Autor: Admin Dodano: czwartek, 29 września 2011 - 08:08

Kościół w Polsce obchodzi w dniach 2-8 października 2011 r. 67. Tydzień Miłosierdzia. Jego hasło: „Komunia z Bogiem źródłem miłosierdzia” nawiązuje do tematu roku duszpasterskiego, przypominając, że autentyczna więź z Bogiem nie wyklucza – a wręcz przeciwnie – wzmacnia więź z innymi ludźmi. Nieskończonym źródłem i hojnym dawcą daru miłości, również tej, która przybiera kształt miłosierdzia chrześcijańskiego, jest Bóg w Trójcy Świętej. A zatem chrześcijanin, pragnący czynić miłosierdzie innym, winien trwać w zjednoczeniu z Bogiem, który jest miłością, a przez to źródłem prawdziwej miłości międzyludzkiej.

2252 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '67.Tydzień Miłosierdzia Bożego pod hasłem „Komunia z Bogiem źródłem miłosierdzia”.' (4375 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 22 września 2011 - 14:31

20 września br. grupa wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas z Diecezji Ełckiej wraz z opiekunami oraz Koordynatorem Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas wyruszyła na Jasną Górę, aby wziąć udział w Forum młodych wolontariuszy SKC. Po całonocnej wyprawie 21 września, 53 osobowy zespół dotarł na miejsce. Uczestnicy pielgrzymki przed rozpoczęciem spotkania zwiedzali Jasną Górę i znajdujące się tam obiekty m.in. Salę Rycerską, Muzeum, Wieżę oraz Skarbiec.

2212 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Forum wolontariuszy Szkolnych Kół Caritas na Jasnej Górze dnia 21 września 2011 roku' (2575 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
IV Słoneczny Zlot

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 19 września 2011 - 10:39

W dniach 26-28 sierpnia 2011 r. dzieci ze świetlicy „Promyk Dni w Orłowie” uczestniczyły w IV Słonecznym Zlocie sieci świetlic środowiskowych. W tym roku zlot odbywał się w Poddąbiu koło Rowów nad morzem. Tegorocznym hasłem byli „Wikingowie”. Orłowo pierwszy raz brało udział w takim przedsięwzięciu.

1833 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'IV Słoneczny Zlot' (1170 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Odkrywamy nasz region

Autor: Admin Dodano: środa, 14 września 2011 - 10:30

Dzieci ze świetlicy w Orłowie pod koniec sierpnia wzięły udział w wycieczce po Warmii i Mazurach. Jej organizacja możliwa była dzięki realizacji warsztatów kulturowych, zadania realizowanego w ramach I edycji programu grantowego „Bank Dziecięcych Uśmiechów” Fundacji Banku Zachodniego WBK.

2117 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Odkrywamy nasz region' (2034 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
FUNDACJA BNP PARIBAS NOWYM PARTNEREM PROGRAMU SKRZYDŁA

Autor: Admin Dodano: wtorek, 06 września 2011 - 12:27

Od września 2011 r. Fundacja BNP Paribas dołączyła do grona partnerów Programu Skrzydła udzielając wsparcia 68 dzieciom w całym kraju. Uczniowie objęci programem mają zapewnione środki na zakup wyprawek i podręczników szkolnych oraz odzieży, korepetycji, dojazdów do szkoły i wyżywienia.

4267 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'FUNDACJA BNP PARIBAS NOWYM PARTNEREM PROGRAMU SKRZYDŁA ' (3110 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213214224234244254264274284294304314324334   >