Kolonie 2017

Bożonarodzeniowa Choinka dla Papieża

„Wymieńmy się” dla „Skrzydeł”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 23 grudnia 2010 - 10:18

Dobiega końca wspólna akcja Caritas w Polsce i Narodowego Banku Polskiego „Wymieńmy się”, polegająca na zbiórce starych banknotów i monet sprzed denominacji. Mieszkańcy terenu Diecezji Ełckiej włączają się aktywnie w realizację tego przedsięwzięcia. Stare pieniądze, które od końca 1996 r. nie są w powszechnym obiegu, jednak nie straciły jeszcze swej wartości zostaną wymienione przez NBP na nowe złote i przeznaczone na pomoc dzieciom w ramach Programu Skrzydła.

2838 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Wymieńmy się” dla „Skrzydeł”' (1141 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Zaprzysiężenie wolontariatu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 23 grudnia 2010 - 10:15

5 grudnia obchodzimy Międzynarodowy Dzień Wolontariatu. W tym roku przypadał on w niedzielę, dlatego wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej obchodzili swoje święto z dwudniowym opóźnieniem. Dnia 7 grudnia 2010 roku odbyła się uroczystość zaprzysiężenia wolontariatu. Spotkanie rozpoczęło się w kościele katedralnym o godzinie 15.00 Koronką do Miłosierdzia Bożego, którą odmawialiśmy w intencji wolontariuszy. Później przeszliśmy do Kurii Biskupiej, gdzie odbyła się dalsza część zaprzysiężenia. Ks. Bp Jerzy Mazur Biskup Ełcki wysłuchał przemówienia ks. Macieja Gilewskiego Wicedyrektora Caritas Diecezji Ełckiej, który jest duchowym opiekunem wolontariuszy. Następnie sam przemówił do zebranych, podkreślając wzniosłość i odpowiedzialność zadania, jakim jest bezinteresowna służba bliźniemu. Wolontariusze zostali też poproszeni o świadectwa, którymi podzielili się ze wszystkimi.

2219 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaprzysiężenie wolontariatu' (1832 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Mikołajki jak z bajki”

Autor: Admin Dodano: czwartek, 23 grudnia 2010 - 10:10

W Domu św. Faustyny w Ełku, dzień 6 grudnia rozpoczął się nietypowo. Już z samego rana wychowankowie mogli znaleźć w swoich butach drobne upominki od Mikołaja. Maskotki, słodycze, zabawki czy kosmetyki wywołały okrzyki radości oraz uśmiechy u naszych pociech. To jednak był tylko początek wspaniałych niespodzianek, bo parę godzin później pojawił się Mikołajkowy Autobus Radia 5.

2205 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Mikołajki jak z bajki”' (722 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SPOTKANIE OPŁATKOWE W WILKASACH

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 grudnia 2010 - 08:33

„W wigilijny wieczór, gdy pierwsza gwiazdka zabłyśnie na niebie,
to znak, że Boża Dziecina podąża do Ciebie”.

W dniu 12 grudnia br. Parafialny Zespół Caritas w Wilkasach razem z ks. proboszczem Jackiem Szewczykiem i wikariuszem ks. Jerzym Morańskim przygotowali pierwsze parafialne spotkanie opłatkowe w nowo wybudowanym kościele. W spotkaniu uczestniczyło około 130 osób. Przybyłych powitali księża oraz prezes Parafialnego Zespołu Caritas
p. Krystyna Witenas.

3441 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SPOTKANIE OPŁATKOWE W WILKASACH' (1240 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
SUKCES BOŻONARODZENIOWEJ ZBIÓRKI ŻYWNOŚCI

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 grudnia 2010 - 08:24

Na podstawie decyzji Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji Nr 238/2010 z dnia 17 listopada 2010 r. (nr sygn. DZiK-VI-632-216-107/10/ISk) Caritas Diecezji Ełckiej (ul. 3-go Maja, 19-300 Ełk) już po raz dziesiąty , w dniach 9-10-11 grudnia br. przeprowadziła na terenie woj. podlaskiego i warmińsko - mazurskiego Bożonarodzeniową Zbiórkę Żywności pod hasłem „Podaruj Święta Bożego Narodzenia”.

2524 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'SUKCES BOŻONARODZENIOWEJ ZBIÓRKI ŻYWNOŚCI' (5156 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213223233243253263273283293303313   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU