Wielka zabawa w Ełku podczas VII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 czerwca 2012 - 12:59

1 czerwca br. w Ełku odbył się już po raz siódmy Ogólnopolski Festyn Rodzinny z okazji Dnia Dziecka. Jego organizatorami byli: Caritas Diecezji Ełckiej, Telewizja Polska oraz Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Ełku. W tym roku wydarzenie odbywało się w duchu hasła "Kościół naszym domem".

1610 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Wielka zabawa w Ełku podczas VII Ogólnopolskiego Festynu Rodzinnego' (6179 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
WAKACYJNA ZBIÓRKA ŻYWNOŚCI. Podziel się z dziećmi.

Autor: Admin Dodano: poniedziałek, 11 czerwca 2012 - 10:10

W dniach 15-16 czerwca br (piątek i sobotę) Caritas Diecezji Ełckiej organizuje Wakacyjną Zbiórkę Żywności. Akcja zostanie przeprowadzona w 15 sklepach na terenie miasta Ełk, gdzie wolontariusze ze szkół gimnazjalnych i ponad gimnazjalnych będą zbierać żywność. Do specjalnie oznakowanych kartonów można będzie wrzucać produkty trwałe, takie jak: makaron, cukier, dżem, konserwy, herbatę, słodycze, olej, ryż itd. Zebrana żywność zostanie przeznaczona na kolonie letnie Caritas z których korzystają dzieci z rodzin ubogich. Zwracamy się z prośbą do wszystkich ludzi o pomoc i wsparcie tak szczytnego celu.W trakcie zbiórki nie przechodźmy obojętnie obok wolontariuszy,niech mają wiarę w to co robią a przede wszystkim w ludzi.

Anna Rudzińska koordynator zbiórek

1815 raz(y) oglądano. »»> Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska

Autor: Admin Dodano: wtorek, 05 czerwca 2012 - 14:38

Trwa projekt „Opieka medyczna i rehabilitacyjna” realizowany przez Caritas Diecezji Ełckiej i współfinansowany przez Gminę Biała Piska. W okresie od 1 lutego do 29 grudnia 2012 r. dwie pielęgniarki oraz dwie rehabilitantki będą świadczyć usługi medyczne i rehabilitacyjne w domach pacjentów oraz w Stacji Opieki Caritas w Białej Piskiej.

1409 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Opieka medyczna i rehabilitacyjna w Gminie Biała Piska' (2695 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Festiwal Piosenki Patriotycznej – Bóg, Honor, Ojczyzna

Autor: Admin Dodano: środa, 30 maja 2012 - 08:14

Caritas Diecezji Ełckiej realizuje projekt współfinansowany przez Ministerstwo Obrony Narodowej, którego celem jest zorganizowanie „Festiwalu Piosenki Patriotycznej – Bóg, Honor, Ojczyzna”.

1862 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Festiwal Piosenki Patriotycznej – Bóg, Honor, Ojczyzna' (1174 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku
Co w mazurskiej trawie piszczy?

Autor: Admin Dodano: czwartek, 24 maja 2012 - 11:15

W tym roku, podobnie jak w ubiegłym, ełcka Caritas pozyskała fundusze na realizację zajęć edukacyjnych w ramach programu grantowego „Bank Dziecięcych Uśmiechów” Fundacji Banku Zachodniego WBK w Warszawie. Pozyskane środki pozwolą na realizację zajęć poświęconych ekologii pod nazwą „Co w mazurskiej trawie piszczy?”. Zadanie realizowane będzie w okresie od maja do października 2012 r., w świetlicy w Orłowie.

2358 raz(y) oglądano. »»> Cały artykuł: 'Co w mazurskiej trawie piszczy?' (539 B więcej) Wyślij artykuł do znajomych Strona gotowa do druku

<   1112131415161718191101111121131141151161171181182183184185186187188189190191192193194195196197198199200201202203204205206207208209219229239249259269279289299309319329339   >

Page created in 0,420229 Seconds