Mariampol – różne oblicza wolontariatu

Autor: Admin Dodano: czwartek, 08 marca 2012 - 14:40

Dnia 2 marca 2012 roku odbył się wyjazd na Litwę, w którym wzięli udział wolontariusze Caritas Diecezji Ełckiej. W projekcie wzięło udział dziesięciu wolontariuszy, którzy wyróżniali się swoją aktywnością na rzecz osób potrzebujących wsparcia. Dodatkowo podczas pobytu swoją pomocą służyła młodzież litewska – wolontariusze Caritas Diecezji Wyłkowyszki. Program został ściśle opracowany we współpracy z koordynatorem ds. wolontariatu na terenie Polski oraz koordynatorem ds. wolontariatu na terenie Litwy.

1306 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Mariampol – różne oblicza wolontariatu ' (4220 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Transgraniczny Wolontariat w Euroregionie Niemen

Autor: Admin Dodano: środa, 29 lutego 2012 - 14:53

Trwa obecnie realizacja projektu „Transgraniczny wolontariat w obszarze Euroregionu Niemen” realizowanego przez Caritas Diecezji Ełckiej w trójsektorowym partnerstwie: Polską, Litwą i Białorusią.

2087 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Transgraniczny Wolontariat w Euroregionie Niemen' (2405 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wielkanocne Dzieło Caritas – Paschaliki 2012

Autor: Admin Dodano: wtorek, 28 lutego 2012 - 09:25

Wielki Post to okres, kiedy czujemy, że nadchodzi czas Zmartwychwstania Chrystusa naszego Zbawiciela i zbliżające się Święta Wielkanocne. Każdy z nas wie, że każdego dnia powinniśmy być wzorowymi chrześcijanami, ale okres przedświąteczny to szczególny czas, kiedy zatrzymujemy się na chwilę, ulegamy refleksji nad własnym życiem, kontemplujemy w modlitwie i niejednokrotnie obiecujemy sobie, że będziemy postępować zgodnie z przykazaniami bożymi. Wychodzi nam to różnie, ale staramy się i to jest pół sukcesu.

2750 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielkanocne Dzieło Caritas – Paschaliki 2012' (791 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Czy wiesz…

Autor: Admin Dodano: piątek, 24 lutego 2012 - 08:40

…kim była Maria Zientara – Malewska? Autorem jakich książek jest Michał Olszewski? Dlaczego kiedyś niemowlakowi wiązano czerwoną wstążeczkę? A może znasz podstawowe kroki zajączka (kozaka mazurskiego)? Jeżeli odpowiedź na większość z powyższych pytań jest negatywna, to dzięki nam możesz to zmienić!!!
Co musisz zrobić?

1860 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Czy wiesz…' (853 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
„Orłowo na Karnawałowo”

Autor: Admin Dodano: wtorek, 21 lutego 2012 - 12:07

Powoli dobiega końca tegoroczny karnawał. Jego zakończenie stanowi początek Wielkiego Postu początek oczekiwania na Wielkanoc.

Karnawał, to czas zabawy, organizacji balów. Mając to na uwadze opiekun świetlicy środowiskowej ,,Promyk Dnia,, w Orłowie, przy współpracy rodziców postanowił zorganizować bal karanałowy dla podopiecznych placówki.

1797 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: '„Orłowo na Karnawałowo”' (778 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213223233243253263273283293303313323333343   >