Kolonie 2017

14 sierpnia w Kościele św. Szczepana w Rożyńsku Wielkim,
Mszą świętą o godzinie 10.30 rozpoczyna się kolejny koncert

III Międzynarodowy Festiwal Muzyki Organowej i Kameralnej Rożyńsk Wielki 2011

"Muzyka celtycka i klasyka organowa"

Przemysław Wawrzyniak - dudy szkockie, flety irlandzkie, bębny bodhran
Krzysztof Czerwiński - organy

2254 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Zaproszenie !!!' (526 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

Autor: Admin Dodano: czwartek, 04 sierpnia 2011 - 12:53

7 sierpnia br. w godzinach 9.30-19.30 Caritas Diecezji Ełckiej przeprowadzi na obwodnicy miasta Ełk podczas II Mazurskiego Moto Show Ełk zbiórkę publiczną, której celem jest pozyskanie środków pieniężnych na wykonanie prac adaptacyjno-remontowych w Domu Samotnej Matki przy ul. Jesiennej w Ełku.

1853 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Informacja o zbiórce publicznej organizowanej przez Caritas Diecezji Ełckiej 7 sierpnia 2011 roku podczas II Mazurskiego Moto Show w Ełku' (1809 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Wakacyjny wypoczynek w Świętajnie

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 25 lipca 2011 - 04:23

21 lipca 2011 r. w Świętajnie rozpoczął się kolejny turnus kolonijny dla dzieci i młodzieży z rodzin najuboższych i wielodzietnych, którzy zamieszkują teren naszej diecezji. Koloniści biorący w nim udział pochodzą z dekanatów: Giżycko - św. Krzysztofa, Filipów - MB Częstochowskiej, Sejny - św. Kazimierza Królewicza, Suwałki - Ducha Świętego, Suwałki - Miłosierdzia Bożego, Suwałki - św. Benedykta i Romualda. Łącznie jest to grupa 53 osób.

2371 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wakacyjny wypoczynek w Świętajnie' (2006 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Spotkanie wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas

Autor: Admin Dodano: piątek, 22 lipca 2011 - 08:49

Miesiąc czerwiec upłynął wolontariuszom Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas bardzo pracowicie. Pomimo wielu obowiązków związanych z końcem roku szkolnego, większość z wolontariuszy czynnie zaangażowała się w organizację i przeprowadzenie VI Ogólnopolskiego Festynu z Okazji Dnia Dziecka. Następnie w dniach 10-11 czerwca aktywnie uczestniczyli w „Wakacyjnej Zbiórce Żywności”. Poza wymienionymi akcjami, które stały się już niemal wizytówką ECWC, wolontariusze niosą pomoc indywidualną wielu potrzebującym, m.in. osobom chorym czy też w podeszłym wieku. Wolontariusze nie tylko przyjmują powierzone im zadania, ale również świetnie odnajdują się w ich realizacji.

2920 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Spotkanie wolontariuszy Ełckiego Centrum Wolontariatu Caritas' (1156 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Żyj z pasją i zarażaj innych

Autor: Admin Dodano: czwartek, 21 lipca 2011 - 08:12

Trwa trzeci etap realizacji projektu „Żyj z pasją i zarażaj innych” współfinansowanego przez Fundację Przyjaciółka w ramach programu „Perfecta mój talent”. Od wiosny tego roku dzieci i młodzież uczęszczająca do „Centrum Charytatywnego im. Jana Pawła II "Bóg jest miłością" w Piszu, przy ul. ul. Armii Krajowej 2 miała możliwość wzięcia udziału w warsztatach muzycznych oraz sportowych na basenie. Co więcej, by zapewnić indywidualne wsparcie każdego z naszych podopiecznych, utworzyliśmy dwie grupy wiekowe: młodszą i starszą.

2095 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Żyj z pasją i zarażaj innych' (2676 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209210211212213223233243253263273283293303313323   >

PGNiG
PGNiG Obrót Detaliczny Sp. z o.o.

PZU