneficjentów projektu „Wędka zamiast ryby” skierowanego do osób bezdomnych, mieszkańców Domu im. św. Ojca Pio w Ełku. Na podstawie stworzonych diagnoz predyspozycji osobowościowych i diagnoz psychologicznych, wytypowano 5 osób, które zostały zakwalifikowane do uczestnictwa w szkoleniu zawodowym. Szkolenie obejmuje 2 części: teoretyczną i praktyczną.

2005 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Pielęgnacja terenów zielonych”' (1258 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ WALKI Z UBÓSTWEM.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 października 2012 - 13:30

17 października 1987 roku na apel Ojca Józefa Wrzesińskiego, założyciela Międzynarodowego Ruchu ATD Czwarty Świat, sto tysięcy ludzi z różnych krajów, środowisk i wyznania zebrało się w Paryżu na Placu Wolności i Praw Człowieka, by zamanifestować swój sprzeciw wobec ubóstwa, a także by zaapelować o konieczność działania w celu jego zmniejszenia. W 1992 r. dzień 17 października został ogłoszony przez Zgromadzenie Ogólne Narodów Zjednoczonych (ONZ) – Międzynarodowym Dniem Walki z Ubóstwem. Skrajne ubóstwo jest pogwałceniem praw człowieka i jest niedostrzegane przez społeczeństwo.

1451 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ WALKI Z UBÓSTWEM.' (1505 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
PODSUMOWANIE 68. TYGODNIA MIŁOSIERDZIA BOŻEGO

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 15 października 2012 - 11:15

7-14 października 2012

Tydzień Miłosierdzia Bożego to szczególny czas, kiedy pomoc drugiemu człowiekowi powinna przekraczać wszystkie możliwe granice. Dzieła pełne miłosierdzia Kościół prowadzi wśród potrzebujących od zarania dziejów.

1951 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'PODSUMOWANIE 68. TYGODNIA MIŁOSIERDZIA BOŻEGO' (1909 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Rozpoczął się kurs języka niemieckiego

Autor: Admin Dodano: środa, 10 października 2012 - 09:12

28 września br. rozpoczął się czwarty kurs języka niemieckiego organizowany w ramach projektu „Wyjść z szarej strefy”. Jest on skierowany do kobiet, które poszukują zatrudnienia i chciałyby podjąć pracę w charakterze opiekunki osób starszych i chorych w Niemczech. Jest to legalna praca potwierdzona umową zawartą pomiędzy rodziną niemiecką a opiekunką. Podczas podpisywania umowy obecna jest koordynatorka projektu pracująca w niemieckiej Caritas. Sprawuje ona również opiekę nad paniami przebywającymi w Niemczech.

2832 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Rozpoczął się kurs języka niemieckiego' (2352 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
UBI CARITAS 2012 ROK !

Autor: Admin Dodano: wtorek, 09 października 2012 - 11:11

„Gdzie miłość wzajemna i dobroć, tam jest Bóg”