Kolonie 2017

Przekaż 1%
tekst alternatywny

„Żyj z pasją i zarażaj innych”

Autor: Admin Dodano: piątek, 04 marca 2011 - 11:14

Caritas Diecezji Ełckiej z przyjemnością pragnie poinformować, że realizuje projekt „Żyj z pasją i zarażaj innych” w ramach programu „Perfekta mój talent” współfinansowany przez Fundację Przyjaciółka. Bezpośrednimi adresatami projektu jest młodzież, która regularnie uczęszcza do Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" w Piszu, przy ul. Armii Krajowej 2. Adresatami projektu są dzieci w wieku od 7 do 15 lat, które uczą się w szkołach podstawowych i gimnazjalnych, zamieszkujący na terenie miasta Pisza.

2593 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Żyj z pasją i zarażaj innych”' (1009 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
ABS w sieci

Autor: Admin Dodano: środa, 02 marca 2011 - 08:12

8 lutego obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Bezpiecznego Internetu. Jednocześnie było to podsumowanie pierwszego etapu projektu realizowanego przez Caritas Diecezji Ełckiej, „ABS w sieci czyli Akademia Bezpiecznego Surfowania”.

1682 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'ABS w sieci' (2244 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Projekt „Praca polskich kobiet w Niemczech”

Autor: Admin Dodano: środa, 02 marca 2011 - 07:59

Od szeregu lat kobiety z Polski pracują w niemieckich domach jako pomoce domowe, opiekując się osobami chorymi lub potrzebującymi wsparcia. Są one zatrudniane najczęściej nielegalnie i nie mają zapewnionej należytej ochrony socjalnej. Mimo to Polki podejmują pracę za granicą, gdyż w wielu przypadkach stanowi ona jedyne źródło utrzymania i egzystencji ich rodziny. Praca dla tych kobiet wiąże się z okresowymi wyjazdami i rozłąką z rodziną. Jednocześnie w Niemczech rośnie zapotrzebowanie na taki model opieki. Osoby starsze pragną bowiem pozostać w swoim dotychczasowym otoczeniu domowym. Tymczasem rodziny niemieckie często nie są w stanie zapewnić stałej opieki, ze względu na pracę lub inne miejsce zamieszkania.

5144 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Projekt „Praca polskich kobiet w Niemczech”' (2099 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Zimowisko w świecie bajki i magii”

Autor: Admin Dodano: środa, 02 marca 2011 - 07:51

Caritas Diecezji Ełckiej zakończyła realizację projektu „Zimowisko w świecie bajki i magii” współfinansowanego przez Urząd Miasta w Ełku. W okresie ferii zimowych, tzn. od 24 stycznia 2011r. do 04 lutego 2011r. odbywały się bezpłatne, twórcze zajęcia dla dzieci i młodzieży z terenu Miasta Ełku. Warsztaty realizowane w ramach wypoczynku zimowego były oparte na bajkowej fabule, bohaterach, morałach epickich utworów literackich.

1649 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Zimowisko w świecie bajki i magii”' (1697 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Pomóżmy Natalii Pieńczykowskiej!

Autor: Admin Dodano: środa, 02 marca 2011 - 07:32

,,Człowiek jest wielki nie przez to, co posiada, lecz przez to, kim jest; nie przez to, co ma, lecz przez to, czym dzieli się z innymi”.
Jan Paweł II

W ubiegłym miesiącu ukazał się artykuł opisujący walkę z chorobą naszego pierwszego bohatera – Oskara. Dziś prezentujemy Państwu pokrótce kolejną historię, której głównym bohaterem jest dwunastoletnia Natalia.

Pomóżmy dzieciom
2569 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Pomóżmy Natalii Pieńczykowskiej!' (2472 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214224234244254264274284294304314   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU